Прегледи: 1429 - Коментари: 0
Блудство и фалшиви документи

Блудство и фалшиви документи

РодинаБг.ком благодари на пресслужбата на ВРСъд за ивформацията:

Варненският районен съд осъди за блудство на 3 години лишаване от свобода 29-годишния Илиян Христов

В процедура на съкратено съдебно следствие, той бе признат за виновен в извършването на действия на полово удовлетворение с момиче, навършило 14 години. Престъпното деяние е извършено на 06 юли м.г край местност "Джанавара" в квартал Аспарухово. Компания младежи и девойки от Варна и Белослав се били събрали на открита поляна в местността, като разговаряли, слушали музика и пушели цигари. Под предлог, че иска да разговарят насаме, подсъдимият поканил потърпевшата девойка да се отдалечат към околните храсти. Там той след употреба на сила извършил блудствени действия с пострадалото момиче.

29-годишният Христов има предходна съдимост. Наказанието си той следва да търпи в затвор, при първоначален строг режим. Съдът осъди подсъдимия да заплати на пострадалата обезщетение в размер на 5000 лв за претърпените в резултат на деянието неимуществени вреди. В тежест на подсъдимия са още държавните такси върху уважения граждански иск и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.
--------------------------------------------------

За документни престъпления, Районният съд одобри споразумение, с което наложи наказание пробация на 28-годишния К.Г.

В продължение на половин година подсъдимият трябва да изпълнява задължителните пробационни мерки при периодичност два пъти седмично. Той следва за срок от една година да положи и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. 28-годишният Г. призна вината си за две престъпления – по чл.309 и по чл.316 от НК.

На 28 юни 2007 г подсъдимият съставил неистински частен документ – нотариално заверено пълномощно, с цел да докаже, че е пълномощник на притежател на наследствена акция на стойност 14 200 лв. Пълномощното Г. употребил пред инвестиционен посредник във Варна, за да може да получи сумата от продажба на акцията.

Тъй като за изплащането на подобна акция пред инвестиционното дружество бил необходим и друг документ – нотариално заверен договор за доброволно разпределение на акции между наследниците на починалия титуляр, подсъдимият си го осигурил - като нотариалната заверка била направена от кметски наместник в шуменско село.

На 16 юли 2007 г К.Г. съзнателно се ползвал и представил пред инвестиционния посредник неистински нотариално заверен договор, без от него самия да може да се търси отговорност за съставянето му. 28-годишният Г. е неосъждан до момента. Данните относно други престъпления по случая се разследват от Районна прокуратура – Нови пазар.

Споразумението влиза в сила веднага.
Потребител:


Коментар: