Прегледи: 2613 - Коментари: 1
Слугинско мълчание

Слугинско мълчание

Българските "свободни" медии се надпреварваха да охулват Русия в конфликта с очеблъскащия агресор Грузия.
/На долната снимка: Не е ли полегнала българска медия?/

Особено "най"-свободните. То не бяха вопли за недоразумението С/Н/аакашвили, за горките грузински войничета, за два-три съборени моста и потопени крайбрежни корабчета. Впрочем, чичо Сам ще трябва да модернизира някои от оръжията си. Те се оказаха кекави и неадекватни не на количеството, а на модерността на руските удари. Разбира се и Русия загуби 4 самолета, което пък ще накара руските военни производители да направят анализ на грешките си. Особено ефективни се оказаха "остарелите" по предварителни оценки на западни военспецове руски танкове. Нещо не ги хващаха грузинските противотанкови удари и те можеха спокойно да се разходят до центъра на Тбилиси. Но политически разумно спряха преди столицата.

Но това вече е минало. Днес е срещата на ШОС в Душанбе - столицата на Таджикистан. Това е възлов meeting, нарочно употребяваме противния на националистБг.ком чужди"зъм". Тази чуждица на Шанхайското икономическо /но разбирай: и политическо/ сътрудничество стана тъкмо навреме в полза на Русия и се забива като рибя отровна кост в политиката на САЩ. Най-крайна в тази политика е Кондолиза Райс, "Конди" - ни в клин, ни в ръкав наградена от Гоце с орден "Стара планина". На овчар - обувки с токчета... Но нейсе, гъзоблизството на българските управници е пословично от Владивосток до Ванкувър и дори в Марианската падина - на най-дъното на Пасифика.

Защо нито една българска медия не отразява по достойнство тази среща в Таджикистан, впрочем, най-близка политически до Москва, от всички средноазиатски екссъветски републики? Там моят адаш Дмитрий Медведев и Ху Дзинтао ще си поговорят. Защо ЦРУ инициира безпорядъка в китайски Тибет, защо американските медии лъжат, че са спечелили Олимпиадата, след като и МОК в "неофициалното" си класиране обявиха Китай за победител, защо щатските телевизии бълваха помия срещу "лошия" пекински въздух, "онеправданите" далай ламовци /май само един лай им остана/, даже пуснаха и лъжата, че стотици хиляди китайски фермери щели да фалират, заради шадраваните в олимпийския парк и село. То пък толкова дъжд падна край Пекин, че май фермерите не само няма да фалират, ами ще разбогатеят.

Не е съвсем ясно дори на най-спец американските анализатори защо БУШ оплеска работите с Китай, след като Збигнев и Хенри - и двамата от хазарски произход - бяха сервирали на предишна Америка конфронтация между Китай и Русия. Ние не сме чак в такова недоумение. След колапса на Горбачов / а не на комунизма - Китай, Виетнам и Куба го доказват/ САЩ се почувстваха недосегаеми, единствени и непогрешими. Но след като 19 най-обикновени араби събориха двете търговски кули с щети за над 850 милиарда долара, доста хора и най-вече интелигентни лидери по света схванаха, че Америка е всъщност колос на глинени крака. Дойдоха и неуспехите в Ирак, Афганистан и Сомалия, пълното отвращение на Латинска Америка от икономическия щатски неоколониализъм, ипотечната криза. Всъщност, тя е много показателна за американския дух в момента - самонадеяност, безкритичност, авантюризъм, чувство за безнаказаност, жажда за лек и охолен живот, снижаване ръста на ефективните инвестиции и свързания с тях мениджмънт. И най-вече - лоша, надменна оценка на рисковете и трудностите.

Защо българските медии слугински мълчат за стратегическата среща Медведев - Дзинтао? Аз съм сигурен, че копойчетата на ЦРУ в Душанбе дебнат да научат нещо, дори детайл от преговорите. Според нас, тази среща е по-важна от Горбачов - Буш в Малта! Мощната икономика на Китай, с 27,4 % по-ефективна - което значи практически по-модерна - от американската + възхождащата руска икономика, запасена с неограничени енергоресурси към момента означават икономически нокдаун, а защо не и нокаут за САЩ. Единственото, което спира китайците да съборят щатското стопанство е това, че в момента те печелят и то добре от него. Милиарди долари текат от Северна Америка към Азия, не само заради по-евтината работна ръка, а и заради по-съвършената макроорганизация, съчетана с пословичния китайски ред и трудолюбие. + абсолютното високотехнологично производство.

По-напред писахме за подценяваната от Запада руска конвенционална военна сила. Вероятно същото е и с междуконтиненталната. То затова и Буш натиска за ПРО. Страх лозе пази.

САЩ изглежда си извоюваха двоен враг. За тяхно съжаление, май Макиавели ще се окаже прав - най-силният си събира толкова врагове, че в един момент става най-слаб. Справка ли - Германия през 1941 г.

А българските медии мълчат. Като комунист на разпит. Като американска студентка на изпит. Като циганин в полицията. Като Конди в своя глобален дипломатически скандал, пардон провал. АМА И ДВЕТЕ.

И за всичко това, катализатор се оказа авантюрата на Михаил Саакашвили. Да не забравяме - той е типичният американски възпитаник. Чиято примитивна идеология е: Смърт на руснаците, ние ще пируваме за тяхна сметка. И татарите, за съжаление и прабългарите, и шведите, и Наполеон, и Хитлер са мислели по този начин. Но всички са получили своя исторически крах.

Не е хубаво, че Китай ще стане фактор № 1 = 2 = 3 в световната йерархия. САЩ = Русия = Китай, ако искате подредбата е и Китай = САЩ = Русия. Но след срещата в Душанбе, това ще бъде невъзвратим факт. А нашите медии, ще го отбележат с 20-на безлични секунди.

Пък до 5 г, ще почнат да учат китайски и да си припомнят руския.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Наблюдател     Дата: 2008-08-27 22:10:08    
най-после да прочета интересна статия в пресата. Защо само обаче по-малки сайтове казват истината? За съжаление големите са купени от мафията.