Прегледи: 3198 - Коментари: 0
Грешките на медиите

Грешките на медиите

Някакъв варненски вестник пуснал моя снимка. Дотук добре - национализмът е бисерно чиста идея и тя трябва да стане известна със светлината на делото си на всеки българин. Обаче текстът под снимката бил, че не съм аз - а Максим Петков, шеф на една друга политическа Партия. Приемам този гаф на печатното издание за смешен и толкоз. Простено да им е - по български да го кажа.

Но има медии, които допускат непростими грешки, тежки грехове, които манипулират по волята на мастити собственици и издатели или против нея стотици хиляди и милиони българи. Например едно електронно издание пусна статия на "Уолстрийт джърнъл". В нея руската армия е наречена агресор, а грузинците - невинни агънца,жертви и пр. Дори Джон Байърли, пониженият в посланик от България в Русия - призна, че Грузия е нападнала независимите държави Южна Осетия, а преди това ние напомняме - Аджария, която беше смачкана с грузински танкове и артлерия. В това българско е-издание ако не работят специалисти, поне има нормално мислещи хора. Под или над такава статия задължително трябва да се напише: Вижте какви глупости пишат американските, пък и английските списания и вестници.

По времето на бай Тошо имаше цензура, но нямаше печатане на неверни факти. Даже точно "Уолстрийт джърнъл" пусна версията, че България е организирала и извършила покушението срещу папата. Това беше невярно, нагла лъжа, провокация, насочена срещу нашата суверенна държава. Сега даже контролираната от ЦРУ "Дискавъри" в раздела си "История" практически признава, че всички факти и улики доказват - ислямски националистически групи са извършителите на покушението. В тях е членувал Мехмед Али Агджа, те са го вдъхновявали идейно и финансово. Към България не последва извинение нито от "Уолстрийт джърнъл", от нито една лъжлива и позорно гадна американска медия. Това доказва, впрочем, че те все още съзнават - за тях България е враг, когото искат и правят всичко възможно, за да го унищожат.

В някаква американска медийна помия пуснаха около 1997 г статия, че в Пловдив се разхождала гигантска котка вампир, която изпивала кръвта на хора и предимно деца. Ужас! Целта на тази статия беше очевидна - България е отвратително място, там всичко е изродено. Само че като отидем в САЩ виждаме, че американките са масово затлъстели, голяма част от мъжете им са отпуснати, нашкембяли и сбабичосани, а младежите им са кекави или шишкави. Въпреки милиардите долари, които правителството харизва на спорта.

За мене най-важни са читателите, зрителите ако щете на е-вестника. Нито един неверен факт и винаги пълноценно оглеждане - това е девизът, моралната магия и верую на националистБг.ком. На западни агенции аз изобщо не вярвам. Пускам от тях само информация, която е в техен ущърб, в тяхна вреда - значи дотам са я оплескали, че няма как да скрият л...ъжата. От българските агенции пускам нещо само в краен случай - питам моите хора по места. Е, където нямаме човек, сверяваме с други колеги.

Богатите западни издания разчитат на океана от информация - толкова много факти, събития, цифри, лица, че дори да са сбъркали, хората, залети от бълвоча им, забравят или не обръщат достатъчно внимание. Но как да премълчиш западните лъжи, че Русия е агресор в случая с фашисткото прочистване на Южна Осетия от грузинските вампири?

Всеки може да сбърка. Но българските медии попаднаха в ръцете на чужденци, за които България е златна кокошка, която могат и да оскубят, сварят и опекат - пък после излапат за собствено западно и ционистко удоволствие. Голямата част от българските са в ръцете на хора, за които истината има не морална, а само парична стойност.

Затова четенето на вестници и гледането и слушането на ефирни медии за интелигентния българин вече се превръща в КУЛТУРНО занимание. Той преценява дали фактът е верен, кой и с каква цел пише или говори, кой му плаща и има ли журналистът необходимата информация и морал. НационалистБг.ком е един от много малкото /изключения са в. "Нова зора", сп. "Строго секретно", в редки случаи и все по-рядко тв "СКАТ" и в. "Атака"/ издания, който не държи западната лъжлива тенденция. Един детайл, една дума на СиЕнЕн например, така са подбрани, че да внушават проамерикански /разбирай: античовешки/ идейки.

На унищожителите на истината - никога няма да простим. Те трябва да влязат и за дълги години в затвора. По света и у нас.
Потребител:


Коментар: