Прегледи: 3993 - Коментари: 0
Масови грабежи в село Страшимирово

Масови грабежи в село Страшимирово

Село Страшимирово - в община Белослав, Варненска област изпищя от грабежи

Няколко "набези" бяха извършени в село Страшимирово.

Пострадалите къщи са били около 10. Хайдутите са се промъквали рано сутринта в първите часове на денонощието и са взимали строителни инструменти като: дрелки, перфоратори, ъглошлайфове, бензинпомпи и тем подобни. Също така не са пропускали да откраднат домашен алкохол /ракия/ направо с буретата от по 50-100 л.

Кражбите били извършени за около 2 седмици. Дори в едната къща не само откраднали ракия и бензинпомпи, но са били гладни, което ги накарало да изпият и изядат един компот, като отворили капачката на буркана с лакът, което си проличало след като чорбаджията намерил буркана в мазето с вдлъбнатата и счупена капачка.

Странното /или нормалното?/ при тези грабежи било, че крадците повечето пъти нахлували в къщи, в които в момента е нямало чорбаджии, собствениците по това време били във Варна. Което предполага, че сред тези крадци има някои/й/, които са/е/ от селото или много често го посещава/т/. Защото иначе няма как да се знае, че точно в тези къщи е нямало хора /собственици/.

Дори още - някои от жителите на Страшимирово не знаят, че в тези къщи няма постоянно чорбаджии. Което подсказва, че крадците са действали много организирано. Неколкократно от жителите на Страшимирово бяха организирани хайки с цел да заловят крадците, но уви не е бил постигнат резултат.

Това отново подсказва, че крадците са информирани за това и не са посмели да посегнат отново.

21.12.2011
село Страшимирово
Владимир Антонов
Потребител:


Коментар: