Прегледи: 6196 - Коментари: 1
ТИМ купил "Неохим"

ТИМ купил "Неохим"

Един електронен варненски вестник коментира покупката едва ли не като икономическо, политическо, морално и всякакво престъпление.

Без хич да обичаме българската олигархия, националистБг.ком е на точно обратното мнение - всеки завод, къща, местенце, което е притежание на българи, а не на чужденци е ДОБРО за България. Най-лошият собственик българин, е 10 и 100 пъти по-добър от най-добрия чужденец.


В момента 99 % от българските стратегически суровини и над 45 % от високотехнологичния български труд работят за печалбите на алчните западни грабители и експлоататори. Медта, циментът, електричеството, телефонните импулси, водните ни запаси, солта, карбонатите, пясъкът за стъкло, каолинът, въглищата, газта /оказва се, че тя не е съвсем малко/, оловото, цинкът, златото, дори природата ни изтичат като долари и евро на Запад - в ЕС и САЩ. Изчисления на няколоко експерти доказаха, че 67,5 % от годишната нетна печалба на България попада в евроатлантически "джобове" - като банки и като безплатно потребление. Всяка чужда "инвестиция" си е най-обикновен и нагъл икономически грабеж.

Затова не се ядосахме, че Ковачки купил ТЕЦ "Бобов дол", а ТИМ - "Неохим" /римата е случайна/. Дълг на българските олигарси е да не оставят бисерите на родната икономика в ръцете на чужденци-грабители. Сега се сещам за Атанас Буров. В спомените си пише как отвсякъде заградил най-големия си конкурент - евреин, как с ума си и енергията си го победил. Е, евреите спасили своя човек от пълен фалит, но Буров спечелил битката. И за благодарност доста българи му завиждали, че му и пречели в икономическата схватка. Така и сега варненската е-медия работи против България. То Елин Пелин пише, че най-силният български гений е на завистта. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Ние не се страхуваме от ТИМ, от никого не се страхуваме. Затова и тях ще поопържим словесно. Защо си харчат парите в глупости и неефективни вложения, вместо да заложат на високотехнологичните производства? Те успяха случайно - целта им беше Варна, но градът ни стана стратегически и възлов в икономическите отношения Изток - Запад. Тук икономическата битка е жестока. Тези хора от ТИМ нямат нито най-добрите икономически, нито ИКТ-съветници. Придобивката на "Неохим" обаче, е един добър удар. Самото производство там изисква висока технология - тя е еднаква по света.

Да припомним - един човек на Бил Гейтс за единица време произвежда колкото 10 души в енергетиката, колкото 15 в металургията, колкото 23 в химията, колкото 44 в обслужването, 55 в туризма и колкото 200 американски фермери. А един ИКТ-работник не е на студ, жега, прах - а на закрито, с климатик и ако ще с модерен костюм. Ефективността е решаваща в съвременната световна икономика - затова Щатите пазят като зеницата на окото си /особено ционисткото/ своите технологични тайни.

За да не ни обвинят в еднопосочност, ще кажа още един факт - на юг от Обзор, московската община е купила курорт, който е превърнала в детски рай. Според нас цената е над 25 мил евро, а те са го взели за 1 мил! Така на безценица продадохме България на "стратегически" инвеститори.

Нашите олигарси са гадни копелета. Служат си с мръсни средства срещу собствения си народ. Но по-добре е печалбите, построеното, ремонтираното, дори рециклираното да остават в България.

А не българският труд и суровини да правят още по-богати евроатлантическите помияри-експлоататори.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Известен човек     Дата: 2008-08-26 23:23:27    
колко ти платиха тимаджии, че ги хвалиш?