Прегледи: 2108 - Коментари: 0
Хайде в ареста за марихуана, ама близо 10 кила!

Хайде в ареста за марихуана, ама близо 10 кила!

Благодарим на пресслужбата на ВОСъд за информацията:

Постоянен арест за "двойка", отглеждала канабис край Варна

Величко Карбов и приятелката му Десислава Раднева, обвинени, че държали повече от 9 килограма марихуана, за да я продават, а Карбов и затова, че я отглеждал в дворното си място, от днес са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд.

Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на ОД на МВР във Варна, след като в петък, миналата седмица, при полицейска акция в местността "Сотира", край Варна, органите на реда задържали 27-годишния Величко, който прекопавал канабиса. Полицаите иззели доброволно предадените 21 стръка от дрогата, която била изсушавана в съседна изоставена къща.

Последвали обиски в жилището, което обитавали 24-годишната Десислава и Величко. Така общото количество на марихуаната, отглеждана при семейния бизнес станало 9 392 гр. Законът определя това престъпление като тежко и наказуемо с "лишаване от свобода".

Днес, за да определи най-тежката мярка за процесуална принуда ВОСъд се съобрази не само с тежестта на престъпното деяние и с високата му обществена опасност. Съдът отчете многобройните и категорични доказателства, събрани само за първите няколко дни от разследването. Те по безспорен начин установяват, че както Величко, така и майката на 2 годишния му син Десислава, са съпричастни към тежкото, умишлено престъпление, за което се разследват. Това мотивира съда и за извода, че ако са на свобода, всеки един от тях може да извърши друго престъпление. Въпреки видимото им влошено тежко здравословно състояние, най-вероятно предизвикано и от честа употреба на наркотични вещества, двамата ще останат в ареста.

Съдът указа на наблюдаващия прокурор да назначи максимално скоро съдебно-медицинска и съдебно-психична експертиза, която да установи точния здравен статус и на двамата. Техният син, който е само на 2 години и 9 месеца е поверен на грижите на родителите на Карбов.

Ако Раднева и Карбов обжалват днешните определения на ВОСъд, те ще явят пред Варненския апелативен съд на 09 ноември от 10,00.
Потребител:


Коментар: