Прегледи: 8326 - Коментари: 8
Русия е невинна, но не Грузия е най-виновна

Русия е невинна, но не Грузия е най-виновна

Как стана така, как се случи, че страната на Шота Руставели, на Чебуа Амиреджиби се превърна в първата фашистка държава през ХХІ век?

Няма никакво значение какво говори Михаил Саакашвили. Ако някой в България не знае, той е смятал, бил е убеден, че грузинската армия сама е можела да се справи с руската армия и да я победи. Президентът на Грузия, колкото и да изглежда това налудничаво, е носил увереност, че на територията на Южна Осетия, каквото и да се случи, неговата армия няма да има сериозни проблеми и ще разгроми каквито и да е руски войски около Цхинвали. Не става въпрос за няколко стотинте миротворци! Саакашвили е убеждавал дори генералите си, че всяко руско настъпление в Южна Осетия "ние ще го сразим"!

Удивително и познато медицинско състояние...

Защо днешните грузински интелектуалци, политици, общественици не можаха да убедят с блага дума, с аргументи, с доза манипулация, ако щете аджарите, южноосетинците и абхазците, че Грузия е тяхната обща родина? Защо и трите народа отхвърлиха такава велика култура и славна история? Кой бяга от доброто?

Да не говорим, че стилът на управление на самия Саакашвили и компания, по думите на цялата опозиция, е по-лош от тоталитарен? Значи има нещо в съвременността, а сигурно и в миналото, което отблъсква трите народа от грузинците. Може би не от всички, но със 100 % сигурност от управниците, от сегашната държавна система.

Ние познаваме много грузинци. Има и добри, и много от тях са лоши. Даже и във Варна те се прочуха с престъпна дейност, така и позагинаха немалко от тях. Но в последно време забелязвах едно масово затъпяване и душевно загрубяване, причинено от дългите години бедност след демократичните промени. Подобни процеси протекоха в България, с нашия народ също се случиха болезнени неща. Но ние не потеглихме с танкове към Македония, а даже им подарихме. И търпим техни хули, 99 % незаслужени, защото нито САЩ, нито Англия ни казват: Абе, българи, тя Македония си е ваша, тя е част от вашата териториална цялост!


Докато хората в Тбилиси си знаят: една чернокожа политичка каквото и да стане, атомна бомба да хвърлят, една твърда американска дума и ръка ще застанат зад грузинската териториална "цялост". То в Косово има ли териториална цялост? Чие е Косово? Нали един от основните аргументи беше, че преговорите между сърби и албанци са се изчерпали? А нима Грузия не извърши прочистване в Цхинвали? Нима отдавна всякакви преговори не са се провалили?

Но Чичо Сам иска унижението и унищожението на Русия. На Китай. На Белорусия. На Куба. На Иран. На КНДР, Северна Корея, ако искате. На Венецуела, Ангола, Сомалия, Афганистан, Виетнам, Ирак, Боливия... Бъдете сигурни, че и на Сърбия. И не по-малко на България.

Глупакът не може да знае, че е глупав, а жестокият не проумява, че отвращава и отблъсква. Истинската майка не избива децата си. Защото какво, в най-добрия случай, извърши Грузия в нощта на 08 срещу 09 август, освен Гражданска война? А очевидно е имало и елементи не на етническо, а на по "саакашвилски" демократическо пречистване?

Когато взе властта, Саакашвили влезе в Аджария с главен град Батуми, граничеща с Турция. Влезе с танкове и артилерия. Сега има още. Каквото и да кажем, на картата Абхазия и Южна Осетия граничат с Русия. А каквото и да говори Буш за териториалната цялост на Грузия, в момента му стигат Афганистан и Ирак.

Вече е ХХІ век и не можеш с танкове да покориш народ. Поне трябва да кажеш на Полша и балтийските държави, че ще ги защитиш от руските танкове. Както абхазци и осетинци искат руските танкове да ги защитят от грузинските.

С американско оборудване.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Лъчезар Георгиев     Дата: 2008-08-15 17:46:38    
Погледнете и послушайте това (на руски е): http://www.youtube.com/watch?v=XCdJ-sS2FUE

2. Потребител: Сериозно     Дата: 2008-08-16 00:45:12    
Без съмнение нещо подобно е Саакашвили. Авторът е прав, че този човек е с психическа диагноза.

Вижте го само как гледа, като кварталния идиот.

3. Потребител: Лъчезар Георгиев     Дата: 2008-08-17 17:27:22    
Диагнозата му, поставена от доктора по психиатрия Михаил Виноградов, е "силно параноидно разстройство при истероиден тип личност с комплекс на нарцисизъм". Между другото, може би не е очевидно, но с избора на 8 август за начало на войната, САЩ удариха и по Китай, отвличайки световното внимание от началото на олимпиадата в Пекин - китайския триумф. Китай няма да им прости това!

4. Потребител: Сериозно     Дата: 2008-10-24 12:01:49    
От тази криза стана ясно, че САЩ не са единствената супер силе в света. Това е свързано и с икономическите им трудности, и с неуспехите на дипломацията и службите им във възлови райони на света - Близкия Изток, Европа, Латинска Америка, че даже и в нещастна България.

5. Потребител: Simodim     Дата: 2009-01-24 20:54:47    
Саакашвили не е луд.Просто трбва да заработи парите които,му платиха САЩ.Цялата армия на Саакашвили е финансирана,екипирана и обучена от САЩ.Жална им майка.Анериканците са страхотни войници.Видяхме го в Ирак,Виетнам,Грената.На всякаде провали.В Авганистан тепърва ще има ядове.Май сбъркаха с психопата Саакашвили.

6. Потребител: Павел     Дата: 2009-03-03 23:50:07    
Аз смятам че политиката е сложно нещо.А вие ?

7. Потребител: Весела     Дата: 2011-06-10 11:48:22    
Абе не знам автора на статията, доколко познава грузинците, и ходил ли е скоро там, но явно и анализа му куца. В цялата своя история Грузия грузинските области са имали свое самосъзнание, въпреки, че говорят един и същ официален език. Винаги е имало желание за отделяне и то Абхазия ,и от Мигрелия и от Аджария /апропо тя е автономна република в момента/ така че това при тях е от как свят светува и руснаците го използват, понеже хич не им е приятно, че Грузия през последните 20 години не е тяхна. Но хубаво е автора да отскочи до Грузия и да види какво е направил Саакашвили за мандат и половина от държавата с две граждански войни и огромната престъпност , която е имало там, да види полицейските управления, да види парковете, градовете как изглеждат и тогава да се опитва да поанализира малко. Ние за 20 години не сме направили толкова, колкото те за 6 години. Повярвайте, аз съм омъжена за грузинец и съвсем скоро бяхме там, вярвайте, направили са си държава и то много добра за тях. Ние определено има какво да научим от тях по въпроса за държавността и чувството за отговорност на държавната администрация и много други реформи, които те макар извън НАТО и ЕС вече са направили много по-бързо и по добре от нас. А Саакашвили определено е видно, че е държавник, и никога не казва, че предишните са му виновни, в нито една своя реч, не се държи обидно към избирателите си, и определено те си го харесват, пък и на нас няма да ни е приятно ако някой проявява апетити към Варна или Бургас и да им раздава руски паспорти на кило. Хубаво е хора, които не са много наясно с истината, да не правят анализи!

8. Потребител: Весел     Дата: 2011-07-09 22:56:11    
Весела, защо не си останеш да живееш в Грузия, като толкова ти харесва. Иначе, аз цяла година съм преподавал на грузинци български език, та знам: авторът на статията по-добре от тебе познава Грузия. А защо южноосетинците и абхазците, че и аджарите не щат да живеят в Грузия - като поживееш по-длъжко в лоното на Наакашвили - сама ще го усетиш. Особено с някои части на тялото си.