Прегледи: 2758 - Коментари: 1
Фашизмът идва от САЩ

Фашизмът идва от САЩ

Мнозина ще си помислят по инерция, че говоря за изстъпленията срещу индианците, негрите-роби или дори досегашното отношение на повечето бяло"американци" към сегашните афро"американци" или азиато"американци"...

Нищо подобно! Говоря за най-съвременната американска политика, за самата линия на отношение към останалите народи, така видимо пропагандирано по CNN - съвременният глашатай на мракобесието и варварството.

Поначало е логично, всяка държава да защитава своите национални интереси. Дългът на всяко правителство е да следи всички събития в света, които са съотносителни към икономическите, военните, културните и моралните обстоятелства в самата страна. Например, по-високата цена на енергоносителите е неизгодна за България и в международен план нашите управляващи трябва да действат така дипломатически и цялостно, че да спомагат за спадането на цената на нефта, въглищата, газта и пр.

Между другото, нашето членство /разбирай: РОБУВАНЕ/ в рамките на ЕС и НАТО е най-вредният ни геополитически избор, що се касае за енергоносители. Ето и защо:

1.В самата еврозона запасите на горива не само не са сериозни, но са и недостатъчни. По тези очевидни причини енергоносителите в тези държави са по-скъпи за самите страни, без да смятаме отделно алчността на европейските енергийни компании.

2.Окупаторите на Ирак - САЩ и Англия - имат стратегически интерес цената на петрола да е висока. Така те по-лесно конкурират икономиката на ЕС, Китай, Япония и Корея, които внасят не малка част от енергосуровините. А пък англо-саксонската инвазия срещу "Саддам" им дава възможност да крадат безплатно чрез олигархическите си "фирми" иракския петрол.

3.Всички "собственици" на енергоносители - арабските държави, латиноамериканските /Венецуела, че и Бразилия/, пък и Русия и средноазиатските републики са най-малкото противници, че и врагове на ЕС - затова още по-скъпо му продават запасите си.

Това кара САЩ да се тревожат за световното си господство. За тях най-важни неща в момента са две:

1.Никоя друга държава /освен Израел, но те са едно цяло практически/ да няма тяхното технологично ниво.

2.Те да контролират чрез Ирак, Саудитска арабия и близкоизточните им сателити високи цени на горивата и така да смазват икономическия напредък на Китай, Русия, Япония, Индия и Корея.

Тъкмо затова в американските филми /евтината им фашистка пропаганда/ враговете им са азиатци, славяни, най-вече руснаци и руси немскоезични /респективно европейските им съперници/. Тази господарска позиция обаче създава в американското общество нереална представа за истинските им възможности.

Народите в света за САЩ са второразредни и второстепенни. На тези народи ще се наложи да дадат сериозен урок на американците. По-тежък и поучителен от пълното американско поражение във Виетнам. Неправилната самооценка беше причината за виетнамската им авантюра, абсурдното им самомнение ще е причина за икономическото им поражение в съревнованието с Китай.

Точно това слонско американско самочувствие води до масови убийства на невинни деца и жени в Ирак и Афганистан. Разбира се, това става и поради страх, военен мързел, тактически грешки, но голямата причина е, че за почти всеки с промит мозък американец другите народи не са хора или почти "така"! Американският народ е този, който ще пострада. Затова съжалявайки го, съчувствайки му, трябва да го накажем.

Защото американският фашизъм застрашава бъдещето на цялото човечество!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: иван няголов     Дата: 2015-05-11 06:58:41    
Това,което става в САЩ по нищо не се различава това,коет е вършила фашистка Германия