Прегледи: 2398 - Коментари: 0
Немци свирят бразилско

Немци свирят бразилско

Група "Mo"Horizons" ще правят наслада на варненските меломани. Една от най-супер немските "банди" на 11 август в Летния театър ще сторят немско-афро-бразилско шоу. Програмата на самата формация включва 13 композиции с 5 певци и 10 изпълнители от 7 държави - Германия, Бразилия, Венецуела, Чили, Сенегал, Италия и Белгия. Този международен букет ще бъде подгряван от варненски ""Ол старс"" - слагаме две поредни кавички, защото в началото още в пространството пред Летния ще ни забавляват познати ни от клубове и заведения варненски музиканти. Ще пее и Белослава със съпровода на маестро Живко Петров и Димитър Семов.

Известни на немската и западната публика от самия "Мо"Хоризонс" са перлата от Африка Дениз М"Байе и перкусионистът Нене Васкез, който е и носитил на музикалната награда "Грами". Общо със загрявката концертът започва на 11 от 18 часа, ще продължи някъде към 3-4 часа, а самата суперформация ще ни музицира и пр. около 2.

Поначало националистБг.ком е скептичен към такива меланж-музики, но ни изненадва акцента към бразилския "джаз", на който всъщност се обляга интернационалната група. Няколкото вещи в културата варненски журналисти попитаха /с вътрешно съмнение/ дали ще намери във Варна публика този стил. Всъщност, известността на "Мо"Хоризонс" по-скоро идва от немски музикални и кабелни тв програми и продадени дискове. Защото организаторите-продуценти на концерта от компания "Груув кънекшън" предвиждат публика от 20 до 50 години. Така е в Германия и на Запад и не е лошо, но дали ще стане в България. Самият аз ще дам диска си на един приятел меломан, той да прецени и покани още народ на концерта в понеделник. Организаторите-продуценти от компанията "Груув Кънекшън" си свършиха съвестно работата и ни насочиха към необходимата и възможна публика.

Музиката очевидно няма да е тийнейджърска, затова не включих статията в тази категория. Този стил афро-латино джаз, без съмнение е интересен. Като прибавим и цената на билета от 25 лева до края на юли и 35 вече, ще влязат в Летния театър точно хора, които ценят този вид изкуство.

Точно и да се преброят във Варна и като гости, разбира се.
Потребител:


Коментар: