Прегледи: 7717 - Коментари: 43
11 Септември - Ден за разплата

11 Септември - Ден за разплата

Днешната дата, 11 Септември /главната буква означава, че това е официален празник/ дава повод за полемика, защото отношението към бомбардировката на Ню Йорк/Вашингтон е оценявана диаметрално противоположно от две групи от хора, които съставят почти цялото човечество.

НационалистБг.ком има амбицията да представлява ТРЕТА, собствена гледна точка.

Едната позиция е на т.нар. западни "демокрации", които определят постъпката на 19-те араби като жесток терористичен акт, при който са загинали /по уточнени данни/ 2977 души от около 90 страни, без да се броят нападателите.

Другата позиция е на по-голямата част от човечеството, които смятат, че атаката на двете кули, на Световния търговски център /някои го наричат Световен еврейски център, с голямо основание/ са героичен акт на отмъщение, на РАЗПЛАТА с ционизма и неговия поддръжник - Правителството и управляващата върхушка на САЩ.

За нас, основен виновник за това престъпление, което не може да бъде оправдано по никакъв начин, е ционистко-фашистката политика на държавата? Израел. Като не оправдаваме избиването на 2977 човеци, повечето от които нямат пряко отношение към ционизма, ние сме една от малкото български медии /освен "Строго секретно", "Нова зора" и отделни е-вестници/, които дават цялостна оценка на атентатите от 11 Септември. Нека да отбележим, че т.нар. "палестински въпрос" е следствие от т.нар. "еврейски въпрос". По едни или други причини, еврейският народ е бил преследван, морално заклеймяван, гонен, избиван в продължение на поне 6 хиляди години. За нас - виновни за преследването на евреите не са /само/ арамейци, филистимяни, араби, египтяни /по-точно копти/, елини, римляни, испанци, португалци, иранци, пак араби, австрийци, турци, французи, руси, германци, а

САМИТЕ РАВИНИ-ЛЕВИТИ, които проповядват една откровено-фашистка идеология.

Във Вехтия завет /респективно юдейския Талмуд/ има една свръхясна история, която обрисува целите и стратегиите на тези равини. 12-те рода, водени от Симеон, Рувим и пр са били в пустинята сума ти време. Влизат в един арамейски /наследници на онези арамейци са днешните етиопци/ град. Домакините ги приемат дружелюбно и добролюбиво - настаняват ги по къщите си, нахранват ги, излекуват рани и болести на измъчените юдеи. Но Симеон пожелава /за нещастие не на евреите, а на арамейците/ една арамейска красива девойка за своя жена. Тогава най-принципно и приятелски арамейците казват на евреите:

"Ние не даваме своите девици на чужденци."

За благодарност, че са ги излекували, приютили и нахранили арамейците - Рувим, водачът юдейски "разговаря" с Бога, който му "казва", че арамейците трябва да бъдат убити. В най-подходящия момент - когато се обрязват арамейците и са в почти невъзможност да се бранят - евреите ги нападат, изколват ги, вземат в плен жените им. Най-важното - Рувим обявява, че това масово убийство е правилно, "Богоблагословено" дело!?

Така са постъпили ционистките водачи с Германия, която ги приютява след гоненията от испански Велик католически инквизитор Торквемада. Ционистите се залепват като кърлежи връз свръхталантливия немски народ и смучат труда и парите на Германия. В резултат - фашизмът на Хитлер, една равностойно антиморална на ционизма идеология избива над 6 млн евреи. Един безспорен Холокост, в който ние българите сме изиграли благородна роля, въпреки съюза ни с фашистка Германия - поне българските евреи, заслужено или не - България спасява.

Основният виновник за сегашното нападение над Ню Йорк/Вашингтон е ционистът Теодор Херцел, който през 1908 г създава идеята за "Цион" - връщането на евреите в Израел /която тогава не съществува, там е било Османска империя/. Смъртният грях на д-р Херцел /впрочем сам бонвиван, гуляйджия, развратник, вкл педофил по днешни мерки/ е, че той предпоставя и проповядва създаването на Израел да стане с ТЕРОР, с убийства на арабите, които населяват Палестина - тогавашна и днешна.

В резултат на "революция" през 1948 г и до днес, в Израел се връщат милиони евреи от света и създават своята държава, впрочем непризната все още от доста държави, вкл неарабски и немюсюлмански.

Но как става това "възкресение" на Израел. Със стотици хиляди убити араби, най-вече палестинци. В момента Израел се разполага /не говорим за фашистката стена около Израел, построена и на заграбени земи/ не само в установените от ООН територии /които са впрочем чисто палестински/, а в 1/2 над разрешените. В тези незаконно окупирани земи еврейски заселници строят къщи, заводи, училища, като дори послушният съюзник на Израел - САЩ, днес в лицето на афроамериканецa Барак Обама критикува тези строежи. Както и политиката на Холокост на ционистките управляващи кръгове в Юдея /не еврейския народ/.

Затова представянето на арабските и палестинските борци за свобода като терористи е и вярно, и невярно. Ние не можем да оправдаем избиването на мирни цивилни граждани на Израел от терористи. Но ако сметнем съотношението на избити палестинци и избите евреи -

Убитите цивилни палестинци са около 20 пъти повече. При това - убийците са въоръжени еврейски войници, убийствата са масови, точно в духа на Хитлер. Последната инвазия в ивицата Газа, която доведе до смъртта на над 1500 цивилни араби, вкл 500 деца, а и убийството на 9 цивилни турци от "Флотилията на свободата", която носеше храна и вода за умиращите от глад и жажда палестинци в Газа, доказват безапелационно

НАПЪЛНО ФАШИСТКАТА политика на израелските власти.

От което страда единствено еврейският и палестинските народи.

Впрочем, тероризмът, модерният високотехнологичен тероризъм математически изчислено ще размаже демокрацията. За обучението на 1 само терорист са нужни $ 0, а за противодействието на световния тероризъм ежегодно се изразходват милиарди, а щетите на един терорист могат да станат $ 1 трилион, колкото приблизително бяха щетите от "11 Септември". А какво ще последва - ясно е, още по-жесток удар, при тази фашистка политика на ционизма.

И така: ние сме абсолютни противници и на ционисткия държавен тероризъм, и на палестинските терористични актове. Но първопричината за 11 Септемвври е ционизмът на шепа евреи, които не представляват еврейския народ, а най-мракобеснически юдейски фанатичен фундаментализъм.

Във физиката, а най-вероятно и в духовната сфера съществува законът на Нютон:

F1 = -F2.

Т.е. - на всяка сила в природата съответства равна по стойност и противоположна по посока.
Каквито и тактически ходове да предприемат левитите, какъвто и хилядолетен политико-ционистичен опит да са събрали - бумерангът на злото ще се връща върху: не само тях, а върху еврейския народ, респективно върху съюзниците или слуги /такава слугиня е и България, затова ние сме застрашени също/ на ционизма, начело с властите в САЩ.

Та затова имаше 11 Септември. И ако еврейските равини-левити не искат пълното унищожение на света, значи и свoето и на фашистката си държава, трябва да отстъпят РАДИКАЛНО от своя ционизъм, от своята варварска идеология, да спрат Холокоста над палестинците, а и над човечеството. Защото - на всяка тяхна сила има равна и противоположна.

Тъкмо тази антиционистка сила /която ние не приемаме, но разбираме/ причини "11 Септември".
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-11 13:08:31    
Британски войник е убит в Афганистан

Лондон - Британски войник, който беше ранен в Южен Афганистан миналия месец, е починал от раните си в болница в Бирмингам Министерството на отбраната на Великобритания. Със смъртта на военнослужещия общият брой на загиналите във военни операции в Афганистан британски войници от началото на инвазията през 2001 достигна 335 души. Около 10 000 британски войници се сражават в Афганистан като част от 150-хилядните международни сили, които се борят с талибаните.

2. Потребител: ТРЕТА, собствена гледна т     Дата: 2010-09-11 14:18:21    
Ам то Бат Нъсионълисте - ИВРЕЙТИ ПАК ТИ ВИНОВНИ!

3. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-11 14:53:08    
Кунев кефиш ли се на 11 септември?Днес цялата сбирщина от ниско качествена биологична маса съставена от комунисти и ченгeта празнува големия си успех, заедно с малоумните араби и извратеняците от Ал Кайда.Ама сте си лика прилика с маймуните от арабския свят.
Избити бяха няколко хиляди невинни американци.Доволни ли сте?Айде сега да обясниш пак как крaдливия Запад краде по 7 милиарда евро годишно от бедна, славянска България.Че не си го правил от вчера.

4. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-11 16:11:11    
Атентатите са дело на ционистки кръгове в СЕЩ и Изсраел!

9-11 Was An Inside Job - A Call To True Patriots
http://www.911sharethetruth.com

5. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-11 17:31:30    
Атентатите са дело на арабски терористи, които причиняват смъртта на 3000 души, повечето невинни. Атентатите са престъпление, но са отговор на ционистките престъпления срещу човечеството, в случая - срещу арабите. лъжеДеникин изобщо не чете текстовете, но това си е за негова сметка - остава невеж. Като ЕС, който е най-изоставащият от всички като темпове на технологично развитие. Справка за лъжеДеникин и пр западни гъзомийци: "Лисабонската стратегия", където самите западняци-кретени си го признават.

6. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-09-11 20:04:45    
Индийският външен министър: Протекционистката политика на САЩ е "регресивна"

Ню Делхи - Индийският министърът на търговията и индустрията на изрази критика срещу протекционистките действия от страна на САЩ, които според него са "регресивни" и отлагат икономическото възстановяване на страната. Изявлението на външния министър Ананд Шарма беше огласено, след като американският щат Охайо забрани износа на дейности на американските компании извън страната в държави като Индия, в опита си да стимулира вътрешната заетост. Изявлението на Шарма е и по повод на скорошното вдигане на таксите за виза от страна на САЩ за квалифицирани служители, за което Индия казва, че ще бъде удар върху износа на работна ръка.

7. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-11 22:23:28    
Бог да балгослови Америка!
God Bless America,Never Forget!

8. Потребител: Питащ     Дата: 2010-09-11 22:28:55    
Кой Бог, еврейският ли???

9. Потребител: Пак неграмотност     Дата: 2010-09-11 22:35:09    
Постинг № 7: Потребител: Denikin Дата: 2010-09-11 22:23:28
Бог да балгослови Америка!
God Bless America,Never Forget!

Каква е тази дума "балгослови" - да не е еврейска?

10. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-11 22:38:57    
Мразим Америка, а отчаяно я имитираме


Какви времена дойдоха! Като стане дума за Америка, вече е въпрос на добро възпитание да кажеш нещо лошо за тази внушителна държава.
Обикновено се почва от това, че "американците са страшно ограничени и мислят само за работа". Задължително се споменава колко са нагли Щатите в своята външна политика и как се правят на "световен жандарм", за да подчинят всички на своите интереси. И, разбира се, хубаво е да се обобщи, че "рано или късно японците и китайците ще им разкажат играта на янките".
Това е положението. Антиамериканизмът събира под знамето си неочаквано много хора от различни страни по света.

Е, добре. Но след като светът толкова мрази САЩ, защо продължава да гледа американски филми, да слуша американска музика, да пие кока-кола? Защо всички се натискат за "Зелена карта"? Защо няма потоци от емигранти към Беларус, Казахстан или Боливия? А защо антиамериканистите не се откажат от такива американски достижения като интернет например? Нали именно в Америка е поставено началото на световната мрежа... Защо антиамериканистите използват лекарства и техника, разработвани в САЩ?
Явно антиамериканизмът не е особено последователен. Общо взето той бе позатихнал след студената война, но възкръсна като феникс от пепелта по време на войната в Ирак.

Нека да го признаем - светът не обича Америка, защото й завижда. Особено по-бедната част от света. И това е естествено. Кому не се свива сърцето, като види в поредния холивудски филм как живее средният американец с неговата кокетна къща и спретната зелена морава. От екрана изглежда, че даже най-големият неудачник Ал Бънди от сериала "Женени с деца" живее горе-долу като собственик на бензиностанция у нас.

Филмите може и да захаросват живота в Америка, но разминаването с действителността не е чак толкова голямо - поне така твърдят мнозина, които са посетили САЩ.

Всъщност няма никакво значение дали уважаваме Америка, или не. Защото колкото и да мрази Америка, целият свят отчаяно се опитва да й подражава. Това може да си види навсякъде: в дрехите, филмите, музиката, рекламите, маниерите, бизнеса, политическия модел, демокрацията...

Как да обясним, че германците снимат филми, в които действието се развива в САЩ, а главните герои носят американски имена? Как да приемем извращението, наречено "френска рап музика"? Впрочем, ако прегледаме сателитните канали, ще видим, че стряскащи опити в рап музиката правят даже Армения, Румъния и Гърция!
Каквото и да правим, Америка присъства по един или друг начин във всяко нещо около нас. Ето и този текст, който четете в момента, е писан с американски софтуер. Единственото, на което не може да подражаваме, е американският размах - не се изпраща току-тъй човек на Луната...

Америка няма нужда от адвокат. Тя, разбира се, не е идеалното общество. Но за да я критикуваме, трябва да сме постигнали нещо повече от нея. Иначе изпадаме в ситуацията "Гроздето е кисело, понеже е високо".

В крайна сметка антиамериканизмът - даже и да е основателен, е обиден за нашето собствено достойнство, защото е признание, че не можем нищо друго да направим, освен да се упражняваме в критика и ирония.

Да, САЩ имат самочувствието на световна суперсила. Да, те може да се нарекат и "световен жандарм". Но нима за тази роля е по-подходящ Хондурас? Или Лихтенщайн?

Ще кажете: А защо изобщо една държава трябва да доминира в света? Отговора го дава психологията: всяка общност има нужда от лидер, за да не се разпадне. В световен мащаб лидерът поне през следващите 10 - 15 години ще бъде Америка. Дотогава антиамериканизмът ще има толкова смисъл, колкото и недоволството от фазите на Луната.
Радостин Паприков, M SAT
в-к "Черно море", 22 януари 2004г.


11. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-09-11 22:57:29    
Радостин Паприков почина от болест, донесена в България от САЩ. Бог да му прости греховете, но не еврейският.

12. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-12 09:39:52    
Виж тази снимка Кунев!Хубаво я виж.Помисли!

http://www.facebook.com/anton.lukov#!/photo.php?pid=538883&fbid=159226647424556&id=100000116665907&ref=nf

И после напиши нещо с любов за твоите възлюбени палестинци, сирийци и цялата ислямска сбирщина.Бъди благодарен , че съществува Израел и има някой който реално мачка тази сган.Ако оставим на такива като теб ще я докараме до снимки като тази в центъра на Москва по време на Байрама.
И вчера пропусна да обясниш как крадливия гъзомийски Запад ни краде със 7 милиарда евро годишно.Отпускаш се Кунев.

13. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-12 10:29:22    
Безчестие по братски или как селяндурина живков ни направи за смях в Европа?

Пражката пролет и до днес остава понятие, символизиращо опита за установяване в Чехословакия на "социализъм с човешко лице" - експеримента на комунистите-реформатори начело с Александър Дубчек, на който насилствено е сложен край през август 1968-ма година с навлизането на войските от Варшавския договор. България е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет.

14. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-12 11:14:49    
Мнозинството руснаци (64%) изпитват чувство на срам за своята страна. Това показват резултатите от общоруско допитване, направено на 4-5 септември от фонда Обществено мнение. Според резултатите от изследването 39% от запитаните са заявили, че „често“ им е срамно за Русия, а 29% са изпитвали това чувство „понякога“. Основната причина е ниското жизнено равнище.
При 25% това чувство се поражда от ниските заплати, социалната незащитеност и силното социално разслоение. От неуспехите в спорта се срамуват 6% от руснаците, 5% са разтревожени от безработицата. Други 4% са недоволни от състоянието на икономиката.
Същият процент анкетирани се оплакват от лошата работа на властите и недостойното поведение на политиците. Като причина да изпитват срам по 3% от запитаните са посочили корупцията, беззаконието в страната, алкохолизма сред населението, високите цени и събитията от най-новата история - разпадането на СССР и войната в Чечения. И обратно - чувство на гордост за Русия изпитват 60% от анкетираните - 31% - “понякога“ и 29% “рядко“.
В противовес на онези, които се срамуват от спортните неуспехи, 21% от участвалите в допитването са заявили, че са горди от постиженията на страната в спорта. Други 4% се гордеят с руския народ, 3% с руската армия и 2% с ръководството на страната. Интерфакс

15. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-12 12:35:04    
лъжеДеникин по цяла нощ не спи и по цял ден виси пред монитора, за да сипе фалшиви "ст/ъкми/ати/стики" против братска славянска Русия и да гъзомийства на Запада. Честити да са му огромният възход на Русия под ръководството на политическия гений - Владимир Владимирович Путин. БВП от края на алкохолика и еврейски зомбиран Елцин - до Путин днес се увеличи 6,5 пъти. В същото време в САЩ БВП спада с 1,1 %. Руският народ се гордее с Отечеството си, обича братския славянски български народ и над 85 % подкрепя политиката на Путин.

За съжаление на слугите на ЦРУ - Русия е във възход, а американците дори не знаят къде е България - най-често отговарят в Африка. Учителка по английски от Варна, от Математическа гимназия отива в Бостън, който е до Харвард - най-елитния щатски университет. Равнището в едно от елитните средни училища в Бостън е на "селско" ниво - това каза пред 10 учители Румяна Иванова. За математиката - в 12 клас там се преподава, което слаби ученици усвояват в България в 9 - 10 клас.

Истини, а не стъкмистики:
Интерфакс - е изведен от контекста на духа на днешна Русия. В момента + рейтингът на Путин е 82,4 %, а на Медведев - 71,6 %. Тези дни бяхме в Бяла, Варненско, говорихме с група летуващи руснаци. Те са заслепени 100 % от почитание към Путин. Жалко, че в България няма като него. лъжеДеникин пръв ще се спусне, за да му целува пешовете и да го моли за 30 сребърника.

16. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-09-12 12:42:31    
Лидерът на социалдемократите осъди споразумението на Сарацин с Федералната банка на Германия

След истините, които оповести Тило Сарацин, ционистите беснеят:

Берлин - Председателят на социалдемократическата партия Зигмар Габриел се обяви против споразумението между Федералната банка и нашумелия със скандалните си изказвания срещу германския банкер Тило Сарацин. Той отправи критика и към президента на банката Кристиян Вулф заради това, че банката не е сключвала подобни сделки преди скандала със Сарацин.
Габриел подчерта, че Германската централна банка ще изплати много пари на Сарацин, за да се оттегли той от поста си. По-рано стана ясно , че Сарацин се е договорил за 1000 евро по-голяма сума месечно към пенсията си.
Габриел обяви и че Сарацин ще бъде изключен от Социалдемократическата партия. Според Габриел, който по-рано заяви, че идеите на Сарацин са в противоречие с ценностите на партията, банкерът защитава теории, които са част от политическото наследство на нацизма.
Тило Сарацин предизвика вълна от критика в Германия, включително и от федералния канцлер Ангела Меркел, заради книгата си

"Германия се самоунищожава",

насочена срещу турците, евреите и имигрантите като цяло.

17. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-09-12 13:05:50    
В щата Кентъки въоръжен мъж е застрелял петима души, след което се самоубил

Заради ционистките антимъжки закони:

Вашингтон - В американския щат Кентъки въоръжен мъж е убил петима души, сред които съпругата и доведената му дъщеря, след което се самоубил. Шерифът на окръг Брийтхит съобщи, че нападателят, Стенли Нийс, е застрелял обитателите на няколко каравани край град Джаксън, Кентъки. Сред жертвите са неговата съпруга, доведената му дъщеря и нейния приятел. Не е ясна връзката между Нийс и останалите жертви. Полицията няколко пъти е реагирала на сигнали за семеен скандал с участието на Стенли Нийс.

18. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-09-12 14:46:10    
Констатираните смъртните случаи след газовата експлозия в Калифорния нараснаха на 7 души

Благодарение на високите американски "технологии":

Сан Франциско - Констатираните смъртни случаи вследствие на експлозията на газова тръба в Сан Бруно нараснаха на седем души, след проучване на водещите се за изчезнали след експлозията хора. Още шест души се водят за изчезнали, съобщават разследващите власти.
Експлозията, която избухна четвъртък вечерта, беше причина стотици хора да се евакуират от домовете си
Експлозията в града, който е в близост до Сан Франциско, рани 52 души, трима от които са с висока степен на изгаряния и унищожи 37 жилища.

19. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-12 15:35:27    
Виж тази снимка Кунев!Хубаво я виж.Помисли!

http://www.facebook.com/anton.lukov#!/photo.php?pid=538883&fbid=159226647424556&id=100000116665907&ref=nf

И после напиши нещо с любов за твоите възлюбени палестинци, сирийци и цялата ислямска сбирщина.Бъди благодарен , че съществува Израел и има някой който реално мачка тази сган.Ако оставим на такива като теб ще я докараме до снимки като тази в центъра на Москва по време на Байрама.
И вчера пропусна да обясниш как крадливия гъзомийски Запад ни краде със 7 милиарда евро годишно.Отпускаш се Кунев.

20. Потребител: Трън в таза на фашизма     Дата: 2010-09-12 15:51:51    
Това, че лъжеДеникин е фашистче от синьо ембрионче, винаги е било ясно. Но понятието "ислямска сбирщина", което спонтанно-просташки употребява, го издава неоспоримо. Шефът на лъжеДеникин - Бараката Обама - веднага уволнява за подобни гафове. Фашистки - а за антифашист в чест на Цочев и пр. додеветосептемвийски иначе "се обявява" лъжеДеникин. Слаб политик е лъжеДеникин, както и непочтен журналист, който издава информаторите си.

21. Потребител: Трън в таза на ЦРУ     Дата: 2010-09-12 20:07:46    
При спецоперация в Махачкала са неутрализирани 8 терористи, между които една жена

За яд на ЦРУ-парите

Москва - В хода на специална операция в Махачкала са неутрализирани 8 терористи, сред които една жена.
Според Федералните служби за безопасност на Русия /ФСБ/ операцията е била насочена срещу членове на диверсионно-терористична група, действаща в Дагестан. Операцията е проведена с участието на специалните сили на ФСБ, ОМОН, и министерството на вътрешните работи.

22. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-13 02:29:51    
САЩ победи с 81:64 Турция на финала на Световното първенство по баскетбол в Истанбул и грабна първа титла от 1994-та година насам.

Приказката за домакините приключи в последната среща след като те победоностно шестваха по площадките до днес. Запалянковците в югоизточната ни съседка полудяха след успехите на своите баскетболисти, екипите минаха цена от 50 евро, билетите за финала 200.

В препълнената зала в града край Босфора американците не оставиха никакви съмнения в предимството си. Играчите от САЩ бавно и методично налагаха предимството си, определено не се напрягаха достатъчно и без много пот взаха четвъртата си титла. По +5 в първите две четвърти и 10 преднина на полувремето. Още три преди последните 10 минути. До края нищо не можеше да промени статуквото и финалната сирена прозвуча при 81:64.

Най-нормалното нещо на това първенство се случи. Играчите от НБА доказаха превъзходството си над всички останали. Кевин Дюрант отново отбеляза най-много точки за победителите, а специални аплодисменти заслужават домакините. Подобна атмосфера не е имало от доста години.

Следващото първенство е след 4 години в Испания. Преди това обаче е Олимпиадата в Лондон през 2012, когато светът ще иска да види един нов тим на САЩ. Отбор в който да блестят най-големите звезди начело с Коби Брайън.

23. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-13 02:53:26    
Двама палестинци бяха убити, а трети се води за изчезнал след израелска стрелба в северния сектор на Ивицата Газа близо до границата с Израел.

Ибрахим Абу Сайед, 91-годишен пазач на ферма, и 20-годишният Исмаил Уалид Абу Рода са загинали след обед при стрелба от израелски танк източно от Бейт Ханун. Седемнадесет годишният внук на пазача е изчезнал. Малко преди израелският танк да открие стрелба свидетели чули експлозия в същия район, което може да означава, че там са действали палестински бойци. АФП

24. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-13 02:54:35    
Виж тази снимка Кунев!Хубаво я виж.Помисли!

http://www.facebook.com/anton.lukov#!/photo.php?pid=538883&fbid=159226647424556&id=100000116665907&ref=nf

И после напиши нещо с любов за твоите възлюбени палестинци, сирийци и цялата ислямска сбирщина.Бъди благодарен , че съществува Израел и има някой който реално мачка тази сган.Ако оставим на такива като теб ще я докараме до снимки като тази в центъра на Москва по време на Байрама.
И вчера пропусна да обясниш как крадливия гъзомийски Запад ни краде със 7 милиарда евро годишно.Отпускаш се Кунев.

25. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-13 02:56:30    
Кметството на Маратон чества днес 2500 г. от известната битка в древността – символ на победата на атинската демокрация над персийската армия на Дарий през 490 г. преди Н.е. От нея води началото си и маратонското бягане на Олимпийските игри, предава АФП.


26. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-13 17:17:43    
Абе, лъжеДеникин, ти секс не правиш ли, не си ли мъж, бе? Четем: в 03,20 до 03,45 пишеш 3-4 постинга във вестника на Кунев! Разпусни малко с някое сочно и дай Боже почтено гадже. Ама май почтените - откак дойде ЦРУ-ционистката "демокрация" са на привършване и я караш на принципа "аз съм си самодостатъчен". Щото парите ти не са в излишък, при положение, че до 04,00 не си в скъп бар, а пред компютъра.

Що се отнася до аргументите - атинската демокрация /която е приемала за нещо естествено робството??/ е била тотално разгромена от спартанската национална кауза.

+ "напиши нещо с любов за твоите възлюбени палестинци, сирийци и цялата ислямска сбирщина /бел. - по думите на лъжеДеникин?!/.Бъди благодарен , че съществува Израел и има някой който реално мачка тази сган." - красноречив цитат от лъжеДеникин.

Останалото е от ЛУКаВагО.

27. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-13 21:48:44    
Райна Кабаиванска: "Авторът никога не ме е питал, не е искал разрешение, не съм чела книгата, но смятам, че тук всеки си пише, каквото си иска. Мисля, че това е една лошо разбрана демокрация, която няма нищо общо с истинската демокрация"- каза с видимо огорчение Райна Кабаиванска. Тя няма намерение да търси правата си чрез законите у нас. "Нека да пишат каквото си искат. Истината е друга. Истината я познавам аз и това всъщност не ме тревожи много. Понякога се огорчавам, но бързо ми минава, защото си давам сметка, че е страшна тази наша демокрация в България"- категорична е Кабаиванска.

28. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-09-13 22:29:46    
"Чайна Дейли": ЕС и Китай засилват стратегическото си партньорство

Пекин - Има изгледи да бъде подписан двустранен пакт за сътрудничество между Европейския съюз и Китай по време на срещата на върховно равнище между представители на ЕС и китайските власти през октомври. Вероятността за това ще бъде обсъдена на наближаващата среща на Съвета на ЕС в четвъртък. Основите за споразумението бяха положени по време на едноседмичната визита в Китай на европейския върховен представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън, коментира изданието. По време на посещението си Аштън заяви, че ЕС се нуждае от "големи икономически и политически партньорства, които имат потенциала да променят нашия живот".
Ако пактът бъде сключен, китайският премиер ще го обяви по време на визитата си в Брюксел в началото на октомври на срещата на високо равнище.
Основната причина за възобновяването на силата на ангажимента на ЕС е, че европейските държави загубиха до голяма степен важност в дневния ред на държави като Китай, коментира изданието. Включително и поради влиянието на глобалната рецесия европейските държави плащат цената за това отдалечаване.
Независимо от това визитата на Аштън е преломна точка на тази тенденция.

29. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-13 23:07:52    
Датата, на която САЩ са излезли от рецесията, и която трябва да е някъде в средата на 2009г., може да бъде определена "скоро" от комисия от американски икономисти, натоварени с проучването на този въпрос.

За да се определи с точност до един месец тази дата Националното бюро за икономически изследвания (NBER) трябва да събере своята Комисия за датиране на циклите на активност, в която влизат най-изтъкнатите икономисти на страната. "Комисията провежда редовно неформални дискусии и вероятно ще се събере скоро", каза говорителката на NBER Дона Зервиц.

Тя уточни, че съвещанието няма да бъде предварително оповестено на пресата. При последното си събиране през април комисията заключи, че е рано да се определя тази дата. Датите за начало и край на рецесиите, определяни от NBER служат като референтна база на икономистите и властите в САЩ. Бяха необходими 12 месеца, за да се определи със сигурност, че рецесията е започнала през декември 2007г.

Според повечето икономисти тази рецесия трябва да е свършила някъде между юни и септември 2009г, което я прави най-дългата след тази от август 1929 до март 1933г. Брутният вътрешен продукт на САЩ започна да нараства през третото тримесечие на 2009г. с годишен темп от 1.6% след четири последователни тримесечия на спад. АФП

30. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-13 23:08:27    
Виж тази снимка Кунев!Хубаво я виж.Помисли!

http://www.facebook.com/anton.lukov#!/photo.php?pid=538883&fbid=159226647424556&id=100000116665907&ref=nf

И после напиши нещо с любов за твоите възлюбени палестинци, сирийци и цялата ислямска сбирщина.Бъди благодарен , че съществува Израел и има някой който реално мачка тази сган.Ако оставим на такива като теб ще я докараме до снимки като тази в центъра на Москва по време на Байрама.
И вчера пропусна да обясниш как крадливия гъзомийски Запад ни краде със 7 милиарда евро годишно.Отпускаш се Кунев.

31. Потребител: Връв в таза на Запада     Дата: 2010-09-14 09:09:39    
МОСКВА, 14 сен - РИА Новости. Президент России Дмитрий Медведев проведет день своего рождения в кругу семьи, сообщили в пресс-службе Кремля.

"На 14 сентября у президента не запланировано никаких публичных мероприятий", - сообщили в пресс-службе. "Он проведет день рождения в Сочи в кругу семьи", - добавили в пресс-службе.

Президент Российской Федерации Дмитрий Анатольевич Медведев родился 14 сентября 1965 года в Ленинграде /ныне Санкт-Петербург/.

Окончил юридический факультет Ленинградского государственного университета /ЛГУ/ в 1987 году и аспирантуру ЛГУ в 1990 году. Кандидат юридических наук, доцент.

Дмитрий Медведев является одним из авторов многократно переиздававшегося трёхтомного учебника "Гражданское право" под редакцией А.П. Сергеева и Ю.К.Толстого, обладает несколькими почетными наградами, медалями, премиями.

Дмитрий Медведев женат, имеет сына. Жена - Светлана Владимировна Медведева, сын Илья /1995 г/.

32. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-14 14:07:25    
Американската космическа агенция НАСА съобщи за откриването на две нови планети извън пределите на Слънчевата система.

Научният сътрудник на Изследователския център на НАСА Уилям Боруки посочи, че по размери тези планети са малко по-малки от Сатурн и се въртят по орбитата на една от звездите на Млечния път, открита неотдавна от орбиталния телескоп “Кеплер“.

Това е “първото откритие на цяла планетна система – едновременно няколко планети, въртящи се по орбитата на една или друга звезда“, подчерта той. Планетите са наречени "Кеплер 9В" и "Кеплер 9С". Откритието е станала в резултат на изследване, продължило седем месеца.

Учените са наблюдавали повече от 156 000 звезди, опитвайки се да открият извън пределите на Слънчевата система планети, сравними по размери със Земята. Те са открили и още едно небесно тяло с радиус 1,5 пъти по-голям от този на Земята, но засега не могат да го определят като планета.

33. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-14 22:20:10    
Коментари по повод закриване на училища в България по заповед на гнома Дянков=Световната /ционистка/ банка:

Петков 01:15 Вторник 14 септември 2010

@Глупости! кажи им че са лъжи а така, ще ти обяснява на тебе някой к'во да правиш а ?
обиден коментар СБ 12:55 Вторник 14 септември 2010

Вчера същият доклад на СБ беше представен като положителна оценка на "реформите" (т.е., закриване на училища, с което се спестили милиони) - днес "забелязаха" и коментара в същия доклад - с неизбежният резултат от тази "реформа" - влошаване на качеството на образованието, в частност удвояване на броя на отпадналите циганчета - правете си сметка, колко ще се похарчи в бъдеще за тези неграмотни деца. Но абсурдът е в това, че тази реформа е направена по съвета на същата Световна банка! Тези хора си експериментират на гърба на бедния български народ - ние сме им опитните зайчета...А сега са ни пратили и Дянков да ни довърши...
обиден коментар Ангелов 12:52 Вторник 14 септември 2010

Тази демокрация ни съсипа. Тя позволи да се развие ромския тумор. Лечението е вече само скалпел. Който го хване ще спаси не само България, а и ЕС.
обиден коментар bai Tosho 12:29 Вторник 14 септември 2010

България загива...Да живее демокрацията.
обиден коментар Глупости! 10:55 Вторник 14 септември 2010

Откъде накъде банка ще се произнася по въпросите на образованието, и то в една суверенна страна?! Пък и лъжат. Учителят не обучава 11 ученици, а над два пъти повече, попитайте някой ваш познат учител и той ще ви каже колко души учи. Ако и на това не повярвате, вижте в нормативните документи колко минимум трябва да бъде един клас. Да си гледат щатските ученици - амеби, тлъсти консуматори и безмозъчни идиоти и да не се навират в нашите вътрешни работи!!!

34. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-15 03:34:35    
Западна алчност, некомпетентност и безотговорност:

Лондон - Британската петролна компания "Бритиш петролиум" е била обект на разследване в Северно море, което е разкрило, че новият персонал на компанията не е преминал обучение по безопасност на труда само 6 месеца преди екологичната катастрофа в Мексиканския залив. Разследването е започнало след оплакване от работник на петролна платформа на компанията край Шетландските острови. Заключенията, които са били направени през октомври 2009 година, са, че обучението за трудова безопасност на част от новия персонал е неефективно. Разследването критикува и това, че компанията не е приела на сериозно посочените проблеми.
В същото време има данни за четири инцидента на платформите на "Бритиш петролиум" в Северно море за 2008 и 2009 година.

35. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-15 09:50:38    
Десетки души бяха убити след свлачища и силни ветрове, след като тайфунът "Компасу" премина през Северна Корея този месец, съобщиха държавните медии. Тайфунът "Компасу" засегна полуострова на 2 септември и причини смъртта на петима души в Южна Корея. В Северна Корея, бурята уби десетки души, съобщи официалната осведомителна агенция на КНДР Корейската централна информационна агенция.

Тайфунът помете 8 380 къщи, 230 обществени сгради, причини големи щети на земите, пътищата, жп линиите и електрозахранването. Миналият месец Северна Корея беше засегната от наводнения, които причиниха сериозни щети в граничните региони близо до Китай. По-рано изнесена информация в държавните медии съобщаваше, че наводненията това лято са помели домове, пътища, жп линии земеделски земи, и са причинили множество смъртни случаи.

След десетилетия на обезлесяване, Северна Корея е уязвима на наводненията. През 2007 г. страната съобщи за най-малко 600 загинали или изчезнали след унищожителните наводнения. АФП

36. Потребител: """гъзомий     Дата: 2010-09-15 11:35:14    
Российские спецслужбы обратились к властям Болгарии с запросом об экстрадиции художника Олега Мавромати, автора провокационной художественной акции "Распятие". Об этом со ссылкой на самого Мавромати сообщил в своем блоге акционист Алексей Плуцер-Сарно.

Художника обвиняют в разжигании межнациональной и межрелигиозной розни и в оскорблении чувств верующих согласно части 2 статьи 282 УК. 1 апреля 2000 года он принял участие в перформансе напротив храма Христа Спасителя, в ходе которого его прибили гвоздями к деревянному кресту. На спине у художника была вырезана кровоточащая надпись: "Я не сын Бога".

После этой акции художника несколько раз вызывали на допросы. В июле 2000 года в квартире Мавромати в Москве прошел обсыск, в ходе которого спецслужбы конфисковали все его художественные произведения, арт-материалы, фильмы, а также компьютеры и другие электронные носители – весь художественный архив, который существовал в единственном экземпляре.

Последние несколько лет художник на законных основаниях жил в Болгарии по российскому загранпаспорту со своей женой Боряной Драгоевой, которая имеет болгарское гражданство. Несколько дней назад Олег Мавромати был уведомлен российским консульством в Софии, что ему отказано в получении нового загранпаспорта гражданина России, поскольку художник должен предстать перед судом. Выдать какую-либо бумагу с мотивацией отказа в выдаче документа консульство отказалось. Мавромати таким образом оказался на нелегальном положении. Он также был лишен вида на жительство в Болгарии как человек, не имеющий документов, удостоверяющих личность. Болгарское государственное агентство по беженцам отказало Олегу Мавромати в предоставлении статуса беженца несмотря на то, что интересы художника отстаивались Международной Хельсинской группой.

По словам Плуцера-Сарно, нет сомнений в том, что художник будет выдан российским правоохранительным органам, так как Болгария регулярно исполняет такого рода запросы российской стороны. Депортация по уголовной статье также означает, что художнику будет запрещен въезд во все страны Евросоюза в ближайшие десять лет.

"Если Олег Мавромати в самое ближайшее время не получит политического убежища на Западе, он без сомнения окажется в российской тюрьме", – уверен Плуцер-Сарно.

37. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-09-15 12:45:29    
От октомври руска авиокомпания започва редовни полети Екатеринбург-София

Екатеринбург - От 1 октомври 2010 авиокомпания "Уралские авиалинии" започват да изпълняват полети до София. Това са първите в историята на Урал редовни полети до българската столица. За всичките години на съществуването на авиопревозите до София е имало един единствен полет – чартърен.
Принципното споразумение за откриването на линията е било постигнато благодарение на съвместните усилия на компанията "Уралские авиалинии" и консулството на България.

38. Потребител: Трън в таза на Англия     Дата: 2010-09-15 12:59:16    
Ирландска групировка заплаши британските банкери

Лондон - Активистите от групировката Real IRA предупредиха, че банките и банкерите са новите им потенциални мишени. Въпреки че в момента членовете на групата са едва около 100, техен приоритет за нападение остават обектите в Англия. Те обявяват банкерите и от двете страни на ирландската граница за "престъпници" и имат намерение да извършат нападения срещу икономически и финансови обекти на високо ниво, като например лондонския бизнес-квартал Сити. Чрез вестника активистите от Real IRA предупреждават още, че ролята на банкерите и финансовите институции във финансирането на британската колониална и капиталистическа система не е останало незабелязано. Членовете на групировката изразяват възмущение и от големите възнаграждения във финансовия сектор, които са за сметка на "милиони жертви".

39. Потребител: Трън в таз на демокрацият     Дата: 2010-09-15 14:23:47    
Няколко афганистански медии са закрити заради "нагнетяване на обстановка" преди изборите

САЩ-ционизмът не ще свободни медии, а само манипулативни:

Кабул - Независимата афганистанска комисия за контрол дейността на средствата за масова информация, в периода по подготовката и провеждането на изборите, на състояло се вчера заседание е взела решение за закриването на няколко медии, нагнетяващи изнервената обстановка преди провеждане волеизявлението на народа. Провеждането на парламентарните избори в Афганистан е насрочено за 18 септември.

40. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-15 15:26:49    
Руското величие - безвъзвратно изгубено?

Русия е способна на две неща: или да създаде на света огромни проблеми, или да даде важен принос. Ето и мнението на Джоузеф Най, бивш държавен секретар в Пентагона, а сега професор в Харвард.

През 50-те години на 20 век мнозина американци се опасяваха, че Съветският съюз може да изпревари САЩ като водеща световна сила. СССР има по това време най-голямата територия, третото по численост население и втората по обем икономика в света, като произвежда повече нефт и газ от Саудитска Арабия. Освен това Съветският съюз притежава почти половината от ядрените оръжия, а армията му е по-многочислена от тази на САЩ.

А сега, след съдбовната 1989 година?

И още: съветските граждани, заети с научна и развойна дейност, са най-много в света. СССР взривява водородна бомба през 1952 г. - една година след САЩ. А през 1957 г. става първата страна в света, изстреляла изкуствен спътник. Що се отнася до т. нар. "мека мощ", то комунистическата идеология е привлекателна за Европа след 1945 година заради ролята на Съветския съюз в борбата срещу фашизма. Съветската пропаганда активно стимулира мита за неизбежния триумф на комунизма.

А сега, след 1989 година? Можем да се позовем на думите на руския анализатор Сергей Караганов: Русия трябва да използва "суровата си сила, в това число и военната, защото съществува в много по-опасен свят - вече няма зад кого да се скрие и не разполага с достатъчно "мека мощ", т.е. няма обществена, културна, политическа и икономическа привлекателност".

Русия вече не е възпирана от комунистическата си идеология и тромавата си централизирана, планова икономика. Опасността от етническо разцепление намаля. Ала необходимите за ефективно пазарно стопанство институции отсъстват до голяма степен, а корупцията е все още широко разпространена.

Недостатъците се набиват на очи

На руския хищнически капитализъм не му достига онзи вид ефикасно регулиране, което създава доверие в пазарните отношения. Здравната система не е в ред, раждаемостта намалява, а средностатистическият мъж умира на 59 години - извънредно ниска цифра за високо развита национална икономика.

Въз основа на съхранената си ядрена мощ, на уменията си в сферата на кибертехнологиите и на ресурсите си, Русия е способна всъщност на две неща: или да създаде на света големи проблеми, или да направи важен принос. Искаме да се случи второто - заключава Джоузеф Най, бивш държавен секретар в Пентагона, а сега професор в Харвард.

41. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-09-15 16:06:28    
Сега САЩ ухажват Русия, защото Китай е враг № 1 на САЩ-ционизма. А Русия /чети: Путин и екипът му/ се оглеждат коя мома е по-добре да вземат за булка: Поднебесната или залязващата Западна империя на злото?

В момента САЩ са способни на по-малко от 2 неща - т.е. - само на едно. Да си пъхнат на подходящото място един по-къс фитил и да го запалят с космическа скорост.

Ама и да не си го пъхнат сами - възходът на Китай ще взриви и твърдо и "меко" свикналата на лукс за сметка на ограбвания до голо свят Америка.

Бог да не я прости!

42. Потребител: САЩ = държавен престъпник     Дата: 2010-09-15 18:30:24    
Най-малко седем цивилни са загинали при иракско-американска "операция?!" за "залавяне" на талибански лидер

Високи САЩ-технологии или американска жестокост?

Багдад - Най-малко седем цивилни е имало сред 18-те души, загинали в Ирак в сряда. Цивилните са били застреляни, докато иракски и американски военни се опитвали да арестуват лидер на "Ал Кайда" в град Фалуджа, с което са предизвикали обществен гняв в бившата база на талибаните.

Борците за освобождение на Ирак от САШ-ционистката окупация отмъщават: Двама иракски военнослужещи са загинали в друга престрелка на запад от Багдад, а крайпътна бомба в Северен Ирак е отнела живота на други девет войници, които са били на път да си заминат вкъщи.

Последните изблици на насилие идват две седмици след като САЩ обявиха "официалния край на бойните си операции" в страната.

43. Потребител: Трън в сърцето на Запада     Дата: 2010-09-15 18:39:43    
Айман ал Зауахири: Западът е отслабен след девет години сражения с войните на джихада

Дубай - След девет години сражения войните на джихада отслабиха Западните сили, казва в запис вторият човек в "Ал Кайда" Айман ал Зауахири четири дни след отбелязването на годишнината от атентатите от 11 септември. "Силите на джихада постигнаха победи, а силите на инвазията на Кръстоносците показват слабост от раните си и изтощение от кръвоизливите от човешките и финансови загуби"- казва Зауахири. Той не упоменава директно 11 септември 2001, но казва в посланието си, че нападения е имало "дори и на територията на Запада".

"Девет години след започването на Кръстоносния поход срещу Афганистан и след това Ирак, сега кръстоносците се олюляват след като са отслабени от ударите на вашите предани синове, муджахедините"- казва още борецът срещу ционизма.