Прегледи: 4140 - Коментари: 0
Днес от 15 часа откриват Олимпиадата Вече я откриха

Днес от 15 часа откриват Олимпиадата Вече я откриха

За националистБг.ком Олимпийските игри, особено в Китай са свръхспортното събитие на 2008 г.

Постоянно в западните медии се чудят каква злъч и мръсотия да хвърлят срещу Китай. Страх ги е, защото народите от цял свят ще видят наживо, с очите си технологичния възход и дори превъзходство на големия политически и икономически враг на Запада. Нека западните лидери и ционистите се хапят от яд, а ние, истинските ценители на спорта ще изпаднем във великата олимпийска наслада.

С грандиозен спектакъл в Пекин беше открита Олимпиада"08. Това беше най-силното откриване досега. Древната китайска култура и най-съвременните технологични постижения бяха съчетани в хармонично представление. След официалните речи на Кмета на Пекин и Жак Рох, китайска спортистка и съдия се заклеха. Беше вдигнато под звуците на олимпийския химн олимпийското знаме. Президентът на Китай Ху Дзин-тао произнесе репликата за официалното откриване на Игрите. С полет над стадиона трикратният олимпийски шампион от Лос Анжелис"84 Лин Нин запали олимпийския огън. От тази секунда Светът реално е Олимпиада.

За улеснение на българските зрители официалната разлика с китайското време е -5 часа. Т.е. българското 15,00 е 20,00 часа "пекинско" време. Затова утре първите златни медали започват да тиктакат от 05,00 наше време - или 10,00 китайско. Както националистБг.ком вече писа, първият златен медал ще бъде спечелен от стрелкиня в дисциплината 10 м въздушна пушка. Малко по-късно, но поне с половин час ще спечели своя златен медал щангистката в кат до 44 кг.

САЩ и Западът се чудеха как да очернят или поне омаловажат китайския триумф. Плащаха щедро на Далай Лама да прави пушилка с измисления тибетски проблем, опитаха се да плашат с лошия пекински въздух, което МОК и даже прозападният му Председател Жак Рох опровергаха, ЦРУ платиха на някой лумпен да взриви пост с 12 полицаи в западния китайски мюсюлмански район... Сега бързо трябващият да се прегледа Саакашвили, точно в деня на Откриването нападна с танкове и артилерия Южна Осетия. Горкият не разбира, че така още повече ще сближи и съюзи Китай и Русия.

Един от най-важните проблеми е, разбира се, кой ще спечели Олимпиадата. Неофициално, както казва МОК, но съвсем официално политически и национално. Извън съмнение е, че по медали и точки победител ще е Китай. При класиране и точки до 6-то място първият получава 7 точки, а от втория до шестия - от 5 до 1 точка.

При класиране до 8-мо място, съответно първият взема 10 точки, вторият и третият - по 8 и 7, а от четвърто до 8-мо място получават пак от 5 до 1 точка.

Единствено по броя на златните медали - заради щафетите в леката атлетика и плуването САЩ могат да изпреварят Китай. Впрочем, когато по златни медали Русия изпревари Норвегия на Зимната Олимпиада в Лилехамер през 1994, много от западните медии почнаха да смятат класирането по точки и медали.

Впрочем, вече се изиграха 14 мача от футболния турнир. Най-сериозният резултат е победата на жените на Норвегия с 2:0 над двукратните олимпийски шампионки от САЩ.

Победата в общото класиране е единственият измерим критерий в света за математическо превъзходство на някого.
Потребител:


Коментар: