Прегледи: 3389 - Коментари: 0
Успешен проект в Техническа гимназия - Варна

Успешен проект в Техническа гимназия - Варна

Днес, от 11,30 в стая 419 - Конферентната зала на Професионална техническа гимназия - Варна /бившия Механотехникум/ бяха представени 6 зали, с пълен комплект компютри /по 15 в помещение/.

Компютрите са последни модерни модификации. Те притежават начална програма, мултимедия и табла, вместо клавиатура. Тя разпознава само латиница. Във всяка стая има прожекционна стена, на която също може да се пише, както и на черната дъска и от нея да се извършват всички функции, свързани с интернет.

В училището се работи с графика и графичен дизайн, като от компютрите може да се влиза и в офиси. Всяка от 6-те стаи има различен интериор, което прави залите още по-интересни и динамични. Всяка уютна по самобитен начин.

Училището е спечелило Проект по националната програма - "Модернизирене на професионалното образование". Общата стойност на проекта е 300 000 лв без стотинки. 50 % от средствата са осигурени от фирмите "Строймонтаж", "Катами", "Метида" ООД, "Интермюзик", "Експерт+", "Артика 07", "Аляска 69" и "Фриготер М". Останалите 50 % е поела държавата. Професионалната техническа гимназия има проект заедно с ВСУ "Черноризец Храбър" за провеждане на практически обучения - стаж. Там учениците работят с материална база на по-високо ниво, където има сървъри. През тази година във ВСУ са били на стаж 65 ученици от ПТГимназия.

Директорката на учебното заведение г-жа Сирма Дукова изказа специална благодарност на фирмите и на всички ученици, които са помогнали за инсталирането на компютрите. "Най-съществен принос за всичко това има Инициативния комитет от учители от училището, които работиха неуморно за реализацията на този проект"- завърши г-жа Дукова.

Светлин ВЕЛИКОВ
Потребител:


Коментар: