Прегледи: 1825 - Коментари: 0
Човекът доказа, че е Бог

Човекът доказа, че е Бог

След като американски учени синтезираха от химикали изкуствена клетка, стана ясно, че след евентуалния Бог, човекът е второто /Първото/ същество сътворило изкуствен живот.

Създадоха изкуствен живот

Учените, опитващи се да създадат изкуствен живот в лаборатория, употребиха неизползваема бактерия при създаването на изкуствен човешки геном, което е огромна стъпка за науката и човечеството. Изследователите се надявали да използват бактерията при създаването на точно определен вид микроби. "Това е първата подобна клетка за всички времена, която наричаме "синтетична",- защото произхожда от синтетична хромозома, съставена от четири вида химикали", заяви откривателят Крейг Вентър, който оглавява проучването.

"Освен това клетката е първият самовъзпроизвеждащ се вид на планетата, чийто родител е обикновен компютър",- добави той. Ученият обяви, че желае да изпробва дали клетката може да произведе гориво, да създаде водорасли, които да изсмукват въглеродния диоксид от атмосферата и да ги използва при разработването на нови, по-добри ваксини.

"Тази клетка е много могъщ инструмент, с който можем да създадем каквито и да е биологични видове",- коментира ученият на пресконференция. От екипът на Вентър обявиха, че са работили с изкуствена версия на ДНК на малка бактерия, трансплантирана в друг микроб. След множество неуспешни опити, новият микроб вече се размножава в лабораторни условия.

"Смятаме, че това е много голяма стъпка и за науката, и за философията. Резултатите от проекта промениха напълно възгледите ми за живота и за това как протича той",- коментира в изявлението си Вентър. /По материали от Ройтерс/
Потребител:


Коментар: