Прегледи: 1998 - Коментари: 1
Грешен адрес за Колежа по туризъм

Грешен адрес за Колежа по туризъм

Вчера група от 100-ина души, повечето млади хора пристигна с плакати и транспаранти пред Община Варна.

Надписите върху тях бяха:
"Къде ни е сградата?"
"Кой ни прецака?"
"Не ни гонете!"
"Днес вън от сградата, утре вън от държавата!"
Последваха мощни скандирания: "Искаме си сградата! Искаме си сградата!" и т.н.

По едно време Кметът Кирил Йорданов слезе и обясни на протестиращите, че от него не зависи практически нищо за решението на техния проблем. Все пак човечецът ги насочи към евентуални, по техните думи "училища със затихващи функции" - като бившия Техникум по индустриялна химия и по-голямата част от старата сграда на Механотехникума. Дотук добре, защото в последно време, след тиражирането във вестничето гравитиращо около ГЕРБ /впрочем доста луксозно безплатно издание "Открит фронт" - кой го финансира това "безплатно" мероприятие/, както и след основателните протести срещу дупките по варненските пътища, стана модно да се твърди:

За всичко, ама за всичко - от мравките през дупките до слънчевото затъмнение във Варна е виновен Кметът Кирил Йорданов!?!?

От една страна, това говори за най-най-високия авторитет в града, далече преди този на Областния Данчо Симеонов, водача на ГЕРБ Павел Димитров, да не говорим за лидерите на останалите политически мушмороци - ДСБ, СДС, БСП, Атака, ДПС и да не ги броим нататък. Всеки нормален варненец в съзнанието и подсъзнанието си определя Кирил Йорданов за естествения лидер на града. И тъй като - от друга страна - той далеч не е безгрешен - ГЕРБ и останалите политически мумороци и мухоБОЙКОвци се опитват да натресат на Кмета всички проблеми. Включително, като се възползват от СФКриза, докарана ни от крадливия Запад.

Всъщност, студентите от Колежа по туризъм са напълно прави в протестите си. Съдът им отнема сградата, а на една пресконференция в Областната администрация Областният Данчо Симеонов спокайно бе оповестил:
1.Има решение - окончателно - на съда, че сградата на ул. "Стефан Кардажа" се дава на Музикалното училище - НУИ "Доби Христов"
2.Дават се помещения на Колежа по туризъм в жк "Чайка", осигурени от Областта, т.е държавна собственост

Лилия Демирева, активистка от Студентския съвет постави ребром и правилно въпросите:
1.Как 650 човека ще учат на площ 250 кв м
2.Как 33 групи ще провеждат лекции и упражнения, дори при преграждания, при наличие на неудобни колони
3.Пренасянето автоматично на Колежа по туризъм към ИУ ще бъде неестествено и ще доведе до невъобразими състресения
4.Не може І, ІІ и ІІІ курс да водят обучение едновременно в тази ситуация

Да обясним на студентите, които ревяха и крещяха срещу Кмета, дори и нецензурни изрази, в общия цивилизован тон на протеста:
По Закона за висшето образование ДЪРЖАВАТА е отговорна за него - сгради, преподаватели, средства и пр, стига учебното заведение да не е частно, като НБУ, ВСУ "Черноризец Храбър" и пр. Затова не Кметът трябваше да е първият обект на протест, а областната управа следваше да е първият и единствен обект на протеста. Именно държавната власт - редпективно МОМН, МИЕТ или МРРБ са длъжни да осигурят обучението на студенти, прието впрочем - по ДЪРЖАВНА поръчка...

Инерцията, която всичкоуправляващите във Варна ГЕРБ-аджии активизират срещу всички извън тях, ще им изиграе лоша шега. Ще се обърне в крайна сметка срещу реалните управляващи в момента и Общинския съвет, и Областта - БАТЕБойковите хранени хора.

Освен, ако - в момента изглежда невъзможно - си дадат сметка, че "каквото повикало - такова се обадило", "с каквато мярка отмериш, с такава ще ти се отмери". И Добрин Митев синьото фашистче, си мислеше, че е вечен, ама излетя невъзвратимо към най-отдалечената от Варна точка на Земята.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: георги     Дата: 2010-05-18 15:16:45    
единственото което ми хареса от този митинг бяха яките путки