Прегледи: 4124 - Коментари: 2
Герганогрънчаровщини

Герганогрънчаровщини

Няколко пъти вече имам възможността да следя мисълта на нашата? министърка по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Ако не беше цар Симеон - кой знае къде в провинциалните отдели на някое софийско министерство/кметство щеше тя да си клати стройните крачета. Следял съм мисълта й на живо, по преки предавания на електронни медии, по репортажи и накрая - в дописки и препозовавания в печатни издания. Моето неизгладимо впечатление още от първата ни среща е непроменено.

Тя се интересува на първо място от това какво казал Европейският съюз, какво казал Европарламентът, какво казал някой пи/с/клив евроминистър, особено Барозу. В най-добрия случай тя преповтаря небългарски позиции на печално известния за някои членове на НДСВ бивш външен /на България отвън/ министър Соломон Паси.

Никога не съм я чул да казва, че ето това и това е интерес на България! Тя дълго и авторитетно обяснява постановките на Европа. Какво тя искала, какво ние не сме свършили, защото Европата го искала.

Къде е България в нейните мисли, в нейните очи, в нейното сърце? Тя просто не знае какво е българското - и не тя е виновна за това. Виновни сме ние, всички тези, които допускаме подобни личности да се разпореждат с интересите на българския народ.

Отишла някаква хубавичка дама в Брюксел, видяла малко стъклено-метални стенички, чула няколко евробюрократски фрази, показали я по тук-таме световни медии - и си помислила, че е хванала Главната хурка. Не се усещат тези издокарани еврогоспожички, че са последният конец в алчната паяжина на ционизма и западната олигархия. Не вдяват в тесния илик на зомбираните си мозъчета, че Европа лапа от България 37,5 % от националния й доход. Че не като наказание ни спира парите по САПАРД или какъвто и да е фонд. Те искат да унищожат България или просто да смучат суровините и труда ни.


Представяте ли си, ако САЩ искаха ядренопритеглящи ПРО от България? Всички еврозомбита щяха да гракнат: Дайте ни ги! Дайте ни ги!

В това отношение можем да видим как действаха полският Президент Доналд Туск и чешкият Вацлав Клаус. Че вторият е дисидент оттогава, когато Иван Костов хвалеше политикономията на социализма/комунизма. И то пред доста студенти.

Полякът Туск поиска от САЩ $ 1 млрд, пълно обновление на армията си + гаранции за ненападение на руски ядрени ракети. Джордж Буш обеща само последното, но полските генерали му обясниха /полу/наяве, че говори глупости. Както обикновено.

А сега да се върнем у нас. Ето пак Герганина работа. В интервю, да не рекламирам медията, г-жа българската? министърка казва, че дебатът по спрените помощи можел да се води в 2 посоки. Едната била - да си видим нашите пропуски. Втората - да обвиним Брюксел, че ни спира парите само поради подозрения и недоказани твърдения. И, представете си, братя българи, какво е изръсила евробългарката? Грънчарова!

Че нещата били нервни в Брюксел и не бивало да се разправяме с тях. Да смекчим тона, защото и защото и защото - от Европа щели да не ни разберат.

А, да му се не видеше, впрочем някой българин хубаво и здраво щеше да изпопърже някого с най-сочната псувня! Те без да проверят от ОЛАФ както трябва работите - хайде да спретнем на българите една гадна санкция. Те българите заслужават - славяни, православни, пишат на кирилица, че отгоре на всичко имат хубава природа и геостратегическо положение! Да им се такова майката българска! Помощи ли - никакви! Санкции ли - всякакви!

Впрочем, днес подобни простотии е говорил и депутатът и екскмет на Варна Христо Кирчев. Че България не можело да играе хем с Русия, хем със Запада. Ами с кого ще играе тогава? С гаджалите ли? Естествено, че и Германия, и Франция, и Италия си гледат интересите и играят и със САЩ, и с Русия. Откога Кирчев почна да разбира от международна политика. Видяла жабата, че подковават вола - и тя си вдигнала кракът. Ама как забравих! Още като кмет на Варна той говореше глупости. На всеослушание от трибуната гърмеше: Аз съм американофил! Боже, Боже, прибери си вересиите...

И герганогрънчарковците ръкопляскат на европейците: Браво, как хубаво наказахте правителството! Нещастници! Естествено, че и правителството, и опозицията! кой губи от спрените помощи? Българският народ. Следващата година на сегашната опозиция, която тогава ще е правителство пак ще спрат помощите, че и повече - сегашното правителство, което тогава ще е в опозиция ще гракне: Браво, как хубаво наказахте правителството!

Нещастници! Няма ли единствено българският народ да страда?

Европейският съюз и Европейската комисия извършват всекидневни престъпления в България. Няма да спрат и герганогрънчарщините. Правителство и опозиция чупят българските грънци, където народът държи последните си капки вино и надежди. Чака Христос, който да превърне водата във вино и да спаси сватбата на бедните хора.

Вместо народът да грабне грънците и да ги счупи и тях заедно със зомбираните глави на нашите европалячовци. За да заживеем като българи, по собствена воля.

Като българофили.

Димитър Кунев

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Пенчо     Дата: 2008-07-20 16:04:32    
СТатията е вярна. Просто целият български народ трябва да чете такива статии.
Защото във вестниците не пишат така.

2. Потребител: надя петрова     Дата: 2008-07-22 22:31:33    
Моето скромно мнение ,е че тя е главен виновник за обезглавяването на двамата наши шофьори в Ирак през 2004г.Просто не направи нищо тогава за да бъдат спасени.Слушаше само какво и казват от Америка и се срещаше с американските дипломати,а иракските терористи и цял Ирак най-много тях мразят.Представете си каква грижа за народа полага тая некадърна министърка,че и все още е министър!