Прегледи: 1761 - Коментари: 1
ЕС иска да зомбира българските тийнейджъри

ЕС иска да зомбира българските тийнейджъри

На 16 юли от 12 часа в ДКС млади хора представиха свой Проект, с който ще участват в инициатива на Европейския съюз.

Изключително ни харесаха младежите - с активни позиции, патриоти, бързо схващат за какво става въпрос. Но! Тази и всяка година парите се дават от Страсбург=Брюксел и те определят темата на общото участие на около 500 евромладежи. Сега те ще разсъждават пак за втръсналата от употреба и ционистки манипулации задача за "Интеркултурния диалог". А стига толкоз! Бъктън от туй какви глупости щял да иска някой от Лапландия или от Бретан. Ние си имаме предостатъчно проблеми и нито един не е решен като сме разбрали как е на Запад. Напротив, заради моди, отдавна повечето изживяни, от западните ветрове, нашите тийнейджъри опростачват, понижават морала си, наркотизират се, алкохолизират се и разчитат само на лежачка и хазарт!

От България и най-вече от Варна 10 млади хора ще интеркултуризират 4 дни в Париж, по 2 в Монпелие и Рен и още 2 в някои други френски градове. Пък тук още по-голяма евроглупост - във Франция, пък работен език ще бъде английски. Всички тези около 500 тийнейджъри от 27-те европейски страни ще предложат 20 решения за европейските институции. Представям си какви тъпотии ще бъдат предложенията. Сигурен съм, че най-хубави ще бъдат българските, но как ще минат - нали "великата" Европа ни смятат за второ и трето еврокачество.

Иначе много хубаво изказване направи незрящият Ивайло, който е с 10 г по-млад от нормалната възраст, в която е 4-ти курс в Консерваторията. Че една работа трябва да се свърши. Варненката Мая беше много ентусиазирана и представи добри идеи. Мартин Ганев от МГ пък представи физиката като свое поле.

Европейската година на междукултурния диалог няма да има добри резултати нито за България, нито за Европа. Всичко ще бъде една безплодна говорилня. Ние смятаме, че за нашите хлапета ще бъде от полза. Ще се убедят колко по-тъпи и зомбирани от нас са прехвалените западняци. Ще се разходят с европари до Париж. Пък и г-жа Ковачева, по-възрастната им координаторка ще посъбере опит. Как нейните западни колеги крадат пари от евробюрократите.

Освен това обучението няма да бъде като в училище, а с някакви модерни интерактивни методи. Знаем ги до уши колко изчанчени са и какъв жалък резултат се получава с тях.

Интересните теми могат да са за климатичните проблеми, ядрената енергетика и възобновяемите източници. От младите може да излезе свежа позиция.

Като се върнат от Франция, ще ги препитаме колко сливи за смет са получили.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: МЯВ     Дата: 2013-01-26 09:18:10    
Истина