Прегледи: 5710 - Коментари: 3
Шефът на "Св. Марина" наказва заради смъртта на детето

Шефът на "Св. Марина" наказва заради смъртта на детето

Реформата в здравната система, която "демокрацията", чети: Западът-грабител "изисква", доведе до възвръщането на редица болести, изкоренени при социализма: туберкулоза, коклюш, коремен тиф, ревматизъм, полиомиелит и пр. Стана ясно, че смъртта на 2 годишно българче, а не ромче в МБАЛ "Св. Марина" във Варна е станало по вина на лекари от болницата. Но основната причина е заплащането на лечението за деца, което е забранено със закони и произлиза от Конституцията. Ето и наказанията:

Освоодени са лекари от МБАЛ "Св. Марина" във Варна във връзка със смъртта на 2-годишното дете, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Във връзка с вътрешна проверка по случая със смъртта на Д. С. Д. на 2 годинки със Заповед на изпълнителния директор проф. д-р Красимир Иванов е разпоредено да бъдат освободени от заеманите до настоящия момент длъжности и да се изискат писмени обяснения от следните лица:

Доц. д-р Иван Гълъбов от длъжността "Началник на Първа детска клиника"
доц. д-р Боряна Върбанова от длъжността "Началник на Втора детска клиника"
д-р Румяна Ралчева от длъжността "Началник на Детско приемно спешно отделение"
доц. д-р Валерия Калева от длъжността "Началник на Направление педиатрия"
м.с. Галя Атанасова от длъжността старша медицинска сестра на Първа детска клиника
м.с. Мария Станойкова от длъжността старша медицинска сестра на Втора детска клиника
м.с. Дора Василева от длъжността старша медицинска сестра на Детско отделение за реанимация и интензивно лечение

Изискват се и писмени обяснения на основание чл. 193 от КТ във връзка с налагане на дисциплинарно наказание от следните лица: д-р Мехмед Алиев, /бел.ред. - който е конкретният лекар, лекувал детето/ д-р Петър Костадинов, д-р Антоанета Иванова, д-р Пламен Кокенски, д-р Красимир Георгиев. От направената до момента проверка се установи, че в МБАЛ "Св. Марина" ЕАД - Варна е имало свободни легла и в болничната аптека е имало обезболяващи и температуро-понижаващи медикаменти за деца под формата на свещички, за което неправомерно са били изпратени родителите на детето да ги закупят.

Вечна памет на умрялото ангелче и проклета да е демокрацията!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Националист     Дата: 2010-04-25 14:58:08    
Да се провери специално д-р Мехмед Алиев? Случайно или нарочно неговото поведение е довело до убийство по "лекарска грешка" на българското детенце? Каква е лично неговата вина? Нямаша ли Хелзинкския комитет и предателите да търсят дискриминация и фашизъм, ако беше умряло циганче или турче? Поведението на Алиев не е ли било продиктувано от етнически подбуди????

2. Потребител: Кирил Василев     Дата: 2010-04-25 20:30:35    
В болница Св. Марина има повече проблеми, но понеже един от шефовете й е масон, те се замитат под масата. Но този случай няма как да се замете. Редно е министърът да уволни цялото ръководство на болницата начело с проф. Красимир Иванов.

3. Потребител: Кирил Василев     Дата: 2010-04-25 20:36:16    
В болница Св. Марина има повече проблеми, но понеже един от шефовете й е масон, те се замитат под масата. Но този случай няма как да се замете. Редно е министърът да уволни цялото ръководство на болницата начело с проф. Красимир Иванов.