Прегледи: 2954 - Коментари: 1
Жените наистина ослепяват от ревност

Жените наистина ослепяват от ревност

НационалистБг.ком препечатва от е-вестник "zdrave.bg" една статия, която показва колко себични са жените. Впрочем, още от древна Елада жените са убивали дори собствениците си деца, за да "отмъстят" на мъжете си. Такъв точно е случаят с Медея, съпругата на Язон, която от ревност убива децата им. Повечето научни открития на света неслучайно са направени от мъже - те са по-концентрирани, по-великодушни и по-благородни, когато жените изневеряват. Ревността не пречи на истинските, солидните мъже да вършат световните дела. Ето и самата статия:

Чувството на ревност истински заслепява жената, показват резултатите от ново изследване, проведено от психолози от Университета на щата Делауер. Според тях вниманието на жените, които изпитват ревност, е дотолкова обсебено от неприяните емоции, че те не са в състояние да се съсредоточат върху никаква задача.

Отдавна е установено, че емоциите, влияещи върху социалните отношения, засягат също и психичното и физическо състояние, но новото изследване доказва прякото въздействие на социалните преживявания върху това, което виждаме.

В експеримента са участвали двойки, в които партньорите са стоели един до друг на различни компютри. Жените разглеждали бързо сменящи се пейзажи, докато мъжете трябвало да коментират впечатленията си от снимки на други жени. Когато техните партньорки били помолени да коментират думите на своите половинки, се оказало, че колкото по-голямо е било тяхното раздразнение от мъжките коментари за чуждите жени, толкова повече партньорките им показали неспособност да забелязват сменящите се пред самите тях картини.

"Тази връзка между ревността и предивзикваната от нея временна "слепота" се появява само когато мъжете оценяват други жени", коментират резултатите от изследването си американските психолози. /zdrave.bg
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Николета     Дата: 2010-04-22 20:55:03    
Този сайт очевидно е пълен с женомразци. Кой ще ви ражда българите, като сте такива националисти? Или сте готованци и турци в къщи.