Прегледи: 2021 - Коментари: 0
Консултации за бизнес

Консултации за бизнес

Основната задача на ЕС е да не допусне националните икономики на страни като България да напреднат.

Ние сме необходими на Запада като суровинна база, като източник на висококвалифицирани, но евтино заплатени кадри, като "плашило", което да размахват, за да печелят гласовете на наивниците в своите държави. От друга страна, искат народът ни да спазва ред и подчинение, за да могат спокойно да ни скубят.

Бай Ганьо такъв/онакъв!, но много добре като търговец с нюх е схванал същността на западняците: "Те малко ли ни скубят?" Много, за милиарди, около 67,5 % от националния доход оскубват от нас не като перушина от кокошка, а като хищник от агнешко бутче "благородните" западни инвеститори и инвеститорчета.

Днес присъствах на едно обучение, нещо като консултантска услуга. От 09,00 в малката зала на най-високия варненски хотел "Черно море" бе приютила 30-на представители на бизнеса. Жулиета Хубенова, Директор на Дирекция "Програма БАС" направи едно информационно-практическо занятие със средна ръка български предприемачи. Европейската банка за възстановяване и развитие е основният финансов двигател. Тя предоставя до 50 % от сумата за конкретен проект, но общата не бива да е > от 9 000 Евро. Освен ЕБВР в дейността са включени Европейската централна инициатива, Правителството на Люксембург, ФАР, от Австрия.

Темата на обучението е "Стратегия за бизнес развитие". Могат да се включват фирми с персонал от 15 до 250 човека. Не бива да са чисто строителни или селскостопански. Както и такива със съмнителен бизнес - наркотици, оръжие, забранени вещества и пр. Интересно е, защо пък не обучават селскостопански? НационалистБг.ком получи още веднъж практическо потвърждение, че от селско стопанство "не падат" пари. Иначе западняците щяха да прилапат всяка от този род фирма. Все пак, г-жа Хубенова /която впрочем изнесе много точна и полезна лекция/ заяви, че по Програма БАС са усвоени вече над 1,5 мил Евро.

Спомена и за резултатите на "обучените" фирми. Над 48 % средно са се увеличили продажбите им, а около 20 % - рентабилността. Освен това, във всички над 360 фирми, са се обръщали отново към Програмата за допълнителни знания. Като и в края на годината след началото на обучението самата БАС проверява за резултатите.


НационалистБг.ком желае успех на Програмата БАС, както и на партньора й - фирма "Дикон" ООД, представена на форума от г-жа Вержиния Димитрова. Доста показателна е снимката-лого на Програмата, която сме качили и ние.

Само да не се превърнем българите в такива "зомби" безлични човечета, на пръв поглед с по-успешен бизнес, но изчислен така, че Западът винаги да печели от нашия труд. За нас основното си остава това да не е поредното разузнаване/изучаване на нашето конкретно икономическо пространство от западняците, за да ни пооскубят.

Под перушината.
Потребител:


Коментар: