Прегледи: 1448 - Коментари: 2
ЕС - жалка подметка на САЩ/Израел

ЕС - жалка подметка на САЩ/Израел

Все по-ясно става на световната политико-икономическа сцена, че

САЩ и ЕС се разминават и дори воюват в сферата на икономиката.

Вчера "дуетът" Никола Саркози/Гордън Браун обвиниха САЩ в протекционизъм, заради договор на стойност $ 50 милиарда.


Да кажем, че тази сума е голяма и решаваща на фона на огромните бюджети на всяка западноевропейска държава - ще е напълно невярно. Макар че БВП на Белгия е около 300 млрд Евро - и ако приемем, че европейският концерн EADS, който е бил конкурентен на американския "Боинг" заради икономическия "фашизъм", т.е. протекционизма на САЩ -

това означава, че едно европейско население от 12 млн души е обедняло с 1/7 /една седма/!
Оттук нататък следват обаче реалните икономически и политически ИЗВОДИ за Евросъюза, а и за България, макар че слугинската роля на Правителство/Президентство/Парламент /трите "П"-та на българската власт - без да намекваме за началната буква на една друга дума от женски род/ направо ни обричат на двойно жалко верноподаничество и гъзомийство - и на САЩ, и на Западна Европа.

Въпросът за наглия държавен американски икономически протекционизъм опира не до тези $ 50 милиарда, а до

ПРИНЦИПА, т.е. до безпринципната икономическа, основана на американския военен диктат политика.

САЩ в целия свят, поне 25 години - от политическото самообесване на идиота Михаил Горбачов - до победната за Русия война в Грузия /където стана ясно, че "върховната" американска военна техника е безпомощна пред новите руски танкове/ бяха абсолютен СВЕТОВЕН ДИКТАТОР, МАСОВ ТЕРОРИСТ И УБИЕЦ И ИКОНОМИЧЕСКИ ГРАБИТЕЛ.

И това не е единична емоционално-необективна ОЦЕНКА на националистБг.ком, а на почти всички световни външнополитечски коментатори, вкл. немалка част и в самите САЩ.

Но след като американските военни съветници и "експерти" загубиха технологично войната в Грузия, насъбралата се антиамериканска енергия в света доведе до нов, епохален преврат в световната политика. Разбира се - и икономика. Китай, които преди 10 години бяха задържали за 6 месеца американски самолет "Стелт" /време, достатъчно да разгадаят всички важни електронни технологии/, не се поддадоха на американския натиск за незабавното му връщане. Тогава на власт в Русия беше поставеният от САЩ/Ционизма пияница Борис Елцин, САЩ нямаха практически никакъв политически и икономически противник, но не посмяха да нападнат военно Китай. Нещо повече - не приложиха любимите си "Икономически санкции", които налагат не само срещу отделни държави, но понякога дори и под техния диктат над ООН, която налага икономически диктат/"санкции" за непослушните на САЩ/Ционизма държави.

Но след загубената от САЩ война в Грузия, светът тръгна практически светкавично към по-голяма икономическа самостоятелност и противостоене на Американското икономическо робство. Срутеният хегемонизъм на САЩ в световната политика /две са основните събития, които го доказаха - признаването от Президента Барак Обама равностойно положение на Президента на Китай Ху Дзин-тао и признаването от Обама, че САЩ не могат да решат сами проблема с тероризма и с икономическата криза/ доведе и до потъването "а ла "Титаник" на американската иконовика. Докато преди всеки неизгоден за САЩ икономически проблем в междудържавни отношения се решаваше с дипломатически /а в случая с Ирак и с геноцид над иракския народ/ "натиск", винаги в благоприятна за американската икономика/корпорации насока, то след войната в Грузия, в която Русия разгроми "високотехнологичното" американско въоръжение за

САЩ настъпиха катастрофални за икономиката им времена.


Според нас, върхът на икономическото падение на САЩ не са опитите да се спре китайската икономическа експанзия в света и в самите САЩ /Америка постоянно налага някакви глоби за китайски "дъмпинг" на метални тръби, играчки, текстил, всякакви облекла, ел-потребителски стоки и пр./, нито антияпоския и антиюжнокорейския протекционизъм, а точно

Икономическия протекционизъм срещу Западна Европа - най-верния съюзник на САЩ, когото те, същите американци даваха като пример за лоялен политически, военен и икономически партньор.

Защо ли американските висши административни власти действат несправедливо и направо колониално-грабителски срещу ЕС, даже срещу Франция и най-вече срещу Англия - най-вярното им постче в света? /За Израел не говорим, там не се знае дали САЩ е протеже на евреите или обратното./ Няма съмнение, че някои икономически и финансови фактори в "Боинг" са оказали натиск за антиевропейското несправедливо икономическо решение. Но така е било и ще бъде винаги в сферата на милиардните сделки не само в САЩ, а и навсякъде по света. Нашенската "корупция" е локвичка с кал в сравнение с разрешения от щатските закони "лобистки" океан от изпражнения.

Не, тук иде реч за нещо коренно различно. 3 и нещо трилионната /> 3 000 000 000 000/ доларова американска икономика просто е смешно да говори, че ще бъде ударена от някакви жалки $ 50 000 000 000! Тази сума е 0,017 % от БВП на Америка! Или вече не е така, вече и 50 милиарда американска валута са опасни за ЦЯЛОТО ЗДРАВЕ на стопанството на САЩ? Даже и това е вярно, уважаеми български читатели! Но тук въпросът е друг - САЩ показват на Европа, че икономическото положение у тях е толкова лошо, че рискуват да загубят подкрепата на големи части от американското население, неслучайно не казваме народ. Население, чиято "американска мечта" е 99 % пари и лично благополучие. Не гледайте ционистките американски филми с измисления щатски патриотизъм. Най-много 1 % от американците да го приемат сериозно. Спомняме си един американски моряк, дошъл с окупационен военен кораб във Варна, как тъпо и стереотипно ни показваше снимката на жена си - като вселенска ценност. Но и след като го почерпихме, той просто си каза - не ме интересува нищо, освен заплатата. Дори и жена му, естествено. Приказна откровеност!

Така че, САЩ в момента, поради всички свои вътрешни - и поради всички световни причини превръщат последното си приятелско кътче, с що-годе нормални икономически взаимоотношения - в място за грабеж. САЩ изобщо не мислят за излъганите европейци - работници в самолетостроителната промишленост в Англия и Франция, присъдружни фирми в Холандия, Белгия и Германия, както и за не по-малко важните икономически шефове и администрация, които са се надявали с тази сделка за самолети-цистерни да постегнат малко разклатения си фирмен бюджет.

Самият факт, че Президентът на Франция Никола Саркози заявява след разговор с британския премиер Гордън Браун, че САЩ трябва да стоят начело на борбата с протекционизма и че Браун заявява, че е разочарован от решението на Вашингтон и подчертава необходимостта да се подкрепя свободата на търговията и пазара е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪБИТИЕ.

Това не е просто някакъв семейно-съседски пазарлък САЩ/ЕС - а очевидно предвоенно стратегическо изказване на Франция и Англия срещу икономиката и администрацията на САЩ. Защото кризата удря Европа в сърцето - далече не само в по-"периферните" зони - Португалия, Гърция и Испания, а в най-богатата й област - Франция и Англия.

Но хак им е на европейците - досега жалки слуги на американската алчност, високомерие и наглост. Олицетворявана 101 % от най-наглата външна минстърка на САЩ - афроамериканката Конди.

Идва "Време разделно". За САЩ и ЕС. И нищо няма да промени този процес. Защото самата същност, ДНК-то на САЩ и Западна Европа е да грабят и убиват. 5 века са го правили в Африка, Азия, Америка, че и в Океания и Източна Европа. Да кажем и едно изречение за България: Щом САЩ така ЦИНИЧНО се отнасят към такива сили като Англия и Франция - какво ли освен зверски грабеж ни очаква от "демократичния" Запад?

Изходът е само един - пълно разпадане на ЕС, на щатската диктатура в света и в самите САЩ и възцаруването в света на най-простите и естествени за оцеляването му неща:

Свободата, справедливостта и Националното достойнство!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Подметката     Дата: 2010-03-13 13:58:13    
А ти си жалка подметка на Путинова Русия.

2. Потребител: Трудна работа     Дата: 2010-03-14 16:05:47    
Брюксел. Лидерите на Европа ще направят всичко по силите си, за да демонстрират единство в понеделник, когато те обявят, че са готови да помогнат на Гърция да се възстанови от финансовата си криза. Но споразумението е само тънко покривало върху постоянните разногласия относно начина за ръководене на Европейския съюз, а междувременно Брюксел се подготвя да предприеме поредния кръг на вредни вътрешни дебати, които ще увеличат дистанцията между блока и неговите 500 милиона жители, пише британският вестник "Сънди Телеграф".