Прегледи: 3873 - Коментари: 2
Заловиха банкомат-крадци, гепили поне 83 хил лв от хиляди сметки

Заловиха банкомат-крадци, гепили поне 83 хил лв от хиляди сметки

Днес от 10,30 на Извънредна шоу-Пресконференция "тандемът" Окръжен прокурор /титлата е административен ръководител/ Владимир Чавдаров и Директорът на ОДП - Варна комисар Димитър Димитров оповестиха за залавянето на престъпна група "банкоматаджии" - крадци от банкомати.

Половината - дълга над 10 м маса в залата за срещи с медиите в ОДП - беше пълна с веществени доказателства:
1.6 лаптопа
2.3 компютърни конфигурации
3.1 "скимер устройство" - което е най-важният елемент в банкоматкражбите - съоръжение за снимане на банкомат даннните от сметките
4.2 броя електронни кабели
5.Заготовки за скимери - като тепърва ще се установява дали са за нови или за ремонтиране на съществуващи
6.27 мобилни апарата и множество СИМ-карти
7.83 000 лв и 500 Евро /в кутията пред комисаря и прокурора/
8.4 пистолета - засега газови
9.Марихуана и хапчета
Както и "бели" карти - използвани за дебитни "псевдокарти".

Задържани са 3-ма души, и тримата от Варна, и тримата млади хора, като комисарят каза за яд на журналистите само инициалите - Д.Г.Г, С.С.М и Т.М.С. Медиите още при разглеждането на мерките за задържане - най-много след 72 часа, ще разберат и пълните имена. Само един от заподозрените е с небогато криминално минало - в пробация в момента и с кримипрояви - измами и дребни кражби.

Впрочем, Окръжният прокурор съобщи, че залавянето е станало около 13,00 вчера, 11.03 - но не каза защо точно тогава, след като заловените са били наблюдавани няколко седмици. Голяма тайна?

Няма нищо по-лесно за полицията от разккриване на кражбИ! от банкомат. Това става по фасулски прост начин - фиксират се в чужбина или от нас точния час на източването от сметката. Става ясно мястото - града и конкретния банкомат - всичко си го има на компютъра. Програмата си е просто такава. Съответните полицаи гледат на камерите /дори да са в ограничено количество, банкомат-крадците могат да бъдат заснети на банкомати без камери/ кой/кои теглят многократно от много банкомати. Лицата се записват, проследяват се до местоживеене или местообитаването. Най-простата полицейска работа, без никакъв риск.

Трудното е да се опази тайната от крадците, т.е да няма изтичане на информация. А единствено трудното е да се открият местата, където се крият парите, особено ако банкомат-крадците са по-умни и опитни - да жертват само един, който да тегли парите. Него - дори да го заловят и осъдят - а огромните пари да са във верен, абсолютно верен близък, който да е незнаен за Прокуратурата и съда, а и да ги е вложил в сигурна банка или място. Така след излизане от затвора, жертваният е изцяло осигурен.

Неслучайно, не за младите неопитни журналистки, а за посветените в механизма на банкомат-престъпленията - комисар Димитров съобщи марките - варненска регистрация на 2 автомобила - Мерцедес Ес 220 и Нисан. Както и адресите, които са претърсени:

1.Бул. "Приморски" № 65
2.Ул. "Мир" № 30 А
3.Бул. "Ген. Георги Колев" № 14, ет 5 ап 11
4.Бул. "Сливница" № 63
5.Ул. "Балатон" № 10 А /в Аспарухово/
6.Ул. "Рощок" № 5
7.Ул. "Георги Бенковски" ЖСК Подем /ако не се лъжем/

Окръжният Прокурор /някак-си за да не ревнуват успешното му сътрудничество с полицията/ оповести още в началото, че даже и преизпълняват плана против престъпността. Да не забравяме, че неговият и на Окръжна прокуратура девиз е: "Да отвоюваме държавата от престъпността!" Впрочем, в момента продължават следствените действия, които да установят имат ли заловените имат връзки с други престъпни групи във Варна и в страната, а евентуално в чужбина. Защото престъпленията с банкомати най-често са международни.

Това добре, но защо не заловят крадците № 1 - Европейския съюз, които ежегодно грабят България с поне 7,5 - 8 млрд Евро!!?? Защото тези банкомат-крадци, ако и да са престъпнци, уравновесяват, балансират и компенсират тези огромни кражби от България с някакви си стотици най-много хиляди левчета. За което без да подозира една млада красавица от журналистическото ято възкликна:

"Много ме кефят тези банкоматаджии!"

2010 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Наблюдател     Дата: 2010-03-13 09:52:39    
Ти да не си един от гепилите?

2. Потребител: Запознат     Дата: 2010-03-13 10:18:37    
Казват се "бели пластики" празните карти, а не бели карти. На тях се нанасят данните,за да се теглят пари от сметките.