Прегледи: 2760 - Коментари: 0
БНД - Ах! Колко сме велики!

БНД - Ах! Колко сме велики!

Ах, колко сме велики бе тонът и съдържанието на пресконференцията на Българска нова демокрация в офиса им от 10,00 днес във Варна.

То 90-99 % говореше ексминистър Лидия Шулева и спорадично се включиха ексминистър Николай Свинаров и маститият варненски адвокат Борислав Ралчев. Имаше още 3-4 депутат/к/и + хора от местната структура.

НационалистБг.ком винаги се е стремял да показва и черното, и бялото. Трябва да признаем, въпреки че г-жа Шулева ни е нелюбима /не по етнически причини/, тя направи доста точен анализ на сериозните пробойни в управлението на тройната коалиция. В началото особено остро наблегна на безсмислието от този вид Народно събрание. Днешното тя определи като социалистическо ала преди Десети ноември, което само натиска копчетата по поръчката на Министерския съвет.

От изнесените факти стана съвсем ясно, че България не е Парламентарна република, както пише в Конституцията. Някои и някакви администратори в министерствата решават какво да става в България. /Много верен анализ, но ние пък питаме, докато сегашните БНД-ейци бяха министри и пр, не беше ли същото?/ Тя продължи, че в българското народно събрание няма експерти, високо заплатени, към конкретните депутати или парламентарни групи, които да предлагат най-добрите решения. Лошото е, сподели г-жа Шулева, че така на народните представители им е по-лесно.
Иначе можело да се редуцира Парламентът до примерно 150 души.

Тук възразяваме, защото 90 % от напевите за намаляване на броя на депутатите са популизъм. То може да остане 1 депутат, но да краде/да свърши повече работа от 2 400! Впрочем, понеже е печен експерт, тя през цялото останало време говореше за качеството на работата в НС, а не за бройки. Като цяло БНД-ейката обобщи несмислеността на предложената от Президента "промяна" на политическата система, защото мажоритарните кандидати/ евентуални депутати ще имат още по-малки възможности за експертни решения.

Особено ценен шамар БНД удрят на "лявата" БСП с предложения Закон за "Сребърен фонд". Става въпрос за резервните пари на пенсионерите. Бенедейката напомни, че БСП са обещали подобен социален закон още в предизборните си "докюменти". Прекара им между краката ... топката, сиреч Закона. Ексжълтите предлагат 5-те млрд лв очакван бюджетен излишък в края на годината да влязат вкупом в "Сребърен фонд". Така щели сме да тръгнем по пътя на САЩ /сторили го през 1940 г/ и западняците /сторили го през 90-те на миналия век/. +, че до 10 години - 1 работещ ще издържа 2 пъти повече пенсионери. Ами демокрация е = повече пенсионери!

В зас/д/очен спор с министър Петър Димитров, тя "съгласявайки се", го иронизира. Да, каза Шулева, няма по-добра антиинфлационна програма от бюджетния излишък /това са бодри думи на г-н Димитров/. А тя продължи - Но, ако не се харчат.

И г-н Свинаров, и Шулева и Ралчев критикуваха точно и експертно последните 3 г управление. Ние имаме едно малко въпросче към тях. Колко от тези 3 г гласуваха заедно с БСП, ДПС и НДСВ /от което доскоро бяха част?/? "га ядоха пържолите, им бяха вкусни, ама като им подхвърлиха кокалците, усетиха жилите около тях...

Тъй... Свинаров нарече бюджетния излишък Данък "БСП". Ние пък го попитахме, след като правителството двойно свали осигурителната тежест за олигархията, което прави 2,5 млрд лв на година лапнати от новобогаташите за сметка на народа, не е ли по-добре този данък да се нарича "Олигархия" или поне Данък "БСП=Олигархия"? На което ексвоенният министър отговори "Ами има ли някой от олигархията, който да не е от БСП?" Не 100 %, ама 66,66 % сме съгласни с него.

Много загрижено и компетентно г-н Борислав Ралчев предупреди за заплаха от огромната власт, която ще придобие полицията, респективно министърът и областните шефове, ако "получат частни следователи". Това щяло да ограничава особено работата на журналистите. То 90 % от медиите са бърсалки на задните части на Правителството и местните политически деребеи=власти. Но това е въпрос на журналистическа съвест. А, според мене, по-скоро на компетентност и национално мислене. Тъй че благодарим на г-н Ралчев за експертната загриженост.

И сега да изкажем мнението си защо няма БНД да влязат в следващия парламент. Не толкова, че в сегашния ги вкара Симеон. Лидия Шулева упрекна тройната коалиция, че чуждите инвестиции у нас за тази спрямо предната година са намалели с 14,5 %, т.е с около 200 мил, ама Евро или лева и тя не беше сигурна.

Точно това е капиталната грешка на нашите "демократични" правителства. Точно чуждите инвестиции са робските икономически вериги за нацията ни. Тя се превръща в бяла робиня на чуждите енергийни, телекомуникационни и всякакви монополи.

Чуе ли нормалният българин, че някой подсмърча за чужди инвестиции, го изхвърля и, трябва! да го изхвърли от управлението на 1 300 годишното ни Отечество.
Потребител:


Коментар: