Прегледи: 2402 - Коментари: 2
Жената си е жена

Жената си е жена

Днешната статия е свързана с 8 март, но според мене има по-важна задача, от тази да подарим на колежките и съпругата по едно служебно цвете, да си попийнем на купона на фирмата и да пофлиртуваме заради мъжката си суета с по-хубавелките.

Всъщност, когато гледам една жена - си обяснявам Вселената.

Наистина, почти всичко на този свят е сътворено от мъжете. Примерно, ако се вгледаме в една която и да е енциклопедия - ще установим този безспорен факт. Почти всички открития в науката са направени от мъже, всички сгради, пътища и заводи по света са построени от мъже, почти всички философски, житейски и екзистенциални идеи са създадени и осъществени от мъже, всички войни, определили съдбата на държави и човечеството са решени от мъже, практически всички истински творби на изкуството - литература, музика, изобразително изкуство - са създадени от мъже. Като куриоз - и най-добрите фризьори, готвачи, че и шивачи /моделиери де/ - са мъже. И това са неоспорими факти, които е добре да се напомнят на всички жени - самозабравили се от ционистката пропаганда по холивудските лъскави филми.

Но всъщност, когато гледам жена - си обяснявам Вселената.

Не говоря само за това, че жената износва и отглежда живота. Живота. Женските пръсти и женските длани, женското сърце и женската душа са най-необходимото, най-полезното, най-милостивото, най-желаното, най-всеотдайното Божество на земята. Тя е живата красота, което е и целта на живота. Те - жените, са одухотворената плът и оземеният дух - резултатът на цялостния път на цивилизацията.

Когато гледаме една жена, ние най-всеобхватно-конкретно виждаме развитието на нашия свят. От принизеното място в Библията, когато Мойсей евреинът пише: Аврам роди Ицхак - до днес, когато жената има не само равни, но и в повечето западни страни - повече права от мъжете. И стоят почти наравно в политиката, бизнеса, правото, науката и пр.

И ще завърша с едно мъжко оспорване. Вреден и лъжлив е митът, че българинът е ориенталец и че жената в България доскоро е била подтискана. В романа "Под игото" има едно "странно" семейство - на Кака Гинка и Генко, нейният съпруг. Понеже той е бил безхарактерен - тя го е биела с тигана по главата, командарила го е както си поще и

вместо на нея да викат Гинка Генкова, на него са викали Генко Гинкин.

И така е било в много български семейства. Да не говорим за Ботев, Яворов и Дебелянов.

Всъщност, българските жени - поне повечето от тях - не знаят откъде идва тяхната пословична красота. Тя е продукт на българския дух, създаден точно от светлите български поети.

Без красотата на духа - жената НЕ МОЖЕ да бъде красива. Неслучайно американките погрозняват, защото са се превърнали в потребителки на неморални финансирани от робуващите им мъже удоволствия. Цялото отношение мъже-жени в Америка е основано на лъжа. Затова все още българските жени носят прекрасното в себе си.

Ако са жени, както се вижда на снимката в началото на статията.


Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Браво бе     Дата: 2010-03-08 23:19:58    
Става въпрос за жени а не за хермафродити, нали?

2. Потребител: Шок и ужас     Дата: 2010-03-13 10:40:44    
Като гледам снимката - "Шок и ужас"! Така се наричаше май американската акция срещу Саддам.