Прегледи: 1422 - Коментари: 1
Русия разкри терористи, финансирани от САЩ

Русия разкри терористи, финансирани от САЩ

НационалистБг.ком знае стотици факти за държавния тероризъм на САЩ срещу народите на Афганистан, Ирак, Пакистан, Сомалия и Иран. Но по-"скрити" за световната общественост са каналите, по които САЩ финaнсират терористични групи срещу Венецуела, Никарагуа, Китай. Руските специални служби знаят за прехвърлянето на американски авоари от арабски банки в Саудитска арабия и ОАЕ, с които се финансират терористични престъпления срещу руски граждани не само в Северен Кавказ, а и в Централна Русия. С такива пари е бил взривен и жп експресът Москва - Санкт Петербург, когато на 27 ноември 2009 г бяха убити 28 невинни граждани и ранени 90. Но - за всяко свое престъпление САЩ ще платят, както показа и събарянето на двете "еврейско-търговски" кули на 11 септември 2001 г.

Но вече руските служби разрешиха случая с взривяването на "Невски експрес". За него е изцяло отговорна терористично-престъпната група "Картоеви", начело със Саид Бурятски /чеченското му име или А.А. Тихомиров по руски паспорт/. /На снимката: Доку Умаров/

"Убитият в Ингушетия екстремист Саид Бурятский е работил за западните спецслужби" - оповести президентът на Чечня Рамзан Кадиров. Според него Бурятский, роден като Александър Тихомиров, е бил добре подготвен за подривна дейност и водене на пропагандни действия. Чеченският президент заяви, че екстремистът е бил обучен зад граница и е сътрудничел на западните специални служби.

Бързият влак "Невски експрес", който пътува по жп линията Москва – Санкт Петербург, катастрофира след взрив на 27 ноември 2009 г. на границата между Новгородска и Тверска област. В катастрофата загиват 28 души, а над от 90 са ранени. Мощността на взривното устройство, което е поставено на релсите, възлиза на 7 кг тротилов еквивалент.

ФСБ на Русия официално заяви: "При оперативноследствени мероприятия, проведени в рамките на разследването на взривяването на влак № 166 "Невски експрес" на 27 ноември 2009 г, Федералната служба за сигурност получи документални сведения за съпричастността към терористичния акт на действащата на територията на Ингушетия престъпна група на Т. Картоев." Отбелязано е още, че за прекратяване на престъпната дейност на групата на 2 март 2010 г ФСБ е планирала и осъществила специална операция в село Екажево, Назрановски район на Ингушетия, при провеждането на която е била оказана въоръжена съпротива.

ФСБ оповести: "В резултат на сблъсъка 8 терористи получиха смъртоносни рани. Сред тях са идентифицирани А.А. Тихомиров /"Саид Бурятски"/, братята Картоеви - Тухан, Ахмет, Магомет и Назир, техният близък Б.А. Далгиев, както и А.Б. Кодзоев. Задържани са 10 членове на престъпната група."

При огледа на адреса, където са се укривали екстремистите, е намерена и иззета повече от тон амониева селитра, голямо количество оръжие и боеприпаси.
ФСБ оповести: "В едно от жилищата е открита тайна работилница за подготовка на самоделни взривни устройства. При огледа са събрани веществени доказателства, които свидетелстват за съпричастността на бандата на Т. Картоев към взривяването на "Невски експрес" през 2009 г, както и технически средства, идентични с иззетите от мястото на подобен терористичен удар в Тверска област през 2007 г."

ФСБ оповести и че: "Установено е, че терористите са извършили от ноември 2009 г. до февруари 2010 г. 15 терористични нападения срещу представители на органите на държавната власт, местното самоуправление и гражданското население."

Федералната служба за сигурност, при взаимодействие със Следствения комитет към Генералната прокуратура на Русия, продължава оперативно-следствените мероприятия.

Кратък коментар на националистБг.ком: Има ционистко-олигархични среди в САЩ, Англия и на Запада /на които им пригласят наши доморасли прозападни блюдолизци/, които се опитват да съпоставят и уеднаквяват действията на Русия в Северен Кавказ и на убийците-американски окупатори в Ирак и в Афганистан /а вече и в Пакистан/. Разликата е принципна. Русия не дава пари на афганистанските борци за свобода срещу англо-ционистката окупация. Докато САЩ и Англия плащаха на терористите в Афганистан да убиват руските войници, донесли свобода на народа на страната от племенни изроди. Освен това, при 4 свободни избори чеченският народ избира Рамзан Кадиров, както и легитимно гласува да е /98 % от гласовете/ част от Русия.

Докато в Афганистан няма нито едни проведени свободни и честни избори, а по данни на известни американски генерали, воювали доскоро, а и сега в Афганистан - над 2/3 от афганистанците искат САЩ да напуснат родината им.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Д-р Зорге     Дата: 2010-03-06 18:29:36    
Кой информатор ти каза, че САЩ дават пари на чеченците? По-скоро са англичаните, където е Закаев.