Прегледи: 2230 - Коментари: 1
Антибългарските решения на ЕС

Антибългарските решения на ЕС

Повод за тази статия е дискусионно-обучителната среща във ФКЦ - Варна, рано тази сутрин от 09,30 часа.

Христиана Грозданова - от Дирекция "Координация по въпросите на ЕС и Международните финансови институции" и Тихомира Трифонова - директор на Центъра за модернизация на политики се постараха да обучат 20-на млади хора от възраст 18+-3 години. Отначало беше показан механизмът на вземане на решения в България. Реално това става на 3 нива - 31 работни групи, Съвет по европейските въпроси и МС. Първото ниво е на експертите, във второто присъстват експерти и политически лица, например замминистри и третото - когато първите две не са се "споразумели", е чисто политическо. Решенията се вземат от министрите.

Естествено, ръководеният от др Сергей Станишев орган се намесва само в най-спорните случаи според първата лекторка. Според нас - МС се намесва, когато си поиска, разбирай - когато международната финансова или нейната трансмисия - българската олигархия имат файда от съответното решение.

Не можем да отречем, че организацията на информационната дискусия беше на отлично ниво - папки, значителен и перфектно подготвен набор от материали и информация. + интерактивни методи, например организираната като игра дискусия от г-жа Трифонова - "Как се вземат решения в ЕС". На учениците им стана напълно ясен механизмът на предложение от отделната държава на решение по важен/маловажен проблем. След това игнорирането от всяка държава на маловажните проблеми. След това дискусия - кой е най-важният проблем от неотхвърлените. Накрая - сговорът или несъгласието на група държави с предложението. И накрая гласуването.

НационалистБг.ком се възхищаваше на енергията и свежите идеи на младите българи и българки. Но и през цялото време ни беше мъчно. Защото знаем как се вземат най-важните решения в Европарламента и Европейската комисия. Ако са политически - диктовката е на ционистката лобизация. Ако са икономически на високо ниво - от лобизацията на големите европейски и световни фирми. Ако са средноважни въпроси - по волята на големите страни - Германия, Вбритания, Италия, Франция, Испания + ако ги пуснат в кошера - Белгия, Холандия, Швеция ит.н.

Единственото решение в полза на страната ни беше кирилското изписване на еврото. Предпоследно място в "Б" група сме по спечелени български решения. За България в ЕС остават само трохите.

И 37,5 % от националния ни доход, който изтича в посока ЕС/САЩ, за да спаси затъващата в очевидна рецесия "либерална" западн/ал/а икономика.

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Независим     Дата: 2008-07-15 17:18:37    
От влизането в ЕС имаме и ползи, и вреди. Наистина, в цяла Европа има скептицизъм. Но какво предлага авторът - отново да върнем траниците, митниците, пълна забрана за работа на чужденци? Първо, че не е възможно. Второ, че икономически е неизгодно. Пък и въобще не е реалистично. А? Чакам отговор.