Прегледи: 1554 - Коментари: 3
Кой ще стане Премиер на Украйна

Кой ще стане Премиер на Украйна Кой ще стане Премиер на Украйна

НационалистБг.ком препечатва едно средно мнение за шансовете на евентуалните Премиери на Украйна от РИА "Новости". Защото при 45 милиона население, площ колкото 2 Франции, суперважно стратегическо разположение и огромни земни богатства и суровини, Украйна е 10 пъти по-важна в момента за Русия, САЩ, ЕС и Китай, отколкото свали-гащи българска? /чети: продадената свръхевтино на Запада/ държавност:

Экс-глава Нацбанка Украины Сергей Тигипко, занявший /заел/ на выборах президента страны третье место, имеет неплохие /нелоши/ шансы возглавить правительство на непродолжительный срок, сказал РИА Новости руководитель корпорации стратегического консалтинга "Гардарика".

По его словам, если Партия регионов, чей лидер Виктор Янукович избран президентом Украины, захочет /поиска/ создать непродолжительную коалицию в парламенте, которая выдвинет /издигне/ кандидатуру премьера, Тигипко вполне может стать таким кандидатом.

"Фамилии тяжело называть. Я думаю, что более комфортными для Януковича будут Николай Азаров или Владимир Рыбак [оба - "ветераны" Партии регионов, известные как "крепкие /здрави/ хозяйственники"]. Но у Партии регионов нет для этого голосов. Шансы у Тигипко неплохие".

По его словам, Тигипко может стать премьером, но в этом случае пробудет /ще бъде/ на должности недолго - примерно до осени.

Вместе с тем, считает эксперт, для Тигипко опасно быть премьером от Партии регионов, если он всерьез намерен участвовать в большой украинской политике как самостоятельный игрок.

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Червено недоносче     Дата: 2010-02-17 14:24:00    
Янукович, твоят червен боклук пак е фалшифицирал изборите.

2. Потребител: Синьо недоносче     Дата: 2010-02-20 11:17:23    
Действащият премиер на Украйна Юлия Тимошенко изтегли своя иск срещу Централната избирателна комисия, подаден до Върховния административен съд на страната за обжалване на резултатите от президентските избори.

3. Потребител: Георги Димитров     Дата: 2010-03-06 19:50:45    
ВЕСТНИК “РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО” №78 от 04.12.1933г.

“ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ВЪПРОС”

В брой 23 на в. “Работничка” в уводната статия за Ньойския договор е казано, че с този договор били отрязани живи части от снагата на България, Тракия, Македония, Добруджа и Западните покрайнини. Македония, Тракия, Добруджа - живи части от снагата на България? Как е могла редакцията на пролетарския вестник “Работничка” да допусне в своите колони подобна дива националистическа мисъл, за радост на българските империалисти? Или за редакцията на в.”Работничка” не е още ясно, че Тракия, Македония и Добруджа, не са български земи отрязани от снагата на България, а земи чужди, които националистическа България иска да завладее за да ги подложи на зверска колониална експлоатация? Нима не е ясно на редакцията на в.”Работничка” че фашистка, империалистическа България в съгласие с империалистите победители получи живи части от снагата на Македония и Тракия, които като завладени и чужди земи тя подложи на двойна колониална експлоатация и гнет? Как е могла редакцията на в. “Работничка” да допусне тази дива националистическа лъжа за българския характер на Тракия, Македония, също и Добруджа и по такъв начин да стане проводник на великодържавния български шовинизъм и да му даде право върху Македония, Тракия и Добруджа? Случайно ли е допусната от пролетарския вестник “Работничка” тази недопустима грешка или тук има нещо повече? Ако тук има недоглеждане от страна на редакцията - това е една недопустима немарливост. Ако ли пък редакцията действително смята Тракия, Македония и Добруджа за “отрязани части от снагата на България, то това е толкова опасна работа, че трябва веднага да се обърне внимание върху редакцията на оня наш вестник на който е поверена една от най-отговорните задачи на мобилизация на трудещите се жени срещу империалистическата политика на фашистка България и готвещата се война. За честта на в. “Работничка” ние не допускаме редакцията да мисли, че Тракия, Македония и Добруджа са “отрязани части от снагата на България” Но все пак допуснатата грешка на в.”Работничка” трябва да ни накара да се замислим върху следното.
Има не малко класосъзнателни, които мислят, че Македония, Тракия и Добруджа, са български земи. Тези уж класосъзнателни са заблудени от обстоятелството, че в Македония, Тракия и Добруджа наистина живеят значителни компактни маси българско население. Едни от тия уж класосъзнателни (предимно интелигенти) не могат да видят по-далеч от носа си и мъдруват лукаво, а други явно не са ликвидирали с националистическите и шовинистични предразсъдъци, които са още живи у тях. “Разтърси някой руски комунист и ще видиш у него великодържавния руски шовинист” казваше Ленин преди 13 години. “разтърси някой български класосъзнателен и ще видиш у него великодържавния български шовинист” с пълно основание можем да кажем и ние. Ние сме длъжно да вникнем в дълбокия смисъл на думите на великия учител, да разберем колко дълбоко е съумяла буржоазията да вкорени националистичните и шовинистични предразсъдъци в масите, че от тази зараза не са се очистили мнозина класосъзнателни, за да стане ясна всичката важност на нашата задача в борбата срещу великодържавния шовинизъм, както и срещу дребнобуржоазния национализъм. В лицето на онези уж класосъзнателни, които мъдруват върху обстоятелството, че “в Македония, Тракия и Добруджа живее компактно българско население” ние трябва да открием проводници на великобългарския шовинизъм.
Една от най-главните наши задачи, в борбата срещу войната във връзка и с класовото пролетарско разрешение и на националния въпрос, това е борбата срещу великодържавния шовинизъм и дребнобуржоазния национализъм. Дългът на нашия печат е да разкрива всички проявления на великодържавния и дребнобуржоазния национализъм, водейки борбата срещу великодържавния шовинизъм по националния въпрос, като главна опасност в редовете на българските работници и селяни. Нашата задача е да разобличаваме, неуморно българския великодържавен шовинизъм, лъжата за българския характер на Македония, Тракия и Добруджа - това прикритие за завоевателната империалистическа политика на фашистка България. Нашата задача е да доказваме неуморно, че Македония, Тракия и Добруджа, трябва да принадлежат на македонци, тракийци и добруджанци. Задачата на нашия печат е да мобилизираме българските работници, работнички, селяни и селянки на борба срещу завоевателната политика на българския империализъм за осуетяване на готвещата се война и въоръжена антисъветска интервенция, да мобилизира трудещите се маси у нас на борба под лозунга за правото на Македония, Добруджа и Тракия за пълно национално самоопределение до отделяне в самостоятелна държавна единица под лозунга за единен работнически фронт на пролетариата и угнетените народи и националности на Балканите.
Дългът на в.”Работничка” е да провежда неуморно тази задача сред трудещите се жени без което самото нейно изпълнение е невъзможно, а не да допуща такива грешки, които я правят несъзнателно проводник на великобългарския шовинизъм.
Надяваме се, че редакцията на в.”Работничка” ще разбере добре своята грешка и ще я поправи, не само чрез необходимата за случая самокритика, но и чрез всестранното подобрение на вестника, чрез работата за неговото издигане на ленинска височина за да бъде той истински борчески тръбач на класовата пролетарска идеология и класов организатор на работничките и всички трудещи се жени в нашата страна.
читател на в. “Работничка”