Прегледи: 2523 - Коментари: 0
КТ "Подкрепа" - Варна в световна акция

КТ "Подкрепа" - Варна в световна акция

Подпишете се, недоволни варненци, на страницата на decentwork.org .

Подпишете се против управлението на тройната коалиция, против растящите цени на тока, храните и всичко. В целия свят тече акция - Апел за действие за достоен труд и достоен живот.

Подпишете се, защото половината от работната сила в света получава < от $ 2/ден.
Подпишете се, защото 12,3 мил мъже и жени работят в робство.
Подпишете се, защото 200 мил деца вместо да ходят на училище, работят, немалко от тях тежък труд.
Подпишете се, защото 2,2 мил души по света умират при инциденти или болести на работното място.

И националистБг.ком да добави нещо. Бяхме изумени, когато чухме от устата на Габриеле Циммер - ръководителка на еврогрупата на немските "линке" - леви, т.е бивши комунисти, че в самия ЕС през 2006 г на работните си места /без най-новите членки - Румъния и България/ умират 160 000 души. Близо половината - при инциденти.

Цялата кампания се организира от Международната федерация на профсъюзите, Световния Форум за Развитие, Social Alert International, Европейската конфедерация на трудещите се, Солидарност. Ами нали точно полската Солидарност искаше капитализъм. Ето ви го в най-чист и старовремски вид и в Полша, и в България, и в Унгария, че вече върху имигрантите и на Запад.

Да не говорим за България, където!!!:
1.Българските работници са с най-нисък жизнен стандарт в Европа и с инфлацията ще обеднеят с още 40 %.
2.Ние имаме 20 % от средноевропейската заплата, а ценовите ни равнища са около 45 % от европейските.
3.Нашият труд се подценява от "работодателите" /кажете господа от "Подкрепа" направо олигарсите/ и разходите за труд са 34 % при европейски 45 % от БВП.
4.От националистБг.ком - преди броени месеци нашенските богаташи получиха двойно облекчение на осигурителната вноска. Това означава, че бедните слоеве, ще плащат вместо олигархията 2,5 млрд лв осигуровки.

Правилно каза Стойко Атанасов и местният шеф на "Подкрепа", че България е феномен - не страна с безработни, а страната с най-бедните работещи. Вълча експлоатация. Абе, ще подпишем апела, ама най-важното е да не подписваме леко Колективните трудови договори.

И най-вече да не им работим без пари.
Потребител:


Коментар: