Прегледи: 5115 - Коментари: 4
Защо не отидох на бизнес-закуска на E.ON

Защо не отидох на бизнес-закуска на E.ON

Днес от 10,00 немската фирма Е.Оп покани всички варненски медии на бизнес-закуска в новия Бизнес център.

Той се намира на входа на града, до летището и обикновените хора трябва да отидат с такси, ако не предпочитат пеш, разбира се. Някой тъпанар от германската група не се е сетил поне да осигури транспорт от центъра, както правят по-опитните играчи - министри, общинари, местни бизнесмени и бизнесменчета и т.н.

Но не това е причината националистБг.ком да отсъства от хапката-пийката, която като цяло стиснатите немци отпускат на "клетаго варненскаго журналиста", да се изразим в софрониевоврачански стил и език. Присъствал съм на среща, в която министър Николай Василев - може би най-честният - започна да храни варненските "пера", макар че е-медиите са повече. Веднага напуснах, защото смятам, че освен тефтер и химикал, пишещият не бива да взема нищо. Да си припомним и изпуснатата наивна фраза на "хубавата" неблондинка Надето - "Нахранете журналистите!" Нахранете означава винаги - запушете им устата, напълнете им коремчетата, пък ако някой иска и е "по-важен" джобчетата - та журналистите да са ни в джоба в кърпа вързани!

Но как да отида на бизнес-закуска на Е.Оп, когато оня ден пак ми изгоря крушката, но вече трябва да я сменям заедно с цялата фасонка? Как да отида на немската бизнес-закуска, когато пак прекъсваха тока - и то във Варна, драги читатели! - поне 2 пъти тези последни 2-3 дни. Изгоря ми и котлона на елпечката, помпата на миялната машина, а крушките, откакто Е.Оп взеха елвластта в Източна България, изгоряха повече, отколкото студентки опраши мачото на студентската ни бригада в Градец, Видинско. А там момичетата бяха по 23 на един студент-мачо.

Но, да не ви занимавам със студентски фолклор. Постоянно чета колко българи се оплакват, че им изгарят елуредите. Измерванията показват, че напрежението е доста под 220 волта. Тъкмо това е причината за повредите. Но кой ще вземе да съди западняците от енергоразпределителните дружества, кой българин има информация, подготвен е и има пари да ги съди?

Аз предлагам, вместо да ходим да си напълним коремчетата, точно хората на перото да направим Сдружение за защита от енергоразпределителите. Може и точно така да се казва.

Най-важната задача, разбира се, ще бъде да определим с абсолютна точност каква е печалбата на тези дружества, не само на Е.Оп! Да се разбере колко парички вземат от нас, българите. да не говорим, че Меглена Кунева, моята съфамилничка, с която нямам нищо общо - нито генетически, нито морално - е ЕВРОПЕЙСКИЯТ Министър на потребителите!

Като втора задача на това Сдружение да бъде качеството на тока и изобщо на елуслугите и пълният контрол на българските граждани над това качество. Те ни третират като аборигени. Дайте да им покажем, че ние, а не тевтонците, сме зародишът на Европа. Нека тези, които отидоха на хапката на Е.Оп си останат журналистическите запъртъци.

А както знаете, запъртъкът нито нещо ражда, нито става за ядене!

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Икономист ІІ     Дата: 2008-07-03 22:55:16    
Кунев, защо не си отишъл бе?
Хем щеше да си хапнеш от немската почерпка, хем щеше да ги оцвъкаш, както си знаеш. Аз ли да те уча на политика и журналистика.

2. Потребител: А сектир     Дата: 2008-07-05 07:52:33    
Е.ОН очевидно са крадци, ами ДКЕВР? И те вземат % от повишението. Затова трябва тройната коалиция да си ходи.

3. Потребител: ск     Дата: 2008-07-15 13:07:25    
До Бизнеспарка може да се отиде с автобуса за с. Тополи. Не е нужно такси сякаш.

4. Потребител: !!!     Дата: 2008-07-15 13:18:14    
попитай жена си, все пак тя всеки ден го използва този автобус, може да ти даде и разписанието