Прегледи: 5334 - Коментари: 0
Шефовете на Общински съвети ще шестват над Мадарския конник

Шефовете на Общински съвети ще шестват над Мадарския конник

Повод за тази статия не е най-дългото заглавие на институция в България. Тя се нарича Национална асамблея движение на Председателите на Общински съвети в България. Това е сдружение, в което членуват над 150 общински шефове. Сега правят кампания да станат поне 200. Днес, 3 юли, имат заседание с 12 точки.
Едно от решенията е да заседават последователно във всички области. Това значи, че следващия път ще се срещнат във Велико Търново. Освен това през октомври във Варна ще имат общо заседание с ресорни министри, за да обсъдят и законодателни промени.
Дневният ред е толкова скучен, че дори не ми беше смешно. Вижте например бюрократщината в точка 6: Създаване на работна група, която да работи по проект за промени в устава на Асоциацията и втора, чийто състав да оформи план за работата на Асоциацията.
И все такива са точките. По байтошово време поне работните групи здраво хапваха и пийваха и въртяха къде секс без любов, къде секс с любов, ама и вършеха полезни неща. През скучното заседание някой се сетил и решил да направят нещо за Мадарския конник. Той се намира в община Шумен. Замшефката на Общинския съвет в града Даниела Русева предлага да сложат биопокритие по предложение на група учени от Франция, България и Белгия.
Освен това, необходими са 500 000 лева, за да се обезопаси пещерата, в която са провеждали концерти на известни музиканти. Бил паднал камък, ударил детенце по главата и сега пещерата е затворена. Съответните укрепвания + спецмрежа ще я направят отново хубава концертна зала.
Разбира се, става въпрос за модерен парк около изсечената каменна скулптура, за модерна инфраструктура и пр. Парите ще са много. УС на НАДПОС - шефовете на обсъветите де, решават да съберат пари. Ще започнат с лични дарения и с дарения от общински съветници като пример.
Шуменката Даниела Русева в краткото си експозе за Мадарския конник спомена, че той е в чест на хан Тервел. Този български владетел е реалният субект, който е спрял арабското нашествие в началото на VІІІ век и всъщност е първият спасител на Европа от ислямското варварство тогава.
През 1396г същото това варварство за 5 века поробва и омърсява България.
Не мислите ли, че това става и днес, като знаем в колко съвета ДПС управлява или "Балансира" силите?
Потребител:


Коментар: