Прегледи: 2979 - Коментари: 5
Веселина Томова е институция

Веселина Томова е институция

Малко е странно, националистБг.ком, който винаги е залагал на нацията, на общността - да оповестява за един човек, при това журналистка тъкмо - такова твърдение. Но вчера в заведението в Младежкия дом във Варна "Пакоти" /бившето на мутрите "Орби Флаш"/ варненската прима на журналистиката беше събрала толкова институции, че и представители от подземния свят /да употребим тази грозна чуждица "ъндърграунда"/, че няма как да не назовем Весито ИНСТИТУЦИЯ. Пристигнаха бившият кмет на Варна Христо Кирчев, бившият шеф на Държавна сигурност Петър Пенев, настоящият шеф на Общинския съвет Борислав Гуцанов, ЕсЕмЕс й изпрати лично шефа на Областната дирекция на полицията Димитър Димитров /текстът му завършваше с "Бъди здрава" - ???/, общинският съветник и водещ адвокат Бранимир Балачев, вождът на варненската поезия Валери Станков, адвокат Иван Ангелов /навремето един от модерните ДС-дейци/, Наско Курито /май единственият варненец, неслучайно от по-възрастното поколение, който освен нея познава, ама познава всички що-годе известни варненски бандити/, Любомир Живков, журналистът, който се опитва понякога, по-често безуспешно да се мери с нея + много полицаи, бизнесмени, скандални бизнесмени, полит-бизнесмени... Разбира се, присъстваха родителите й и най-добрите й приятели - Юлия Кунева, двама мъжкаря на по 22-23 години, нейни по-скоро духовни приятели, отколкото охрана, хубавицата Петя, която й е изповедница и винаги я е подкрепяла... Самата г-жа Томова напомни, че във въздуха на "Пакоти/Орби Флаш" витаят духовете на немалко загинали нейни приятели, например на Данчо Марков, варненския Робин Худ. Абе, Данчо Марков не е англичанин, той си е Данчо. Да - присъстваха и почти всички смели=добри /не колкото нея де/ варненски журналисти.

Всъщност, поводът беше нейната книга "Бандитска Варна", а на нас ни стана тъжно /както всъщност е тъжна, че и трагична самата книга/, че вместо красавицата Веселина да пише за поезия, романи, разкази - тя всъщност създава фейлетоните и фарсовете на варненския живот, в който главните герои са принудени не да обичат, не да правят България по-модерна и по-богата, а да се дебнат едни други. В името на парите, а и не по-малко на суетните амбиции на доморасли полицайчета, политичета и мутренчета. Книгата е около 550 страници, пусната е на пазара от издателство "Слънце", чиято главна редакторка разказа как е била изненадана от непознатата й доскоро варненска журналистка. Защото в поредицата "Свидетели на времето", едва ли има по-информирана свидетелка от Томова.

Разбира се, Веселина, /която познава по-добре от себе си шефовете на съда, полицията, прокуратурата, мафията във Варна, колкото и претенциозно да е това име за някои хора?/, има своите герои. Тя ги нарича в полицията "ченгета", а за нея това понятие, неговото съдържание трябва да се извоюва. За "другите" - авторката разказва, защото е била почти винаги с тях, познава /анти/каузите им, психиката им, характерите им, кукловодите, марионетките, изпълнителите на мокри, че и на сухи поръчки /става въпрос за сухото/, а е била и на погребенията на доста от тях.

"Бандитска Варна" е книга, която ще развълнува не само полицаи и престъпници, а и всеки нормален човек. Тя е написана с присъщата за Веселина мощна чувствителност, но такава си е тя - ще те обсипе с обиди, често и несправедливи. Защото я боли за пропуснатите ни животи, или поне за повечето неща, които сме изпуснали в бандитското ни "демократично" време. Но който издържи на свадливо-свръхпочтения й характер - става твърдо приятел.

НационалистБг.ком знае, че "Бандитска Варна" не бива да е най-важната книга нито за града ни, нито за Майка България. /Макар че ще има втора книга, от която ще потреперва и БАТЕ Бойко и много днешни величия???/ Защото Веселина е създадена за любов, а не за писател, показващ омразата. Иван Иванов - Дядото, беше приготвил спектакъл - с кукери, които прогонват злите духове, както ги гони тя с книгата си. Но най-вече - защото варненци и българите, трябва да живеем не в смрадта от престъпления, интриги и манипулации - а да сме богати, мъжествени, честни и щастливи.

Лично аз очаквам по-важната книга на Веселина да покаже кои са най-големите и перфидни крадци и бандити в България - западните фирми, които смучат кръвта и душата на Родината. Защото ако един дори "велик" български бандит прави удари за по 5, хайде 10 милиона лева, то западните водещи фирми правят удари годишно по 1 милиард Евро.

Но - силата на Веселина е, че не стои на едно място и според нас, нейното развитие я води винаги към истината. Затова и коктейлът й беше "бял". Заради нейната душевна чистота и светлина. Която е необходима на България.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Веселина Томова     Дата: 2009-10-31 18:38:57    
знае много, защото другарува и с мутрите и с властта. Само че все още не е забогатяла, защото не се продава. Можем да изредим имена на продажни варненски журналисти - дебелата Р.П, дебелият А.Л, А.П, Д.Д и пр. Малко се чудя, как още не са я гръмнали, май все още е нужна на едни хора. Но не с автомати и пистолети, а с бели якички.

2. Потребител: Шефкага на издателство     Дата: 2009-10-31 19:00:57    
"Слънце" май се казваше Надежда Кабакчиева.

3. Потребител: Мунчо     Дата: 2009-10-31 19:52:56    
Е кой да я гръмне като е с тимаджиите. Вижте в сайта й. За ТИМ или добро или нищо.

4. Потребител: Мунчо     Дата: 2009-10-31 20:00:58    
Е кой да я гръмне като е с тимаджиите. Вижте в сайта й. За ТИМ или добро или нищо.

5. Потребител: valdi50@abv.bg     Дата: 2018-04-04 22:02:06    
Здравейте,искам да се срещна с г-н Кунев който е един достоен българин но как да се случи.Многократно се опитвах в морската гимназия където бяхме колеги но без резултат.Поздрави от В.Димов-0878686255.