Прегледи: 3890 - Коментари: 0
ВЕЛИЧЕСТВЕН Поход за мир във Варна

ВЕЛИЧЕСТВЕН Поход за мир във Варна ВЕЛИЧЕСТВЕН Поход за мир във Варна

ЗАЩО /НЕ/"свободната" българска журналистика, сиреч платените от Америка срещу България мисирки, не отразиха най-грандиозния митинг, който се проведе във Варна през тази, 2023 година, в неделя, 21 май?

Наистина, митингът шествие във Варна, достигна връх като численост, /поне 5500 души/ като най-яркото доказателство бе дължината по трасето – началото от светофара на ул. "Бенковски" до края си на площад "Св. Св. Кирил и Методи", т.е до Козирката срещу Катедралния храм "Успение Богородично" /Виж горната снимка./. Началото на събитието в 14,00 започна от Паметника на Сръбско-българската война, до община Варна.

Имаше голям възторг сред митингуващите, като плакатите бяха в диапазона "Не на укрофашизма" до "Не на Путин, не на НАТО, да на мира". Така че евроеничарските внушения за русофилски доминации са отново мисирски измишльотини.

На митинга и шествието, което тръгна в 15,00 и премина последователно през булевард "Осми Приморски полк", бул. "Мария Луиза", бул. "Владислав Варненчик", улица "Отец Паисий" и след това по бул. "Сливница" се завърна отново пред Паметника за загиналите български войни през Сръбско-българската война. Забелязахме депутата от БСП Борислав Гуцанов, но в центъра на интереса на борците за мир бяха народните представители от Възраждане Коста Стоянов, председател на Комисията по РРБ в НС и Светослав Тодоров, който беше и шеф на предизборния щаб на единствената българска партия през този мандат.

Нека да подчертаем, че основната маса от хора не беше членска на партии, а най-различни възрасти, професии, партийни пристрастия, обединени от само един зов: "НЕ, НЕ, НЕ на войната!"

Димитър КУНЕВ
Снимки: арх. Николай Ненов

РС: В социалните мрежи /без Дневник и Оффнюз/ 70 % от българите подкрепят зачервяването на сградата на брюкселските зелки в София.
Потребител:


Коментар: