Прегледи: 2636 - Коментари: 2
НДСВ-кандидат за НС със сделка за 2 лв

НДСВ-кандидат за НС със сделка за 2 лв НДСВ-кандидат за НС със сделка за 2 лв

На изборите за НС на 02 април 2023 г във варненската кандидатска листа на НДСВ с водач Наско Рафайлов на 2-ро място стои името на проф. д-р Бистра Константинова Василева от Икономическия университет във Варна.

Няма лошо. Тази госпожа в качеството на управител на „Ликея“ ЕООД на 30.03.2020 г. подписва Договор за възлагане с арх. Николай Ненов от Регионалната колегия на КАБ за проект за „Промяна на предназначение на „Гараж за две коли“ в „Ателие и гараж за един автомобил“. В случая професорката е възложител, а архитектът е изпълнител. Съгласно „Неустойки, прекратяване и разваляне на договора“ като точка VI в този договор ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ се задължава да заплати разходите на изпълнителя при спиране на изпълнението за извършените до момента работи.

В един мил момент, проф. д-р Бистра Василева решава да се откаже от услугата на арх. Ненов. Междувременно той е извършил разходи за заплащане на специалисти „ВиК“, „Вътрешни елинсталации“ и „Пожарна безопасност“ за които има съответни разписки. Възложителката е отказала да заплати тези разходи, Ненов предявява иск и на 20.04.2022 г Варненският районен съд осъжда „Ликея“ ЕООД да заплати 7000 /седем хиляди/ + 865 лв.

Договорът впрочем вече е регистриран в КАБ чрез Регионална колегия – Варна. Така или иначе, въпреки нежеланието на „Ликея“ ЕООД да заплати разходите за извършените дейности по проекта, пак Районен съд – Варна издава ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ № 260790 от 14.07.2022 г., с който осъжда „Ликея“ ЕООД 7000 лв + 865 лв заедно със законната лихва в полза на арх. Николай Ненов.

И тук БРАВО на проф. д-р Бистра Константинова Василева. Тя вече междувременно е продала „Ликея“ ЕООД на рома от Ямбол Ахмед Асанов Алиев, като сделката за 2 /два/ лева е извършена при нотариус Нели Стоянова в район РС Карнобат. Това става на 02.04.2021 г, когато става ясно, че архитектът иска неустойки. Справка показва, че днешното състояние на „Ликея“ ЕООД с управител г-н Алиев е пак 2 /два/ лв.

Имаше един филм „Няма да платим, няма да платим“ и така арх. Николай Ненов няма как да си получи парите за труда от фирма с 2 лв капитал. Само да добавим, че проф. Василева не е била доволна от размера на сумата по Договора за възлагане от 12 000 лв, но вещо лице от Бургас при това, определя, че услугата по възлагане реално е на стойност 16 200 лв., т.е. архитектът е искал по-малка сума, не само нямало да ощети днешната кандидат-депутатка, а е щял да й спести парички.

Ние пускаме само 2 снимки от документите по цялата сага проф. Бистра Константинова – арх. Николай Ненов, но разполагаме с цялата документация. Не искаме да претоварваме читателите.

На проф. д-р Бистра Василева пожелаваме да бъде здрава и да УЧИ студентите И как и защо се правят сделки за 2 лв.

РодинаБг.ком
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Гост     Дата: 2023-03-29 17:16:32    
Такъв боклук като Проф.д-р.Бистра Константинова Василева -няма .Всеки изпит при нея се взема срещу минимум 200 евро . Къса наред , само за пари !!Самата тя за 3 години придобива 6 недвижими имота .Откъдето може оттам влече . Долна , много долна "жена".Това което се е случило тя ми го е преподавала / този същия мурафет/. Така учи и колегите . Как е станала "професор" , акъла не ми го побира ...само със свирки . Иначе тя няма никакъв акъл .Точно за депутат е ! Да прави свирки в Парламента !!!

2. Потребител: Админ     Дата: 2023-03-30 21:36:03    
Ние не трием коментари, но не приемаме обидите в постинг % 1. Също и евентуялните клевети.