Прегледи: 4561 - Коментари: 0
АРХИТЕКТИТЕ НА ВАРНА категорично против бараки в Морската

АРХИТЕКТИТЕ НА ВАРНА категорично против бараки в Морската

От Камарата на Архитектите в град Варна категорично се противопоставиха на направата на Битак от павилиони в Морската градина на град Варна.

Недопустимо е поставянето на павилиони в историческото ядро на Морската градина. "Новопоставените павилиони с тяхната визия и обем въобще не кореспондират с историческият контекст и естетиката, в които паркът е проектиран от близо 130 години "- посочва Председателят на КАБ - Варна, арх. Марин Велчев .

"С настоящето си становище на професионална браншова организация изразяваме своето категорично неодобрение от плановете на Община -Варна за разполагане на павилиони в историческото ядро на град Варна. Считаме, че е крайно време Община Варна да започне да организира широки обществени и задълбочени професионални дискусии по всички, чувствителни за Варненци теми "- заяви арх. Марин Велчев - Председател на КАБ -РК град Варна

Имаме ЛОШИЯ спомен Редакцията от отначало поставени няколко павилиона-бараки по ул. "Д-р Пискюлиев" и днес вече са стотици. На всичкото отгоре /Алоооу, къде сте зелените ???/ тези бараки обхващат няколко близо столетни чинара. Даже успяха вече два от тях да ги отрежат, защото са вградени вътре в бараките и те изсъхнаха ???

Алооу - екологията на Общината, Опазване на Общественния ред и Контрол, къде сте защо не разчистите тази цялата клоака по ул. "Д-р Пискюлиев"? Че допряхте и до Морската градина?

Цялата Камара на Архитектите-КАБ, а също и Съюзът САБ сме категорично против тоталната баракизация както на Морската градина, така И НА ОТДЕЛНИ ЧАСТИ НА ГРАДА НИ, КАТО ПАЗАРА!

08 март 2023 г.

Текст и колаж: Зам.-гл.редактор на "RodinaBG.com" - арх. Николай НЕНОВ
Потребител:


Коментар: