Прегледи: 2907 - Коментари: 0
На 9 май "Безсмъртният полк" ще отбележи 77-та годишнина от Победата

На 9 май "Безсмъртният полк" ще отбележи 77-та годишнина от Победата

И през 2022 г на 9 май по пътищата на България ще марширува "Безсмъртният полк".

Тази независима гражданска международна акция вече се превърна в традиция. Въпреки тежкото ежедневие нашият строй остава единен и продължава да пази Истината за саможертвата и за Великата победа над хитлеристките пълчища. Тази Победа е дело на нашите предци и роднини, които отдадоха живота и силите си за един нов свят – за свят без фашизъм и нацизъм!

2022 г е трудна година. Провеждането на "Безсмъртният полк" в много държави беше ЗАБРАНЕНО. Така действат фашистите - те забраняват и внушават единствено своята гледна точка. Така работи ФАШИЗМЪТ.

Трябва ли ви друго доказателство, че от нашия антифашистки марш има нужда? Призоваваме участниците във всички форми на провеждане на "Безсмъртния полк" да не се поддават на внушенията, на заплахите, на страха и да застанат смело в редиците на нашия полк. "Безсмъртен полк" ще има!

Фондация "Безсмъртният полк" предлага на всички участници в това грандиозно събитие през 2022-та г да отбележат нашия празник навсякъде, където е възможно – да шестват, да веят нашите червени знамена, да поднасят цветя и венци пред паметниците на Победата, да се преклонят пред героизма на българските и съветските антифашисти.

Нека всеки българин, който има роднини – участници в Съпротивата срещу фашизма в периода 1923-1945 година, на 9-ти май отново да понесе гордо в ръцете техните снимки. Всеки, който желае и има тази възможност, може да обработи своите снимки и върху тях да положи символиката на "Безсмъртния полк", която може да бъде свалена от сайта на фондация "Безсмъртния полк" https://bezsmartniatpolk.com.

Нека и тази година ние да застанем рамо до рамо с нашите героични предшественици, които унищожиха кафявата чума, и да сведем глави пред тяхната жертва. Управителният съвет на фондация "Безсмъртният полк" следи с внимание развитието на политическата обстановка и ще продължи да бъде рупор срещу всякакви прояви на фашизъм и неонацизъм в България и по света.

Сборни пунктове:

София - 09,00 - Паметникът на Незнайния воин
Пловдив - 12,30 - Алеята на Бунарджика зад Икономическия техникум
Бургас - 10,00 - ул. "Александровска" 1 пред ЖП гарата
Варна - 17,00 - пл. "Антон Новак"

За информация за шествията на "Безсмъртния полк" в останалите градове на България може да получите от координаторите на Полка. Техните контакти са на разположение в сайта на Бзсмъртния полк https://bezsmartniatpolk.com.

Павел Иванов
Председател на Фондация „Безсмъртният полк”

bezsmartniatpolk@gmail.com

***
"Безсмъртният полк" приема за своя основна задача запазването във всяко семейство на личната памет за поколението, участвало в Антифашистката съпротива и Втората световна война.

Участието в "Безсмъртния полк" означава, че всеки българин, който помни и почита свой роднина – ветеран от Българската армия, партизанин, нелегален, боец от Съпротивата, политически концлагерист и затворник, участвал в Антифашистката съпротива и във Втората световна война, на 9-ти май всяка година ще излиза на улиците на своя град с техните фотографии, за да вземе участие в Парада на "Безсмъртния полк". Участието в "Безсмъртния полк" е доброволно.

"Безсмъртният полк" е неправителствена, нерелигиозна, нетърговска и неполитическа независима обществена организация. В редовете на "Безсмъртния полк" може да встъпи всеки гражданин, независимо от своята вяра, националност, етнос, политически или други възгледи.
"Безсмъртният полк" обединява хората. Всичко друго е неприемливо за нас. "Безсмъртният полк" изключва използването на символика, различна от онази, която има отношение към Антифашистката съпротива и участието на Българската армия във Втората световна война.

Акцията е проведена за пръв път през 2012 г в руския град Томск. На следващата 2013 акцията "Безсмъртен полк" се провежда в 120 градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света.

През 2015 "Безсмъртният полк" марширува в 15 държави. От 2016 г България също се присъединява в инициативата. "Безсмъртният полк" не може да се идентифицира с никой човек – политик, общественик, държавен или общински служител или избраник.

"Безсмъртният полк" са хилядите загинали и техните потомци.

Сборни пунктове:

София - 09,00 - Паметникът на Незнайния воин
Пловдив - 12,30 - Алеята на Бунарджика зад Икономическия техникум
Бургас - 10,00 - ул. "Александровска" 1 пред ЖП гарата
Варна - 17,00 - пл. "Антон Новак"
Потребител:


Коментар: