Прегледи: 1965 - Коментари: 1
За войната "В" Украйна

За войната "В" Украйна

Да кажем основното: Това не е война между Украйна и Русия, това е сражение между САЩ и Русия във всички аспекти НА територията на Украйна.

I: Подготовката е още от 2004, а се форсира след кулминацията през февруари 2014 на Майдана. През този период се извършиха верига от конфронтации срещу Русия от киевския режим: забраниха се официално езиците на другите големи народности и най-вече на русите, събаряха се паметници на герои от Втората световна, изобщо на руски общественици, деятели, учени, творци, да не говорим, че и на украинци, издигнати в йерархията на СССР /например маршал Ватутин/, не само се преследваха, а и се убиваха инакомислещи.

Извърши се и погром над руското Православие. С помощта на фанариота Вартоломей се оформи самостоятелна украинска църква. А КАКВО да кажем за оръжието, което има беше доставено - леко и тежко, най-вече от САЩ и Англия.

В края на 20-ти и началото на 21-вия век, като се възползва от разпада на СССР, известният политически деятел Збигнев Бжежински написа книгата "Голямата шахматна дъска". Там той буквално заяви: "Без Украйна Русия никога не би била велика сила, който владее Украйна с нейните подземни и надземни богатства, би бил господар на Евразия..."

Веднага след събитията на Майдана от 2014-та, когато бандеровци и пр. неонацисти извършиха държавен кървав преврат, нашият мислител проф. Евгени Гиндев направи изключително точен анализ на ставащото, а и какво предсои да се случи в близките години: "Никой не е предполагал, че украинският народ ще попадне под властта на тази украинска шайка. Украинците не разбират, че само в рамките на една велика страна като СССР могат да имат икономически и духовен напредък. За съжаление, Русия има само 1 път - гражданска война, която ще й донесе много жертви, много мъка и множество проблеми. Тук средно положение няма - или Русия ще победи и ще наложи своята роля в света като могъща сила, или ще изчезне. Украинският "проект", както и македонският са насочени изцяло срещу Русия и България.

Ще бъда още по-категоричен: В тази война, започната от англо-саксите, и продължила повече от 200 години, виси на косъм съществуването на Източното Православие и цивилизация, в частност и на България. За жалост това не се разбира от немалка част на българския народ и преобладаващата от българските политици, разположени в София. Само за 10 години България е намаляла с 850 000 сънародници, а преобладаващите прогнози са за още 1 000 000 за следващите 10 години. Разбито е българското семейство, българките рядко, съвсем рядко раждат, младите предимно емигрират, увеличава се делът на циганското население - носител на престъпления, болести и безгрижен живот - ден за ден, но за наша българска сметка.

II: Вторият и много съществен момент, който се изпуска или сериозно пренебрегва от останалия свят, подложен на дезинформация /главно Западна Европа/, е, че от 3 години на форума в Давос все повече големите лидери и финансови шефове /главно от САЩ и Англия/ упорито говорят за свръхнаселението на Земята и че природните й богатства не "можели" да я изхранят. Говорят за рестарт на световната икономика и пряко изтъкват, че е несправедливо толкова много полезни изкопаеми да бъдат в една страна /сиреч Русия/. Нещо повече, изданието на Ротшилдовци "Икономист" в прегледа си от 2022 г не поставя НИКЪДЕ Русия в СТО /Световната търговска организация/. Сякаш такава държава не съществува.

Явно световният ционистки олигархичен капитал полага всички усилия да унищожи православна Русия с нейната цивилизация. Това е 3-ти, или по-скоро 4-ти опит: Революцията от 1917, Нападението на Хитлер през 1941, Студенета война и Разпада на СССР. За внимателния читател войната в Украйна не е изненада. Просто оставаше да се определи датата и годината на събитието.

III: Да бъда откровен: Моят анализ показа, че Русия закъсня с интервенцията в Украйна. Не може да си на власт 20 години и да изпадаш в положение "всичко или нищо". Ако почти нямаш съюзници и изгубиш тази битка, какво става с Русия? Реалното начало на настъплението беше редно да е през 2014 г, когато украинската армия не беше организирана и комплектована с оръжие. Така просто щеше да се повтори случая с Крим.


Статията е в процес на писане.

Любчо Ангелов, икономист
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: I13     Дата: 2023-09-01 17:27:20    
Слава на Украйна и героите и.
🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦