Прегледи: 2488 - Коментари: 0
Забранената статия на доц. Атанас Семов, която изплаши статуквото: Западът ни обезбългарява

Забранената статия на доц. Атанас Семов, която изплаши статуквото: Западът ни обезбългарява

Забранената статия на доц. Атанас Семов, която изплаши статуквото: Как и защо Западът ни обезбългарява

НЕ БЪДЕТЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ! СПОДЕЛЕТЕ НОВИНАТА

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ


Юристът Атанас Семов написа статия, в която разгроми българското образование, но се оказа, че никой не иска да я публикува.

Явно неудобните истини у нас не се изричат и никой не иска да говори за това, че децата ни все по-малко учат как да бъдат патриоти и да помнят заветите на предците си. Ние обаче не робуваме на цензурата и не се притесняваме да публикуваме истини, дори да са неудобни за властта. От 24 Нюз публикуваме статията на доц. Атанас Семов без съкращения:

Министърът на образованието бил уволнен заради "лоша комуникация"! Как ли трябваше да изглежда добрата комуникация за факта, че от учебната програма отпада "Балканджи Йово"? Това най-ярко, най-знаково за трагичната същност на турското робство произведение! То отпада, но вече се изучава ромската песен "Джалем, джалем". И междувременно по митинги песента за Райна Княгиня се пее на турски и с друг текст...

"И нашата нация вече е същи Йово: отсякоха й двете ръце /земеделието/, отсякоха й двата крака /икономиката/, избодоха й двете очи /образованието/ – и вече никой не пита нация ли сме, рая ли... Всъщност в управлението на държавата ни вече 2 десетилетия на въпроса "Даваш ли, даваш?", политическият отговор винаги е "Всичко давам, само да съм на власт!"

И после се чудим как е възможно началникът на кабинета на министъра да е агент на турските служби... И небето ни беше дадено вече неведнъж, и земята беше дадена за изкупуване от чужденци и за чужди военни бази, и заводите бяха дадени, повечето да бъдат разтурени, и магазините бяха дадени, та вътре и киселото мляко не е българско...

Естествено дадоха се и учебниците. Балканджи Йово се оказа страшен за националните предатели.

Първо отпаднаха предметите "История" и "Родинознание" и децата учат разни безродни "Човек и общество" или "Свят и личност". И вътре нищо ни за Левски, ни за Ботев... Бенковски до 7 клас не се споменава и веднъж! Хвърковатата му чета е изхвърчала в миналото, както изхвърчаха "История славяноболгарска" и "Записките по българските въстания"...

По "Български език" освен, че вече няма да се учи Вазовата "Родна реч", но и отдавна не се учи нищо "българско и родно"! Днешното 10-годишно българче не знае наизуст нито едно стихотворение! Модерната българска памет не се хаби за овехтели стихове за вехти войводи... Разлистете учебника по Български език за 4-и клас – вътре няма нито 1 ред от Вазов или Ботев! Нито един!!! Нито за някой войвода или поне за някой български обичай. Децата четат за Мистър Крокотак, за "урок по магии", за Барон Мюнхаузен--- Разбира се, има някаква "Трапезна песен"... И на 110 стр. нито дума за миналото, за българското...

Абе едно Елин-пелиново "чохено контошче" няма, да не говорим за Баба Тонка!... Но пък на стр. 7 се кипри следното важно произведение: "Гламчо цървули си купи нови." Ей това станахме българите вече: гламчовци с нови западни цървули. Естествената мечта на тези цървули е да крачнат извън българските земи, някъде навън, където по-лесно се купуват нови цървули... Няма съмнение, че всичко това става факт заради много некадърност и най-сърдечна глупост. Т. нар. "Модернизация" /в образованието, но не само/ се прави най-често от чели-недочели модерници, за които всичко вносно и западно е модерно, а всичко наше и домашно мирише на "лук и вкиснало", ако някой все още си спомня стиховете на Вапцаров...

Защо Франция и Англия не се модернизират чрез отродяване? Знаете ли какво ще се случи в модерен Париж, ако някой извади от френските учебници Жана Д’арк?... Нямам вече никакво съмнение: толкова организирана глупост не е възможна! Това е съзнателно и продължително осъществяван процес на изтриване на българската идентичност /Бел.РодБг: Нека да заменим чуждицата със САМОБИТНОСГ!/. Той е съпроводен с лавината от турски и други малоумни сериали, от Индия или кой знае от къде, с напълно ориенталска визия, звучене и атмосфера.

Този процес на обезбългаряване започна с десетилетното налагане на музикалната чалга, а у нас чалгата е магистрала към джамията! Разбира се, на този процес беше необходимо учителите да бъдат поставени с най-мизерните заплати в цялата държава. Директор на гимназия получава по-малко от секретарката на министъра!

И пак по същата логика с всякакви алтернативни синоди и други механизми православната църква бе изрината от уж модерния ни обществен живот, половината свещеници в страната реално гладуват, храмовете се рушат, но за 20 години са построени над 500 нови джамии! Естествено, в тия 25 г жестоко се окепази и езикът ни = Заедно с това, разбира се, и нравите. Преди век имахме войводи и апостоли, сега имаме мутри и плеймейтки /Бел.РодБг = курви/.

В резултат на всичко това в последните поне 10 г от българското училище излязоха деца, които не носят трепет към българското, за които националното е само пространство, някакъв презрян произход, който биха захвърлили като счупен чадър пред прага на първата западна държава, в която биха отишли, за да живеят по-охолно... /Бел.РодБг: Но точно защото са българи стават второ и трето социално равнище в бужбина, то и защото чужденците са си националисти, защитават си интересите./

Така за 20 години бе отгледано цяло поколение, което не само нищо не знае за българската история, но и изобщо не се притеснява от това, не се вълнува за нея – тя му е чужда, далечна, ненужна, като историята на родното село на прадядо му някъде в Балкана... Излезе ли навън, той се "срами да се нарече българин", не че няма и поради что да се срамиш... Този вид уж глобализирана модерност, която беше наложена, отглежда "дърво без корен", граждани без гражданство, хора без идентичност, без личност – родени гастарбайтери, безкритични наемни работници, чийто духовен хоризонт се простира между малката заплата и намаленията в някой магазин. Народ без поминък, остане ли и без памет, е свършен народ!

Естествено цялата тази следпразнична ликвидация на националната идентичност /самобитност/, е съпроводена с вихрена ислямизация... Това е драматичен национален проблем. Но вече съвсем очевидно е и европейски проблем. Затова неведнъж съм настоявал за предстоящото българско председателство на ЕС да предложи и дори да наложи създаването на съюзна политика за укрепване на националната идентичност /самобитност/. Това е кауза, която мисля би била подкрепена енергично от Франция, от Дания, от редица държави от Централна и Източна Европа /Унгария, Полша, Литва, Латвия и Естония, със сигурност Чехия/, навярно ред други. Обединена Европа има смисъл само като "Европа на Отечествата", както ясно го заложи още генерал Де Гол и както всъщност го признават Учредителните договори на ЕС... Но Отечество е възможно само ако отците се изучават и помнят.

А у нас в училищата вече са прави точно обратното. Оказа се, че демократичната всепозволеност е по-страшна от тоталитарните забрани! Ще го кажа директно: дори съветската или комунистическата идеология /бел.РодБг: Но Тодор Живков бе човек от народа и националист!/ не успя да нанесе такива поразии – нито в учебниците, нито в обществения живот.

Само преди 35 г цялата нация бе в подем за отбелязването на 1300-годишнината на държавата ни, по-стари от която в Европа са само 3 /Гърция, Италия и Франция/! Днес отбелязваме годишнината на "Ку-ку"... Затова от поне десетилетие настоявам за нова Конституция, в която изрично да се предвиди защита на националната идентичност, образованието да се запише като стратегически национален приоритет, а учителите да имат специален социален статус на засилена защита.

Само така можем да се измъкнем от блатото, подобно на Мюнхаузен, нали децата го учат!

С кратки обобщения: Димитър Кунев, гл. редактор на националистБг.ком и РодинаБг.ком

Потребител:


Коментар: