Прегледи: 2492 - Коментари: 0
МОСКВА е № 1 в рейтинга "Европейски градове на бъдещето"

МОСКВА е № 1 в рейтинга "Европейски градове на бъдещето" МОСКВА е № 1 в рейтинга "Европейски градове на бъдещето"

Москва изпревари в комплексното класиране в рейтинга за "Европейски градове на бъдещето" Барселона, Париж и Берлин и зае първо място в отчитането на екологични, социални и управленски проблеми.

Руската столица има едно предимство пред водещите европейски градове /да не говорим за София/: държавата не разрешава презастрояване и всички сгради, инфраструктурата и зелените площи се спазват като критерии от най-висш клас. За съжаление в много европейски градове, вкл столици, особено в Изтачна Европа надделяват корпорационни интереси, а не благото на гражданите:

МОСКВА, 24 ноември — РИА Новости. Москва зае лидиращи позиции в няколко категории на европейския рейтинг за "Градове на бъдещето: индекс ESG-иновации", който отчита равнище на екологични, социални и управленски проблеми. Нова обяви в руската социална мрежа "В контакте" кметът на руската столица Сергей Собянин.

По негови думи, Москва става първа в категорията "Държавно управление" и втора в "Социален капитал в сферата на ESG" и "Съобщество ESG-предприемачи". По резултатите на изследването на мюнхенския център DEEP Ecosystems в общата класация руската столица изпреварва Берлин, Париж и Барселона - добавя Собянин.

Отбелязва се, че в Москва действат над 130 000 технологични компании, а числото на ESG-ориетираните организации постоянно расте. "Благодаря за високата оценка на нашата работа" - каза кметът.

Тези резултати са възможни, защото в града се създадоха комфортни условия за изграждане на иновации, тяхното внедряване в икономиката и използването им от гражданите, подчерта той.

Обобщил: Гл.редактор на РодинаБг.ком Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар: