Прегледи: 1710 - Коментари: 0
Семейство Бакалчук изпревари Ротенберг като № 1 богатство в Русия

Семейство Бакалчук изпревари Ротенберг като № 1 богатство в Русия

Най-смешни в Българско са онези "политически разбирачи", които наричат Русия комунистическа държава, а Владимир Путин - комунист или "поне" диктатор.

Всъщност Русия е доста по-демократична държава от САЩ, където дори на Президента Доналд Тръмп и като Държавен глава и като екс-такъв не му разрешават да публикува и/или участва в 90 % от американските медии. Същото състояние на Русия се отнася и до икономиката, където протекционизмът е доста по-мек отколкото вашингтонския или дори лондонския.

Долната статия е просто информация за поредния руски милиардер, в случая семейство милиардери. Като знаем, че Русия дели 6-то-8-мо място по БВП в света, а цената на нефта и особено на газта, пшеницата и оръжията растат, няма съмнение, че руските милиардери се увеличават.

А и за пръв път в своята история руснаците имат по-висок стандарт от българите, средният приход на човек е със 100 повече от нашия, а покупателната способност /заради двойно по-ниската цена на горивата и равенство в храните/ е с 1/3 по-висока, като % на бедни и безработни в Русия е двойно по-нисък отколкото в Българско:

РИАМО: Рейтингът на най-богатите семейства в Русия по версията на Forbes оглавиха съпрузите Татяна /на снимката/ и Владислав Бакалчук – основатели на онлайн-ретайлъра Wildberries.

Те надминаха семейството на Ротенберг и семейството на Андрей Гурев, съсобственика на "Фосагро", съобщи Forbes. Конкуренция.

Семейство Бакалчук влезе в този рейтинг за първи път през 2021 г и веднага зае първото място. Дълго време единствен собственик на компанията бе само Татяна Бакалчук. Обаче на 31 декември 2019 г дял от 1% бе предаден на нейния съпруг. В настоящия момент съвместният доход на мъжа и жената съставлява в порядъка на $ 13,1 млрд

Предаването на дела от 1 % се обяснява с особеностите на руското законодателство. По закон, компания с един участник не може да създава 100%-ови дъщерни компании. Сега вече Wildberries има такава възможност.

Тъкмо разделянето на дяловете направи възможно включването на семейството в рейтинга на най-богатите.

Източник: РИАМО.РУ

Обобщил: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: