Прегледи: 1854 - Коментари: 0
САЩ се тресат от яд заради военното споразумение Русия – Саудитска Арабия

САЩ се тресат от яд заради военното споразумение Русия – Саудитска Арабия

След няколкомилиардната сделка за С-400 между Русия и Турция, нов военен и политически съюзник на САЩ сключи споразумение с Москва за закупуване на руско въоръжение.

Естествено, няма да става дума за АК или пистолет "Макаров", а за високотехнологични оръжия. Това предизвика завистта-гнева-заканата на Вашингтон, но след печалното и жалко напускане на Афганистан Америка "вече не е същата", сиреч, авторитетът й спадна доста. А в някои по-независими, макар и по-малки медии в САЩ се чуха гласове, че "май Америка продава твърде на високи цени своите военни изделия и така става ВЕЧЕ-ВЕЧЕ не така конкурентоспособна".

Държавният департамент във Вашингтон се обърна гневно към съюзниците си заради съглашението Русия - СА

САЩ призова съюзниците да избягват нови крупни сделки с руския отбранителен сектор

С почощта на ria.ru:

Вашингтон, 2 септември, РИА Новости. "Ние продължаваме да призоваваме всички наши партньори да избягват големи сделки с руския отбранителен сектор, което дадохме ясно да се разбере с помощта... на Закона "За противодействие на противниците на Америка посредством санкции" /CAATSA/ - оповести събеседник на агентството.

Представител на Държавния департамент добави, че във Вашингтон са "забелязали" съобщение за това, че СА и Русия сключват съглашение за военно сътрудничество. Документът беше подписан миналата седмица от зам.-министъра на отбраната на Русия Александър Фомин и неговия саудитски колега принц Халед бен Салман. Американският дипломат заяви, че САЩ и Саудитска Арабия както преди ги свързва "близко и здраво партньорство в областта на безопасността".

"Ние поддържаме постоянен диалог със СА в развитие на нашето задължение да оказваме съдействие при осигуряване на отбраната на кралството" – добави той.

А ние /Димитър КУНЕВ – Български и Словянски и редакцията на РодинаБг.ком - обобщители/ се подсещаме, че освен за политическо влияние става дума и за ПАРИ.
Потребител:


Коментар: