Прегледи: 1625 - Коментари: 1
ВОЕННИЯТ АЛИАНС РУСИЯ-КИТАЙ: В НЕМСКО НАЗОВАХА 2 ДОКАЗАТЕЛСТВА

ВОЕННИЯТ АЛИАНС РУСИЯ-КИТАЙ: В НЕМСКО НАЗОВАХА 2 ДОКАЗАТЕЛСТВА

Дори западни експерти в геополитиката и военната геостратегия отчитат, че военният потенциал /Бел.РодБг: И икономическият./ съюз Русия – Китай е по-мощен от този на САЩ:

МОСКВА, 31 май — РИА Новости:

Русия и Китай са създали военен алианс, за да изместят САЩ от зоната на собствените му геополитически интереси.

Такава позиция споделя в "Ди Велт" /"Светът"/ немският политолог Йоаким Краузе. По негово мнение, за това, че алиансът на двете страни "ВЕЧЕ е реалност", говорят няколко факта. Към тях Краузе отнася доставките в Китай на най-нови руски типове оръжия, а също съвместните учения.

Експертът напомня, че Русия и доставила на такива образци техника, като ЗРКС-400 и изтребители СУ-35, а също взема участие в създаването на китайската система за противовъздушна стратегическа отбрана ПРО.Освен това, пише Краузе, Пекин усили натиска над Тайван веднага след това, когато през април Москва увеличи количеството на войските си на границата с Украйна /Бел.РодБг: У-крайна е де факто окрайна на Русия./. Това, по негово мнение, бе сигнал за готовността на Русия да окаже военна поддръжка при необходимост.

Авторът на статията подчертава, че създаването на руско-китайски военен алианс е мотивирано от общите цели на двете страни. „Пекин, както и Москва, разглеждат своето реално обкръжение в качеството на зона на свое особено влияние. По този начин техен главен противник представлява САЩ, който развива мрежа на своите военни алианси“ – пише той.

По данни на Global Firepower Index Русия и Китай заемат второ и трето място /Бел.РодБг: Русия в момента разполага с хиперзвукови носители, които де факто я превръщат във военна сила № 1./ след САЩ по най-мощно въоръжение. По този начин обединените сили на Москва и Пекин превъзхождат американските по количество.

А вече и в областта на ядреното оръжие, заключава наблюдателят Краузе.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Гост     Дата: 2021-06-02 10:05:48    
Съвсем различна е войнската подготовка и мотивация на Руско-Китайските въоръжени сили , едните защититават Родината , а другите Еврогейските и ЛГБТ ценостти.
От вчера ООН въвежда "гендерната идеология" и извращенските педераски практики за деца до 5 / пет/ години!!!