Прегледи: 2244 - Коментари: 2
ПУТИН обяви накъде ще се разширява Русия

ПУТИН обяви накъде ще се разширява Русия

След като си върна КРИМ, мнозина западни "геостратего-политици" започнаха да плашат податливи на тв внушения люде, че а-ха и Русия ще си върне Прибалтика, Приднестровието, цяла Южна Украйна /не само както е сега де факто Донбас/, че Казахстан ще бъде поделен с Китай, а и едва ли не ще овладее големия северен японски остров Хокайдо с главен град Сапоро.

Но точно СТРАТЕГЪТ Владимир Владимирович оповести новата стратегия на Москва за разширяване на територията й. Ако в момента Русия си остава най-голяма по площ в света, с територия от 17,6 мил кв км, президентът изненада отново /както в Крим, Южна Осетия и Абхазия/ западните спецове, като предвиди, че Русия ще стане страна с де факто над 20 мил кв км площ.

Арктика и Северните територия ще бъдат разработвани не само като Северен път и за риболов, а за възможно всеобхватен добив на стратегически и всякакви суровини. Затоплянето на климата като че ли е Божи дар за Русия, затова Путин насочва бизнеса на Север, досами Северния полюс.

При това Президентът подчерта, че това ще стане само при абсолютно екологично поведение, без нанаясяне дори на мин щети върху крехката в някои отношения иначе северна природа. Новите 3 мил + кв км руска плош няма да бъдат само военен плацдарм срещу загубилите си военно превъзходство над руската армия САЩ, а ще повишат, според сериозни научни прогнози, с над 30 % БВП на Русия.

Путин разгледа и все по-актуалния въпрос за Изкуствения интелект /ИИ/. Той се спря на постиженията на световната наука в тази област, където по мнение на експерти за първенство в момента се борят Китай /със съвсем леко предимство/ и САЩ. Президентът намекна, че Русия с нищо не отстъпва на водещите страни в областта на ИИ, а руските учени вече навлизат в нови територии на ИИ.

Ето и статия от РИА Новости за последното изявление на Владимир Путин:

Путин заяви за нарастването на Русия с Арктика

Фото: РИА Новости / Алексей Николский

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в следващото десетилетие страната ще "нараства" с площта на Арктика и Северните територии.

По думите на Президента, в развитието на това направление, в т.ч. за добив на полезни изкопаеми, се състои бъдещето на страната, тъй като голяма част от тези територии са намира в северните ширини. При това Владимир Путин подчертава, че стопанската дейност на Север ще се върши така, че да се минимизира екологическият риск, тъй като природата там е доста уязвима в някои аспекти.

По-рано президентът заяви, че страната насочва за развитиета на Изкуствения интелект сериозни ресурси. "ИИ - това не е т.нар. моден хит, не е престижно веяние, което утре-вдругиден ще изветрее, ще премине" - отбеляза Путин.

Президентът заяви това на пресконферениция, във връзка със съобщение, че Русия насочва за внедряването на ИИ сериозни финансови и административни ресурси.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Огнян Александров     Дата: 2021-05-06 19:51:52    
Заради изродите, причинили това на пострадалото момче с особена жестокост, трябва да бъде възстановена смъртната присъда и бъдат разстреляни веднага !

2. Потребител: Иван Асен     Дата: 2021-05-06 23:41:16    
Дано руските танкове в София по-скоро!