Прегледи: 1786 - Коментари: 0
Русия печели от санкциите, САЩ губят

Русия печели от санкциите, САЩ губят

РУСОФИЛИТЕ от "Възраждане на Отечеството" - Българско е по-силно с Русия! № 12!

В Министерството на промишлеността и търговията на Русия оповестиха за импортозаместването заради ФАЩ-санкциите.

Особено полезно за руската промишленост е решението за търговията с електроника. Москва успешно заменя американската електроника, радиоелектроника и киберелектроника с технологии и готова продукция от Източна Азия, а и от решителни европейски фирми. На практика компании на янките губят по обща преценка между 25 до 33 млрд долара:

МОСКВА, 22 март — РИА Новости. Новите американски санкции са безполезни и по-скоро финансово вредни за Вашингтон и положително влияят на дейностите на руските предприятия, оповести руското Министерство на промишлеността и търговията /Минпромторг/.

По-рано САЩ напълно забраниха износа и вноса за оръжие от и за Русия. Има няколко изключения за авиацията и Космоса, но и те ще действат само до 01 септмеври.

"Встъпването в сила на новите американски санкции само прави още по-интензивен процеса на изключване на импорта от нашите технологични връзки... Парите, с които заплащахме вноса, сега остават вътре в страната и тръгват за заплати на сътрудници и работници и развитие на новите технологични производства във високотехнологичното производство /Бел.РодБг - Не само за ваксината "Спутник5"./ - оповестиха от руското ведомство.

Така министерството провежда мероприятия по импортозаместване в радиоелектронната промишленост. За това се използват процедури като субсидии, данъчни облекчения, стимулиране на търсене на крайната продукция.

"Още повече, пазарът за радиоелектроника днес - това са не само технологии от САЩ, той включва цяла редица достъпна продукция от други страни" - добавиха от пресслужбата на министерството. Ведомството напомни: санкционният натиск се използваше и от и срещу други страни, вкл за СССР, Китай и пр, но това не им пречеше да се развиват, напротив.

Програмите, разработени от Минпромторга на Русия, съвместно с предприятията на авиационната промишленост за програми за импортозаместване с чуждестранни материали и комплекти в конструкцията на най-новите руски самолети, разрешават напълно да се преодолее риска от нови санкции. "Самолетите стават над 98 % руски! Най-новият МС-21 вече извърши първия полет с руския двигател ПД-14, а композитното крило за този лайнер вече мина крайното изпитание" - оповестиха от министерството.

Там отбелязаха, че от началото на 2014, когато започнаха санкциите, Минпромторг постоянно оценява различните отрасли от гледна точка на импортозаместването. "Работата по новите планове върви заедно с Единния план по достиженията на националните цели за развитието и актуализирането му с държавните програми и отрасловите стратегии" - съобщиха от ведомството.

Дообработените проекти се утвърждават най-късно до юни 2021 г.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и СлОвянски

Купуването и продаването на гласове е престъпление! /Не е ли най-вече от ГЕРБ и ДПС?/
Потребител:


Коментар: