Прегледи: 1748 - Коментари: 0
ЗА БСП С /НЕ/РАЗБИРАНЕ!

ЗА БСП С /НЕ/РАЗБИРАНЕ!

ПП "Възраждане на Отечеството" пуска статия на Юри Борисов:

Снимката е и по повод целувката Станишев/Местан...

Вчера от standartnews.com водачът на бургаската листа на БСП Петър Кънев ни информира, че "само БСП може да отстрани ГЕРБ от властта".

И логично - препоръча да не се гласува за друга партия, защото това ще е "разпиляване на гласове", което пък е "вредно за България". Разбира се, в такава статия П. Кънев правилно се наема да каже защо ГЕРБ трябва да бъдат отстранени.

Главното обвинение е: защото "Години наред в България не се води икономически дебат заради ГЕРБ. Летят милиарди наляво-надясно и никой не им задава въпроси".

Тук ще се съглася. Най-вече с това, че на управляващите никой не им задаваше въпроси, особено опозицията, на която това й е работата. Само ще добавя, че икономически дебат няма в обществото и заради БСП, която през последните години не постави публично за разискване нито една икономическа тема. Нито бедността, нито неравенствата, нито глупавото оттегляне на държавата от икономиката – тези теми не бяха интересни за главната опозиционна сила.

Нито дума др. Кънев не споменава за проамериканска външна политика на ГЕРБ, за крайно несправедливата за обикновения човек данъчна система, за толерирането и стимулирането на рекордните за ЕС неравенства, за липсата на каквато и да е идея за развитие на българската икономика и пр. и пр. Защо др. Кънев не говори за тези неща? Защото по отношение на тях БСП прилича на ГЕРБ така, както си приличат еднояйчни близнаци. Дори да предположим, че БСП може да отстрани ГЕРБ от власт, тя не дава никакви признаци, че е способна да отстрани Герберщината.

Тезата за "вредното разпиляване на гласове" е основният предизборен аргумент на БСП. Май е и единственият. Това, че ще бъде прекратено краденето не го броя, защото тази приказка е дежурна в устата на всяка опозиция, независимо коя е тя и кога говори. Помните ли ГЕРБ с какво основно послание влезе във властта? Че ще прекрати завинаги практиката "Батко и Братко"! И какво стана?

А защо "разпиляването на гласове" е основният, ако не и единственият, аргумент на БСП? Защото единственото нещо, от което БСП се интересува е Властта. И това е така от поне 20 г. Със социализма БСП приключи с падането ни от власт през 1997 г. След този рубикон всяко действие на Партията беше мотивирано с властта и само с властта. И пробутването на НАТО без обещания референдум, и продажният начин на влизане на България в ЕС, и всички неолиберални брадви, които се стовариха върху народа ни бяха преглътнати от ръководствата на БСП в името на "доброто отношение" на чужди господари. От много време политиката за БСП не е борба за политики, а борба просто за власт. И тези, които отстояват принципи, ценности, леви идеологии извън от БСП, стават вредни.

Симпатизантите на лявата идея, които повтарят мантрата на ръководството на БСП за "разпиляването на гласове", всъщност не искат да помогнат на никой друг, който има потенциал да защитава техните убеждения. Със своето поведение те не искат промяна. Те искат още от това, което сърбат през последните 20 г. И в името на какво? В името на овластяването на шепа хора, които отдавна нямат нищо общо със социалистическата идея. Нямат, но имат забележителната способност да експлоатират емоционалната и интелектуална вярност към една 130-годишна история.

На изборите през 1893 г партията на Димитър Благоев БСДП се явява самостоятелно и получава едва 570 гласа в цялата страна. Тези 570 гласа са били "разпиляване" и за консерваторите и за либералите тогава. Защо хората на Благоев, Габровски и Сакъзов са допуснали това "вредно разпиляване"? За да утвърждават своите политически възгледи и своя политически морал. И добре, че са го правили, защото без тази "липса на прагматизъм" историята на България щеше да бъде съвършено различна. Иначе се отнасям с разбиране към ръководството на БСП. Властта е сладко нещо и който й пречи - сигурно е вреден за България.

Затова гласумайте с бюлетина № 12 за русофилите за "Възраждане на Отечеството" - за излизане от НАТО и съюз с Русия!

Купуването и продаването на гласове е престъпление! /Не е ли най-вече от ГЕРБ и ДПС?/

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: