Прегледи: 1538 - Коментари: 0
ФРЕГАТАТА "Адмирал Григорович" в Порт Судан

ФРЕГАТАТА "Адмирал Григорович" в Порт Судан

Русия се връща в Африка - и политически, и икономически, и военно.

Освен позициите си в Сирия, Русия намира своите стари приятели в Африка, а се насочва и към нови. Руската военна фрегата "Адмирал Григорович" за първи път в новата история на Русия акостира на пристана в суданското пристанище Порт Судан. В този град, съгласно споразумение между двете страни, ще има пункт за материално-техническо осигуряване на Военно-морския флот на Русия. На практика това означава, че там ще има разположена руска военно-морска база:

МОСКВА, 28 февруари, от: РИА Новости:

По време на визитата се планира да се попълнят запасите на фрегатата, личният състав да отпочине след многонационалните военно-морски учения "АМАН-2021" в Арабско море, които преминаха от 15-ти до 16-ти февруари. Руските военни моряци бяха посрещнати и от официални лица, и от артисти в местни национални премени.

Снимки: © Sputnik /

По време на маневрите екипажите на корабите отработиха взаимодействия при отразяване на атаки на бързоподвижни маломерни цели, проведоха тренировки за съвместно маневриране при формиране на походни редове. Военните товареха стоки от морски съдове по време на движение.

Освен това моряците изпълняваха упражнения по противодействия на пирати със стрелби от комплекси на корабно артилерийско въоръжение, в това число и по надводни мишени от тип "Killer Tomato" на дистанция около 5 км.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: