Прегледи: 1581 - Коментари: 3
ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ – ПРИМЕР ЗА МОРАЛ И ВОЙНСКА ДОБЛЕСТ

ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ – ПРИМЕР ЗА МОРАЛ И ВОЙНСКА ДОБЛЕСТ ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ – ПРИМЕР ЗА МОРАЛ И ВОЙНСКА ДОБЛЕСТ

На 13-ти февруари от 17,00 часа в морската столица се проведе символично възпоменателно шествие, посветено на светлата памет на големия български родолюбец – Ген. Христо Луков.

На горната снимка: Пред родната къща на генерала

Организатор на проявата бе патриотичната непартийна организация – Всебългарски сбор "Георги Раковски", подкрепени от патриотично мислещи граждани на Варна. Началото на проявата бе поставено в градинката на "Севастопол" пред Паметника на великия наш революционер – Стефан Караджа, откъдето гражданите с венец в знак на признателност към делото на генерала се отправиха на кратко шествие по централните варненски улици към родната къща на героя.

Достойният български войн е роден на 06-ти януари 1887 година именно тук – във Варна. Участник в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. В последствие той става един от съоснователите на автентичната общобългарска надпартийна организация – Съюз на българските национални легиони, чиято основна цел е била премахването на неправдите от всички мирни договори, оставили живи късове от многострадалното ни Отечество под робство на нашите егоистични съседи. Малко хора знаят факта, че в края на Първата световна война, когато част от безродниците комунисти и земеделци по внушение на ционизма организират т.нар. Войнишко въстание в полза на враговете на Майка България, на Генерал Луков му се е наложило сам с четири оръдия и с помощта на местни овчари, които са му подавали снарядите да отбранява изоставените български позиции при Кюстендил срещу настъпващите сръбски роти, подпомогнати от силите на антантата.

След войната, когато Отечеството ни е нагло разпокъсано според договореностите в Ньойи, генералът отдава напълно целия си остатък от живота в името на борбата на българския народ срещу тази неправда. За съжаление марксистите – българофоби не му прощават този негов идеализъм и жертвоготовност и точно преди 79 г изпращат терористи, които подло пред очите на семейството му го разстрелват, въпреки че към датата на извършването на това варварско престъпление той вече е бил генерал от запаса.

Български националисти от 17 г в София провеждат в негова памет факелно шествие, по известно като Луков марш. Наследниците на българските комунисти, лишени от всякакво чувство за национална принадлежност, мразещи Бога и своя народ, непрестанно опитват да обрекат героя на забрава, сипейки хули и клевети по негов адрес, обвинявайки го във фашизъм и нацизъм. Даже миналата година Луков марш бе забранен от продажната управляваща клика под диктовката на чуждите колонизаторски посолства – Американско, Руско и други. Организаторите на възпоменанието считат за свой основен дълг да посочат и да изричат истината за националните ни герои от епохата на борбата за обединение, за да бъде веднъж за винаги изчистено името им от всякакви клевети в участие в каквито и да са престъпления срещу мира и човечеството, каквото е сътрудничеството с нацистка Германия.

Родолюбците са категорични – В България никога не е имало фашизъм, защото за разлика от западноевропейския – българския войник никога не е убивал хора в чужди държави или континенти заради цвета на кожата им, религията им или пък с цел заграбване на техните богатства – територии, диаманти, злато, петрол и др. Съюзът на българските национални легиони е била и си остава в историята като автентична родолюбива организация, която бихме могли в идейно отношение да свържем единствено с третия заключителен етап на българското национално възраждане. Ако в първата фаза изпъкват имената на Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Петър Берон и други български просветители, втория етап са дейците на българското национално-освободително движение, то в третия остават всички онези знайни и незнайни борци за национално обединение след несправедливите Берлински и Ньойски договори.

Основното ядро на тези радетели за целокупна България в нейните етнически територии безспорно си остават представителите на Съюза на българските национални легиони и техния обединител и ръководител в лицето на Генерал Христо Луков. Неслучайно организаторите на възпоменанието поставиха венец пред паметника на Стефан Караджа, а пред къщата на генерала ораторите - участници в събитието го закриха с девиза на съюза на българските национални легиони:

"Да живее национално могъща и социално справедлива България!“

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2021-02-15 07:44:20    
Последното изречение много ми хареса

2. Потребител: Българин     Дата: 2021-02-16 15:19:42    
Не знаех, че ген. Луков е роден във Варна. Трябва да има паметна плоча на родния му дом.

3. Потребител: Иван Асен     Дата: 2021-02-18 16:57:56    
Софийският градски съд е дал определение, че ген. Луков е български патриот, дори е търсил начин да се отделим от Тристранния пакт. Убит е не от комунисти, а от евреи. Да се знае. Луков марш е определен за законен.