Прегледи: 1638 - Коментари: 1
Кардиналната разлика между Списаревски и САЩ-летците

Кардиналната разлика между Списаревски и САЩ-летците

Може да се поспори малко дали поручик Димитър Списаревски е свалил един или два американски бомбардировача.

По-скоро е само един, защото хората, които са наблюдавали въздушната битка отдолу, от село Долни Пасарел може да преувеличават за втория свален американски "Либерейтър" /Бел.Ред. – Какъв зловещ сарказъм, на български "либерейтър" е освободител, а де факто е българоубиец/ . Но е абсолютно сигурно, че адашът се врязва със своя "Месершмидт" в американския бомбардировач, така го разцепва и тоновете бомби, които са щели да убият десетки или стотици българи – деца, майки, бащи и възрастни - не са отнели невинни животи.

Българинът е имал за цел да спаси хора, а американският пилот/пилоти, по заповед на своите военни командири, респективно, на своето правителство, са имали за задача да убиват – военни, или цивилни, за тях това е било едно и също, все едно. Не е тайна изказването на Уинстън Чърчил, че София трябва да се превърне в "картофена нива", да се унищожи абсолютно всеки, който живее в столицата на Българско.

Военната авиация на САЩ и Англия /неслучайно не пиша на Великобритания/ унищожава съвсем малко военни цели, военни или цивилни заводи и български военнослужещи. Над 3 100 /три хиляди и сто/ са цивилните жертви, като освен в София са загинали цивилни българи в Кулино, Дупница, Враца и още няколко малки български селища.

Тези действия на англо-американската военщина са военно престъпление, за което като победители военнопрестъпниците не са били осъдени. Веднага ще кажа, че английският и американският народи не носят вина. Такава вина не носят и днешните бели за робството в Америка или в английските колонии. Но българският народ, българската национална памет, българската духовна памет никога няма да забравят жестокостите на англо-американската управляваща паплач.

А и сега, съвсем наскоро, когато американските антилиберейтъри бомбардираха Белград, не се целиха в това или в онова, просто си хвърляха бомбите, където си паднат. Доколко е цивилизована и демократична Америка, се видя и сега при "изборите" в САЩ.


Когато на 11 януари /Бел.Ред – вчера, преди 80 години/ националистът, родолюбецът Димитър Списаревски умира за Българско, спасява десетки невинни българи, в същия ден западните летци избиват десетки деца, майки, възрастни.


Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
12 януари 2021
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Милен     Дата: 2021-02-09 16:16:07    
Американските летящи крепости са конструирани от българина Асен Йорданов.