Прегледи: 1878 - Коментари: 4
СКРИТА смърт на родилка в АГ-Варна?

СКРИТА смърт на родилка в АГ-Варна?

РодинаБг.ком получи писмо от наша читателка, чийто е-майл адрес имаме:

Информация относно скритата от обществото смърт на родилка във Варна, малко преди Коледа на 2020

Уважаеми медии,

Тези дни прочетох новината за първото бебе на 2021.

Хубава новина, радостна. Говори се там за една варненска специализирана аг болница. Щастливото събитие се е случило разбира се на 01.01.2021 в 00,01 часа чрез секцио.

Да са живи и здрави майка, детето и докторите също. Тук само ще вметна мой спомен от раждането, когато ме попитаха: Как ти харесва повече, 10,01 или 10,10 ч. Но това няма значение, дали е било 00,01 или 11,51. Важното е, че от болницата ни информира за събитията в нея самата. Така ни информира и преди няколко месеца, че отново там спасили родилка. Пак хубава новина, пак браво на докторите,

Но – едно голямо Но. Но! нали това е работата на лекарите в специализираната АГ-болница на Варна – да спасяват родилки и бебета. Следвайки тази логика, идва въпросът, нима това е някаква новина, че в болницата са спасили някого. Но пак ще кажа, хубаво е да има такива новини.

Но още по-добре е, когато получаваме информация за всичко /хубаво или лошо/, което се случва в нашите болници. Така ние всеки ден узнаваме за оздравелите и починалите от COVID. Така е честно, така е справедливо, така ние разбираме обективно къде лекарите са си свършили работата и къде не.

Въпросът ми към гореспоменатата болница е, защо също така ентусиазирано не уведомиха обществото за причините поради, които малко преди Коледа 2020 в това специализирано лечебно заведение е починала на другия ден след раждането си родилка. Защо се е случила тази трагедия, защо са останали сами невръстни сираци. Разбира се ще се окаже, че няма грешка или пропуск. Просто лош късмет. А жената при предните раждания явно просто е имала по-добър късмет.

Понякога освен късмет в болницата е нужна и адекватна помощ. Но интересно е, защо това остана скрито от нас, от обществото. Интересно е, че като вкараме думите "починала родилка Варна" за предходно време в търсачката, излиза само името на тази болница.

Така, че смятам за важно, ние всички настоящи и бъдещи майки във Варна да сме информирани, в кои болници, какво се случва и сами да решаваме, на кого ще се доверим и на кого ще повярваме. Смятам, че отговорност за нашата информираност носят медиите в страната ни. А отговорност за нашето лечение, лекарите в страната ни. Така, че очакваме адекватна информация от медиите и адекватно лечение в болниците ни. Все пак в аг болниците не се борят с екзотични, нови и страшни болести като COVID, a вършат стандартната си дейност. Това, което правят от дълги години.

Нищо ново, страшно и опасно за тях. За жалост обаче понякога опасно за родилките.

С уважение:
Гражданка на Варна

Добавка от РодинаБг.ком: Интересно е, какви са резултатите на АГ-Варна след като Общинският съвет на Варна смени предния управител д-р Мирков?
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: от персонала     Дата: 2021-01-11 20:01:15    
Това е вярно. Почина на следващия ден след раждането. Направи белодробна емболия. Имаше някакво заболяване и препоръка от кардиолога да и се прави профилактично антикоагулант, но това не бе спазено. разбира се бе написано, че е било направено. поредната окепана родилка.

2. Потребител: ПЕГАС     Дата: 2021-01-11 20:12:50    
Да се проверят тези сведения!

3. Потребител: пострадал     Дата: 2021-01-16 17:14:39    
Жена ми роди там в рисков 8-ми месец,но не го поставиха в ковьоз и след чуденки и питанки на 3-тия ден момченцето почина - диагнозата - получило гърчове и според лекарите и високо кръвно налягане.Труп не ни дадоха - такъв бил редът.Година 2005г. - когато се продаваха новородени от АГ-то директно,без майката да го е видяла.Даже моето дете е било вписан0 в регистрите с ЕГН - съседката ми е оправяла документацията.

4. Потребител: ПЕГАС     Дата: 2021-01-16 18:47:48    
До пострадал: Проверявайте активно!