Прегледи: 1780 - Коментари: 0
Арх. Владимир Милков - нов шеф на българските архитекти

Арх. Владимир Милков - нов шеф на българските архитекти Арх. Владимир Милков - нов шеф на българските архитекти

По стара традиция общите събрания на КАБ /Камарата на българските архитекти/ се провеждат в к.к. "Боровец" /мин.г в х-л "Самоков"/, а тази бе в суперлуксозния х-л "Рила" от 16-ти до 18-ти т.м.

Отначало бе направен отчет за изминалия период - по отделните комисии към КАБ. Поздравителни адреси, почитане на напусналите ни колеги.

Варненската група, ведно с новоизбрания председател арх. Марин Велчев на Варненската РК на КАБ, взехме дейно участие. Беше избрано ново ръководство на КАБ, нов Контролен Съвет и нов Управителен Съвет към КАБ. В него запази мястото си "морското момче" арх. Мартин Христов. Влезе също и арх. Константин Енчев Димов, завършил архитектура в град Лион, Франция /ние си го знаем Димов-джуниър/, също от Варна.

Битката за Председател на УС на КАБ беше епична. Представени бяха интересни концепции /дна от друга по-добри/ за управление и от четиримата кандидати: Проф. арх. Борислав Янков Борисов, арх. Владимир Михайлов Милков, арх. Конатантин Недков Пеев и доц. арх. Стефан Валтеров Аспарухов. На балотажа остаха само арх. Милков и арх. Аспарухов.

На финала победи арх. Владимир Милков, който е от град Бургас. Отново победа на "момчетата от морето"! И както винаги съм повтарял думите на Хемингуей - "Всичко, което е далеко от морето, е провинция!"

Същия ден арх. Милков имаше и рожден ден и си проведохме мило скромно тържество. На тържеството бяха и проф. арх. Тодор Булев - шеф на "САБ", дойде да ни уважи и бившия гл. архитект на град София - арх. Петър Диков /Диката/. Отново доказахме, че сме силна и единна гилдия, която може да се самоуправлява и да взема добри решения за нашата професия на първостроители.

Защото думата архитект означава на древногръцки - "първостроител".

Текст и Снимки: арх. Николай Ненов - зам.-гл. Редактор на "Rodin BG.com".
Потребител:


Коментар: