Прегледи: 3211 - Коментари: 8
ЗАЩО ХРИСТОС НЕ Е евреин?

ЗАЩО ХРИСТОС НЕ Е евреин?

Снимка: РодинаБг

ТОВА, че Евангелието, респективно Новият Завет, не е писано през I век, е съвсем ясно – има много факти в Книгата, които са случили по-късно, много след Възнесението на Божия Син.

А че Исус не е корелативен с еврейството е още по-ясно – най-антихристиянските - философски, литературни и житейски текстове са написани тъкмо от евреи, уж Богоборци. Да си припомним прехваления "Септември" на Гео Милев с неговото трикратно "Долу Бог". "Есенцията" на творбата.

Вехтият Завет, неправилно наричан СТАР, е изцяло националистически еврейски текст, ако си послужим с по-съвременен термин - фашистки. Там, във вековете преди Христос, евреите убиват близо милиони от чуждите народи и то без НИКАКВО покаяние и без духовно съжаление.

Сега, в навечерието на Великден, ми идва в съзнанието най-нееврейското послание на Спасителя - "И тъй, прочее, бъдете съвършени, както е съвършен Небесният Ваш Отец." Не само евреите, а всички люде по Земята, както проповядва Иисус, а по-късно латинецът Павел. Ако Каяфа и /Х/анна по някакво чудо възкръснат, ще осъдят всекиго, който проповядва подобни нееврейски идеи. Дърветата в Израел няма да стигнат за свободомислещите човеколюбци.

ЧЕ ТЕ САМИТЕ ЮДЕИ СА осъдили с латинското смъртно мъчително наказание "своя" сънародник. За тях той не е евреин. А смъртен враг.

19 века по-късно, юдеинът Теодор Херцел, прононсиран развратник и, казано с точни днешни думи, педофил, създава от мизантропна скука ционизма. Нещо, което днес е /не/официалната идеология на израелската държава.

Но да се върнем на духовния произход на Христос. Най-вероятно идеите в Новия Завет са създадени в Александрия, където мъдреците елини са се били събрали, за да осмислят пътя на човечеството. Те разбират, че политеизмът е доста хаотична философия. Но и единобожието е твърде жестоко.

Затова тези мъдри хора създават религия /чети: жизнено-философска всеконцепция/ за пътя на хората. Защото Светата Троица е хем единобожие, хем трибожие. Отец, Син и Свети Дух, който живее като Бог във всеки Човек, който е Богоравен. Човекът трябва и може да е Бог - това е същността на християнството.

Именно затова Христос не е евреин, а всечовешки ЖИВ посланик на световната хармония, философска идея, родена в Елада, но принадлежаща на целия Свят.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: симпатизант     Дата: 2020-04-14 19:52:51    
Абе то в тях времена хубаво ги е напердашил вавилонският цар Навидухо-носор,все пак са имали късмета да им се върне храма,но впоследствие римският бъдещ император Веспасиан заедно със сина си Тит разбиват тия фанатици надигнали се на бунт покрай простолюдието евреи,но явно не са се поучили,че това в бъдещите времена може да ги споходи - това го казва историята.Но понеже са долна нация и си внушават че са богопомазани в съвременния свят с Бог-пари и ето го резултата,опити по всякакъв начин кризи,обезценяване на човешкия живот чрез девалвация на парите - това тяхно от долно,по-долно оръжие.До това оръжие не трябваше да им се дава достъп.Но работата е вече изтървана.

2. Потребител: Админ     Дата: 2020-04-15 10:57:36    
Ние не трием коментари, но приемаме, че виновни са само ционистите, а не целият еврейски народ. Затова не приемаме позицията на постинг № 1.

3. Потребител: муспи     Дата: 2020-04-15 20:29:39    
Йехова създаде човека по свой образ, и с това лъсна с дяволската си същност, след като цялата му бездуховна дейност е да се пласира като бог. Днес този човек, Адамовия, е покрил с дебел биопласт земята - над 95% от хомо сапиенса. Има и бели, под 5% и с души, създадени от Бога преди излизането на терена на този Йехова (Яхве, Аллах, Ваал, Ленин...), но те са малко, още повече че с души са само потенциално живи, а само духовния им, творческия и съзидателен Дух спуснат им от Бога ги дърпа навън от царството на смъртта. Това е мисията и на Сина Божи - призоваването на живите да излязат от смъртта. Той се въплъщава като бял, проповядва на бели, предположението българи не е голословно, и бива разпънат от Княза на този свят в града днес подвизаващ се като Истамбул. Княза свършва тази работа чрез евреите, а какво са правили те там? - каквото сега в Ню Йорк, преди в Лондон, Париж... Все места където белите стопанисват, за да може еврейския дух да паразитсва - единствения му способ за съществуване. Зрелището се разиграва в тогавашната столица на Света, на азиатския бряг на Босфора, дванадесети век по Фоменко и не само по него. Средновековните художници са рисували кръстовете на фона на голяма река - Босфора, и с известния остров по средата, а римските войници се оказват мужици в руски военни дрехи и оръжие! Първите Кръстоносни походи започват веднага след Събитията - убийците още са живи, са казвали Кръстоносците. До Йерусалим не са и ходили, защото няма такъв, няма древен изсраил, няма племе било 400г. в робство в Египет, разсичало морето и скитало дълго по пясъците

4. Потребител: муспи     Дата: 2020-04-15 20:58:47    
- баш пък те, дето могат само да крадат и убиват?! И кои са те??? Такъв народ няма, то е смешно това племе да се нарече народ - но не е и племе, а банда. Прокарвана от Йехова през историята банда, на която и често сменя състава, - в последните няколко века е азербайджано тюркски хибрид, чрез който и дявола владее света. Прави впечатление че се подбира все от хора в пясъците, особено се цени дъното на бездушното човечество - клоаката между Каспийско и Черно морета, където се и излива Хазария. Но бездушния дявол копнее да твори, демек и той може, и вече заиграва с Кантон.
Синът Божи е без име, както и Самия Бог! За дявола последния удар - след него вече няма какво, е да му даде име и нарече "свой"! - Ха! Че Ти си един от нас! Ти си наш! Незаконен син на Ротшилд и майка Мириам! Сефте?! Че Аз плета историята с този банален Ми вече трик - вечно! И Аз мога и правя! Че кой бог е по сюксе он Мене?

5. Потребител: муспи     Дата: 2020-04-15 21:27:42    
Но Йехова е допуснал фал! На недоглеждане? На глупост? Всичко е възможно, както и допускане на усещането че всичко му е наред, хитро и прилично, а да не се сеща за фаталния пропуск! Във възлов момент в Евангелието, Сина Божи казва - молете се така "Отче наш който си на Небето..." Това "който" казва че отчетата са два, и че проповедта е насочена към тези дето имат Отче на Небето. Имането се осъществява като се отхвърля Поднебесния, това е и Акта на Спасение! Неспособността за този избор, автоматично врежда в океана диваци, като доставя и душа на Йехова за дъвчене. Огромна и опияняваща и Спасителна тема е, - българското участие в тази световна игра на Живот и Смърт!

6. Потребител: Админ     Дата: 2020-04-16 08:09:13    
Ние не трием постинги, но не приемаме позицията на постинги №№ 3,4,5.

7. Потребител: Българин     Дата: 2020-04-16 13:26:45    
16 април: Днес се навършват 95 г от организирания от евреина Марко Фридман атентат срещу български генерали и офицери, герои от войните за Национално обединение. Този юдеин получава инструкции от ционисти от Виена, оттам получава и материалите за взрива. Той внушава на българи да убиват българи. Разделението между българите е по вина на ционисти.

8. Потребител: муспи     Дата: 2020-08-17 20:40:53    
Пародийния детайл в обработеното християнство "еврейството" на Христос, е нй силния коз на дявола Яхве, Йехова, Люцифер, Алах, Ленин... в борбата му с Бога. Без Христос няма Спасение, но няма и Бог - до Бога се стига само чрез Сина. Стария завет е откровение на Сатаната, където евреите разгръщат своя копнеж и стратегия по усвояване на наследството, в тяхните книги, като Проците са откраднати отнякъде, както и I глава. Тя стои по стил и дълбочина чужда на еврейското мислене, винаги повърхностно, за да се чувства в свои води. Там Бог създава всичко и най накрая човека, след Природата и животните. Във II глава рабитата двмъкват друг, свой бог, елохим, който по еврейски започва с горно до - създава най напред човека. Но нямало още зеленина за обработва човека затова и песнал дъжд, а после съвсем забравил постановката, и води своя човек пред животните, че да си избере другар в живота?! Бога създава човека мъжко и женско, на елохима му се налага да клонира Адам за Ева. Далше болше - най важното: Хората от Бога имат души