Прегледи: 1912 - Коментари: 0
ПРОЕВРОПЕЙСКИ италиански адвокати искат отмяна на антируските санкции

ПРОЕВРОПЕЙСКИ италиански адвокати искат отмяна на антируските санкции

В Италия юристи призоваха да се отменят антируските санкции

Снимка: РодинаБг

РИМ, 21 март — РИА Новости, Александр Логунов.

Асоциацията на италианските адвокати Camere Penali del Diritto Europeo e Internazionale /"Палата на специалистите по уголовно европейско и световно право"/ е против продължаването на антируските санкции.

"Ние като международни юристи смятаме, че Италия е редно да остане страничен наблюдател в конфликта Русия - Украйна, защото не може да влияе на въпроси, които не касаят геополитимеската зона на Средиземноморието. Италия в никакъв случай не може да се адаптира към егоистичната позиция на ФАЩ и Германия, защото ние получаваме само вреди вместо ползи" - отбелязват италианските адвокати.

Особено на фона на задълбочаването на пандемията на короновируса, отбеляза главата на оганизацията Алесандро Мария Тирели, това е антииталианско. "Нашата позиция е против санкциите и поради юридически, и поради икономически причини. Ожесточаването на търговските и политическите отношения с Русия: в такъв климат Италия ще понесе най-големи загуби."

По-рано асоциацията се обърна към ръководителите на Русия с молба да изпрати в юга на Италия хуманитарен товар от медицински маски за борба с разпространението на короновируса. По думите на Тирели, неговата организация се състои от стотици водещи в сферата на екстрадицията и международното наказателно право.

Тя влиза в Световния съюз на адвокатите, работещи в сферата на наказателни процеси.

Превод: Димитър КУНЕВ
От: ria.ru

Потребител:


Коментар: